• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    BOXY
    BOXY --- ---
    HERKULES: Fakt? To je divný, já mám pocit, že to tam to nastavení bylo už od pravěku. Ale něco se mi mate, že dřív možná on/off přepínátkem "Vibrate on silent" nebo tak nějak...
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    FUMO: Hele chtěl jsem ti poradit. Ale nemůžu to tam najít. Dcera má starej IP s ios 15 a tam se vybrace vypínají u tichého režimu. Ale koukám, že v ios to tam nikde není :(
    BOXY
    BOXY --- ---
    FUMO:
    CROSS: Jo, přesně tohle nastavení to dělá. Mám to stejně. Jen aby nemátlo - tohle totiž nemá nic společného s Focus profily. ;-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    FUMO: já to mám nastavený právě takhle, ale mám to tak už asi od roku 2015 (od uvedení hodinek na trh) a neoamatuju si, jak jsem to nastavil. Nicméně koukám do nastavení Sounds & Haptics a tam je položka Haptics, s volbami Always Play, Play in Silent Mode, Don't Play in Silent Mode a Never Play. Mám to nastavený, nepřekvapivě, na Don't Play in Silent Mode a když mám telefon přepnutej tím bočním přepínačem na Silent Mode, nedělá to vůbec nic.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    FUMO: pokud chces, at telefon nezvoni ani nevibruje, nestaci ho dat do focus modu?
    FUMO
    FUMO --- ---
    Ahoj, potrebuju poradit. Zkousel jsem google i kolegu z prace a nejak se k tomu nemuzu dostat.

    Chtel bych, aby pri zapnuti silence mode to nedelalo vubec zadny zvuky a vibrace a pri vypnuti silence mode aby to normalne zvonilo i vibrovalo. Chapu, ze to zni vtipne, ale me to porad v silence modu vibruje a to nechci a pak, kdyz ho vypnu, tak to zase nezvoni.

    Mozna by stalo zato, kdybych pochopil celou logiku nastaveni zvuku a tech tocusu, protoze mam pocit, ze se mi tam nejaky nastaveni prolina, ale ja vubec nechapu kdy a jak. Prijde mi to cely zbytecne slozity. Chci na jedno stisknuti proste jen zmenit nastaveni zvoneni a vibraci ve dvou modech.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    to rikam furt...
    CROSS
    CROSS --- ---
    ha ha ha

    Don’t put your iPhone in a bag of rice. Doing so could allow small particles of rice to damage your iPhone.

    If you see a liquid-detection alert on your iPhone - Apple Support
    https://support.apple.com/en-us/102643
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DUCATIMONSTER: *přijmout

    Nekdo mi volá facetime. Mohu to já přijmout pouze jako audio ?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DUCATIMONSTER: V kontaktech, kde je volba FaceTime, je buď kamera, nebo telefon. Jenom audio volám běžně.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Je nějaká možnost jak projmout facetime hovor pouze jako audio ?
    PEJR
    PEJR --- ---
    ERVIN: Myslim ze jde spis o to jak to nalepis. Ja treba na 14 daval jejich, s jejich casem, a ac na prvni pokus se zdalo v pohode, tak po par tejdnech jsem si vsim, ze kdyz nahodou vic zatlacim na case, tak zajede pod to sklo a casem se tam samo dostal prach a musel jsem to predelat. Druhy sklo uz dopadlo dobre a mam ho ted vic jak rok a drzi a vypada jako kdyz jsem ho tam lepil.
    Takze pokud jde nejakej test fit, tak bych zkusil jestli se do obalu vejde sklo v kazdym rohu. Ale jak to lepis bez obalu, tak musis davat bacha aby to bylo nalepeny presne tam kam nezasahuje case
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Doporučíte prosím sklo na iPhone 15 pro Max ve wallet futrálu? Je to Nillkin (https://www.etuo.cz/nillkin-qin-pro-leather-flip-case-with-camera-protector-for-iphone-15-pro-max-in-black.html?gad_source=1) Když jsem byl v alze, tak řikali, že u toho jejich hrozí, že bude na krajích odlepovat. Nebo jen hint, co googlit.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    PAYAXY: Všechno config věci. Že měli lidi single iterace šifry hesel... Mno ano je to z části problém LP... Breach me se silným heslem.nezajima. A je jen otázkou času kdy se to samé stane bitwardenu a pak co? Další migrace?

    Na security nazor jsem se neptal. Ten si vyhodnotím s dovolením sám. A když mě bude zajímat externí názor rozhodně sním nepůjdu do auditka a o iphonu ;)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    ELPASO: Tak hlavně bych po všech těch bezpečnostních problémech LP zvolil jiný správce hesel…
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    neresil jste nekdo prosim upgrade LastPass s premium na family? zda se, ze kdyz je subscription managed skrz apple, tak se to neda menit a asi se musi cekat nez skonci premium. tak nez otevru ticket s applem :) nezna nekdo nejakej workaround?
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    HERKULES: Hmm tak ne. Nemám. Mám tam i Apple ID meil. Ale neměl jsem. Musel se mi "sám zapnout", když jsem ten dětskej účet vytvářel.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    HELVETE: Hmm. To je zajímavý. Na to budu myslet. Já mám taky imessage jen na tel čísle. Ale oznámení o žádosti mi chodí. Tak to jen zvědavej, kdy přestanou
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    HELVETE: třeba někomu pomůže - problém jsem vyřešil a je to trochu trapný - všechno je v nastavení zpráv, resp. iMessage, já měl zapnuté přijímat i zahajovat konverzace jen ze svého telefonního čísla. Pro příjem oznámení/žádost o povolení delšího screen time či stáhnutí apky je třeba mít povolený příjem i z vašeho AppleID emailu. Kvalita života velmi improved :)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    :))))
    Greg Johnstone on Instagram: "Apple says it has *other uses* apparently #apple #visionpro"
    https://www.instagram.com/johnstone.gregory/reel/C28E7SNAwMX/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam