• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    MATHEZZZ
    MATHEZZZ --- ---
    ENDER: Přesně tak.
    ENDER
    ENDER --- ---
    Mam dotaz. Kdyz si neco zkopiruju v telefonu cmd+c, prenese se mi obsah clipboardu do propojeneho notebooku? To znamena, ze bych to mohl pastnout napriklad do prohlizece v tom notebooku cmd+v? Dekuji
    FUMO
    FUMO --- ---
    BINARY_PARANOIC: Jj, perfektni, uz se mi to vsechno spojilo. Dekuji. Uz mi to funguje tak, jak jsem si predstavoval.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    FUMO: Můžeš si zkontrolovat v Ovládacím centru — na prvním screenu žádný režim soustředění aktivovaný není, na druhém aktivovaný je (je u něj napsáno „Zapnuto“).

    FUMO
    FUMO --- ---
    BINARY_PARANOIC: No ten ja nekdy nevedomky zapnul a zil v tom, ze nejake mit musim. Skvely, ze uz neziju v bludu.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    FUMO: No jednoduše, prostě žádný nezapneš :) Pokud aktivně režim soustředění nezapneš (nebo si nenastavíš, aby se sám aktivoval podle rozvrhu apod.), nebudeš mít žádný focus.
    FUMO
    FUMO --- ---
    BINARY_PARANOIC: Diky, ja zatim neprisel na to, jak nemit zapnuty zadny focus… Super, to bude fungovat tak, jak si preju.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    FUMO: Focusy vůbec používat nemusíš, ty úplně ignoruj :) Když není zapnutý žádný focus (režim soustředění), chodí všechny notifikace. A ty nechceš omezit notifikace jako takové, ale jen jak se projevují.

    Takže si fakt jen nastav, aby se v tichém režimu notifikace neozývaly hapticky (Nastavení > Zvuky a haptika > Haptika > Nepřehrávat v tichém režimu) a je to. Bočním tlačítkem si pak budeš přepínat mezi normálním režimem (chodí a ozývají se všechny notifikace) a tichým režimem (notifikace chodí, zobrazí se, ale neozvou se zvukově ani vibracemi).
    FUMO
    FUMO --- ---
    BINARY_PARANOIC: s hruzou jsem si uvedomi, ze mozna si mam nastavit dva ruzne focusy a menit po pomoci zmeny focusu?

    Jak to mam udelat?
    FUMO
    FUMO --- ---
    BINARY_PARANOIC: Ahoj, diky. Vubec se nebudu zastavovat nad tim, ze treba ty focusy, by mohly jit vypnout/zapnout a pro nas, co je nechceme pouzivat.

    Jestli to chapu spravne, tak bych si mel nastavit focus, ktery povoluje vsechny notifikace, vibrace a zvoneni a pomoci tlacitka nerusit bych to mel ztlumit. Dava to tak smysl?

    Cele ovladani zvuku se mi stahne na jedno tlaciko v menu, zapnuty zvuk+vibrace vs vypnuty zvuk+vibrace.

    Jeste jednou diky.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    TOM_HOST: no nevím, stačí jít do Nastavení, začít vyhledávat „haptika“ (nebo klidně i „vibrace“, najde to stejně) a jsem hned tam, kde mohu nastavení haptiky (vibrací) měnit.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    To je super ze uz neumime nastavit ani vibrace ze? :) je to slozite nez slozitejsi … kdykoliv kdy musim jit do nastaveni mam husi kuzi pac to je peklo! A tak jedoduchy a intuitivni system to byval
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    BOXY: Jo. Přesně tak. Vibrace při ztlumení on off. V posledním ios 15 to je a u sebe to nemůžu najít. Bylo to určitě v kapitole zvuky.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    A ano, v jednotlivých režimech soustředění si i můžete definovat, z jakých aplikací se notifikace projeví a z jakých ne. Ale prostě režimy soustředění řeší notifikace v obecnějším, širším smyslu — mám uživateli dát vědět, že mu přišel mail, nebo ne? Způsoby, jak to dá případně telefon vědět (zvukově/hapticky/obrazově), už se řeší jinde, tohle režimy soustředění neřeší.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Ono to, bohužel, není tak úplně intuitivní — což je daň za snahu na jedné straně udržovat kontinuitu iOS napříč verzemi a na druhé straně přidávat do systému funkce, které si uživatelé přejí (resp. které si přejí, aniž o tom ještě tuší :D).

    Ale kdybych to měl zjednodušit: je třeba rozlišovat mezi oznámeními jako takovými a mezi tím, jak se obrazově/zvukově/hapticky ohlásí.

    Módy soustředění řeší oznámení v obecnější rovině — pokud jsem např. v režimu spánku, oznámení sice sice na telefon přijdou (telefon ví, že jsem dostal nový mail), ale vůbec nijak se neprojeví, ani vizuální, ani zvukovou, ani haptickou odezvou (i když telefon ví, že jsem dostal nový mail, neřekne mi to, dokud režim soustředění nepřepnu).

    Pokud jsem mimo režim soustředění, pak mi oznámení přijdou a projeví se (telefon mi řekne, že mám nový mail) — ale sám si mohu určit, jak se projeví. Tichý režim (přepínatko na boku telefonu) např. definuje, že mi nepřijde žádná hlasitá notifikace (ale obrazová – banner na obrazovce – klidně ano). A také si mohu definovat, zda se v tomto tichém režimu mají notifikace ohlašovat i hapticky (vibrací), nebo ne (Nastavení > Zvuky a haptika > Haptika).

    (Aby to nebylo jednoduché, nehledě na režim soustředění si mohu ještě u jednotlivých aplikací nastavit, že např. u té dané aplikace nechci žádné notifikace, nebo je chci jen v naplánovaném souhrnu apod.)
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    AMSTERDAM: To bych si taky přál pochopit.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    FUMO: Mozna by stalo zato, kdybys pochopil celou logiku nastaveni zvuku a tech tocusu
    BOXY
    BOXY --- ---
    HERKULES: Fakt? To je divný, já mám pocit, že to tam to nastavení bylo už od pravěku. Ale něco se mi mate, že dřív možná on/off přepínátkem "Vibrate on silent" nebo tak nějak...
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    FUMO: Hele chtěl jsem ti poradit. Ale nemůžu to tam najít. Dcera má starej IP s ios 15 a tam se vybrace vypínají u tichého režimu. Ale koukám, že v ios to tam nikde není :(
    BOXY
    BOXY --- ---
    FUMO:
    CROSS: Jo, přesně tohle nastavení to dělá. Mám to stejně. Jen aby nemátlo - tohle totiž nemá nic společného s Focus profily. ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam