• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    DOCKINEZ: nastavení / klávesnice / náhrada textu by ti to teoreticky mohlo vyřešit...
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    DOCKINEZ: klasická iOs klávesnice, nebo jiná ? Zkus projít tohle jestli jde o klasickou - https://support.apple.com/cs-cz/104995
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zdar, nevěděl byste někdo, jak, resp. kde v iOS opravit automatický opravy, popř. absenci automatický opravy konkrétních slov?

Jde o to, že mi z nějakýho důvodu iOS přestal nabízet opravy u slova "večer" a řekněme dalších 20. Prostě napíšu "vecer" a z nějakýho důvodu to tak zůstane a systém se tváří, že je to tak v pořádku. Snažím se ho to odnaučit, ale k ničemu to nevede.

Existuje někde v systému nějakej "slovník", kde bych natvrdo opravil, že nic jako "vecer" správně není a bude to tak a tak? Díky.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    FRK_R23: DMA není jenom o appstoru, ale víceméně o všech funkcích, které máš v systému, tak by si měl dát rovnocený přístup i konkurenci.
    Zrovna u tohodle jde o ai uvnitř telefonu tj bude mít přístup ke všemu, co v telefonu děláš a co tam máš a neznám nikoho, kdo by tam neměl osobní data.
    Tj v rámci tohodle imho jde DMA proti ochraně osobních dat.
    Problém v USA to není, protože tam nikoho krom sebe tam apple prostě nepustí.
    Já osobně v rámci osobních dat z bigtechu applu důvěřuju nejvíc, protože jejich business model není postavený na vytěžování těch dat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HONCKA: Pořád mi neni jasný, proč by museli komukoli dávat osobní data uživatelů.

Třeba jsem na to moc blbej a je to jasný. Mě to ale přijdou jako dvě oddělený věci. Na jedné straně tady máš otevřený digitální trh, na straně druhé bezpečnost dat uživatelů.

Neznám samozřejmě přesné znění DMA, ale předpokládal jsem, že to je spíš o tom, jak Apple dělá appstore, jak tam pouští lidi a kdo všechno na jeho platformě může něco dělat. Ale ochraná mých nebo tvých dat není předmětem (nebo by neměla být) jak sám říkáš otázkou DMA.

Takže moje původní myšlenka byla taková, že když je jejich systém "ohrožením integrity a též soukromí a bezpečnosti dat uživatelů" problém v EU, ale nikoli v USA znamená to, že ve státech soukromí a bezpečnost dat neni na takové úrovní jako v EU. Což neni.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    FRK_R23: jenže DMA není o osobních datech, ale o otevřených digitálních trzích a pokud jseš gatekeeper, tak musíš dávat ty věci k dispozici i konkurenci a čím víc lidí, systemů, whatever má někam přístup, tak ti klesá bezpečnost
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HONCKA: Cože? Já to prohlášení teda chápu tak, že EU má výrazně lepší ochranou dat uživatelů a jejich produkt by tohle porušoval. Což v USA očividně nevadí, protože taková ochrana uživatelů se tam nenosí.

Tvému prohlášení uplně nerozumím... Proč by museli dát přístup komukoli? Proč to nevadí v USA ale tady ano?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    FRK_R23: Ale kdyby v rámci DMA postupovali u AI tak by ta bezpečnost narušena byla, že by museli dát přístup do telefonů a k osobním datům komukoli
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HONCKA: To je boží tyvole. U amiku asi bezpečnost dat uživatelů není téma:))

pokud by je chtěl na trzích Evropské unie nabídnout zákazníkům, mohla by být „ohrožena integrita jejich produktů a též soukromí a bezpečnost dat uživatelů“.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DUCATIMONSTER: k tomu nějaký update
    Apple dostal od eurokomisařů naloženo. Nelíbí se jim omezení umělé inteligence pro Evropu – SMARTmania.cz
    https://smartmania.cz/apple-dostal-od-eurokomisaru-pres-prsty-nelibi-se-jim-omezeni-umele-inteligence-pro-evropu/
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Apple vs. EU. První kolo ⛔️ Proč nebude AI v Evropě?
    https://youtu.be/4sEN7z3FtXM?si=PvamGpdwKFejSke9
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAZATELL: jj passport best telefon, bb hub návykovej a jako bonus rám se kterým bez problémů můžeš někoho umlátit :)
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Moje prvni jablko bylo 3GS 32gb, ten byl fakt drzak a doted jeste funguje.) nechala jsem si ho dat k promoci a chtela jsem ho hlavne kvuli kvalitnimu displeji. Pote nasledoval barevny plastak 5C, pak SE 1gen, SE 2gen a ted 13mini
    KULHY
    KULHY --- ---
    První 3G, za 200 k T-Mobile tarifu. Pak android omyl, pak 6 pak SE2020, ted 12pro. Plánuju alespoň dva roky ještě. Právě ta schopnost/hodnotat sloužit komfortně 5+ let mě baví nejvíc. Mimo jiné.
    PULKA
    PULKA --- ---
    JYRKA: Ja jsem chtela malej telefon, takze mam 13 mini (a od ty doby hromadu appli elektroniky)
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    KAZATELL: Přesně! Aktuální ovládání iOS gestama je velice blízko BB10 a HUB s integrací všech messengerů dohromady mi fakt dlouho chyběl.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    SATOO: Jo tak to je to mám hodně podobně. Passport zatím nic nepřekonalo. Škoda že když všichni tak kopíruji, tak nikoho nenapadlo okopírovat BB hub
    DUKED
    DUKED --- ---
    Taky se pridam, prvni byl 3g, se kterym kamos nebyl spokojeny, pac neumel dorucenky ve zpravach :), pak 4s, 6, 8 a ted aktualne 13 mini
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    No tak když už tady vzpomínáme, první iPhone 1 mi dal šéf, když si koupil 3g :) od té doby mám jen to.
    iPhone 4, pak Xr a aktuálně 14. Počítám, že další bude tak 17-18 :)

Taky jsem teda léta dělal na macu, takže Apple systémy mi přirostly k srdci.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    JYRKA: potreboval jsem telefon, ktery by co nejlip kooperoval s macbookem, iPhone byla jasna volba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam