• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    FTN
    FTN --- ---
    PAYAXY: Nedávno jsem to řešil a po průměrným googlení bez výsledku jsem to vzdal. Připojuju se, hodilo by se mi to.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    Jde v iOS nastavit nějaká automation na zaznamenání času ztráveného v určité lokaci? A.k.a. Automatické logování docházky v práci do nějakého dokumentu.

Hledal jsem nějaké Zkratky, ale nenašel žádnou bezobslužnou.
    CROSS
    CROSS --- ---
    SATOO: jako to chápu, ale tyhlety funkce zůstávaj (i v USA a na HW, kterej to zvládne…) volitelný, že jo, neni to tak, že s upgradem na iOS 18 přebírá Siri a.k.a. Apple Intelligence správu tvýho telefonu a ty už ho jenom nosíš, kam ti řekne.

Tím spíš je tohleto házení Evropy přes palubu zase taková bouře ve sklenici vody.

Já bych naopak rád, kdyby telefon dělal věci za mě, zvlášť ty, který po něm chci, aby je dělal.

Takže dotaz: mám nastavenou automatizaci, která mi každej den dejme tomu v deset večer přepne hodinky do Cinema Mode, neboli vypne displej, a dejme tomu v šest ráno to zase přepne zpátky. Už to tak mám dlouho a funguje to velmi spolehlivě. Akorát v poslední době mi telefon tak ob den posílá notifikaci, že nastavená automatizace selhala. Přitom neselhala a normálně proběhla. Nějak nevim, co s tím? Už jsem to jednou vypnul a nastavil znova, ale nezdá se, že by to pomohlo.
    CROSS
    CROSS --- ---
    DUCATIMONSTER: tak trošku clickbait, ale oceňuju, že tam teda napsali, že s tim v Evropě snad ani nikdo nepočítal, přinejmenším vzhledem k omezení AI na americkou angličtinu. Jinak teda nevim, jestli se jako máme tvářit, že je hrozně neobvyklý, že některý služby a produkty Apple přicházej do Evropy se zpožděním, pokud vůbec. (Hodinky, Vision Pro, platební funkce a karta takhle namátkou, a čestná připomínka Apple Store v ČR. :-])

SATOO: co, nestojíš o zrcadlení telefionu na Mac nebo sdílení obrazovky, nebo snad čekáš, že Apple pošle tvoje data do Open AI?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Apple hodil Evropu přes palubu! iOS 18 oseká o umělou inteligenci a klíčové novinky – SMARTmania.cz
    https://smartmania.cz/ios-18-bez-umele-inteligence-v-evrope-budeme-mit-smulu-rozhodl-apple/?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    VFISA
    VFISA --- ---
    Apple made no comment to CNBC at the time, but today, that shoe has apparently dropped, with Apple telling the Financial Times that:

Due to the regulatory uncertainties brought about by the Digital Markets Act, we do not believe that we will be able to roll out three of these [new] features – iPhone Mirroring, SharePlay Screen Sharing enhancements, and Apple Intelligence – to our EU users this year.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    PEJR: Ano a přes pruzkumníka se dostanu do fotek
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    PEJR: Tohle se chová o dost jinak než to bylo dřív, to nešel připojit telefon, ale teď vše úplně zmizelo z iTunes, jsou tam pouze tři volby, audioknihy, podcasty a store.
    PEJR
    PEJR --- ---
    INSEQUI: v device manageru ten iphone po pripojeni vidis?
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    PEJR: Zkoušel, mám jich asi 5 a všechny originál.
    PEJR
    PEJR --- ---
    INSEQUI: Zkousel si jinej kabel?
    Driv ti to fungovalo takhle na ruznejch pocitacich? Co si pamatuju kdysi davno, tak jedno zarizeni mohlo bejt sparovany s jednema itunes, jinak to hlasilo nejakou chybu a byl s tim voser
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Zdravím, po nějaké poslední aktualizaci mi přestal fungovat iTunes na PC s Windows, nevidí zařízení (iPhone 12 pro) a má pouze dvě položky, audioknihy a podcasty. Správa zařízení, mp3 a vyzvánění úplně přestala existovat. Přeinstalace nepomáhá, ani za starší verzi. Zajímavé je že na druhém NTB také s Windows a starší verzí iTunes mi vše funguje. Někde jsem si přečetl že iTunes jako program pro správu už budou končit a nahrazuje je aplikace hudba, tu jsem zkusil a zařízení také nevidí a nepovoluje správu obsahu.
    Chtěl jsem se zeptat zdali je to normální a jestli někdo netuší co by pomohlo. Případně jak to bude do budoucna s mp3 v telefonech, veškerý můj poslech hudby je postaven na mp3, nepoužívám online poslouchárny a ani to moc neplnánuju měnit.
    TAP
    TAP --- ---
    VFISA: Pak WhatsApp nespojuje telefonní čísla se jménama, ale v iOS ten link stále je. Řešení je ručně to odmazávat, jeden kontakt po druhým, anebo reddit rada století - smazat WhatsApp :)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    VFISA: To právě u whatsapu má vliv na funkci
    VFISA
    VFISA --- ---
    TAP: co kdyz ty app odeberes pristup ke kontaktum?
    FUMO
    FUMO --- ---
    TAP: to se pridavam, taky by me to zajimalo, imho to nejde.
    TAP
    TAP --- ---
    Dá se nějak skrýt tyhle whatsapp položky, když vytáčím hovor z karty kontaktu? Ideálně prostě zakázat spojení whatsappu a fb messengeru s telefonní appkou? Někdy tam volby volání jinejma app jsou, někdy ne, někdy to doporučuje facetime, jindy rovnou volá na cell... Slušnej chaos

CROSS
    CROSS --- ---
    Airmail: dá se někde nastavit, aby se defaultně otevíral v náhledu všech schránek (All Inboxes)? Tak ve dvou třetinách případů mě hází rovnou do jednoho konkrétního účtu, v nastavení to nikde nevidim.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Existuje nějaká kalendářová aplikace, která by měla widget na lockscreenu, který by uměl zobrazit víc než jednu nadcházející událost?
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    FRK_R23: Rychle to šplhá. Myslím, že 16 šla ještě s 6s.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam