• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    CROSS: mozna je neco nastaveny jako toll a neco ne
    a taky je mozny ze na hranicich nejsou ty silnice proste spojeny :-D
    CROSS
    CROSS --- ---
    ZVIRATKO: No tak ono těch mozností neni tolik, jen vyhnout se dálnicím a vyhnout se placeným úsekům. Ani jedno jsem samozřejmě nastavený neměl, jinak by mě ostatně navigace asi nenechala jet z Prahy po D5 až skoro ke hranicím a pak by mě neposílala zpátky na A6.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HERKULES: Naprosto ti rozumím, preference průměrné rychlosti by byla super feature :)
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    ONDRA_99: Ty mapy.cz ještě prubnu. Tam se přiznám, že nevím.

Na druhou stranu, když mi to na displeji telefonu zobrazí cestu Jeseníky-praha tak ten detail stejně pořádně nevidím.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    FRK_R23: Mně se právě zda, že to dělá i Google a mapy. Aleje pravda, že mapy používám spíš pro lokální navigaci. Na delší trasy ten Google.

Oni to nejsou ani polnacky a zkratky mezi baráky. Ale jsou to takový joiride cesty, okresky atd. Ale když jedu třeba z Moravy domů, tak mě +50 km navíc nesere. Serou mě tyhle cesty a chci nejrychlejší cestou na dálnici.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    HERKULES: A ani zadna z alternativ u mapy.cz nesedi? (V planovaci jsou az 2 alternativni trasy)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    HERKULES: Z toho důvodu jsem přestal používat Waze. Sice jedu o 40 metrů kratší cestou, ale za to je to přes polňačky :)

Poslední dobou zkouším mapy.cz a prdelema a mini cestama už mě to netahá.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Mne u těch navigací strašně sere (asi obecně u všech), že to nabízí nejrychlejší trasu, lze to přepnout např na nejkratší, ale zvláště u cesty z nějakýho místa (malýho, vesnice) zpět do Prahy mě navigace vede děsnejma šouskama. Protože to je prostě nejkratší a i časově nejrychlejší.

Mně by ale nevadilo jet o 20km delší trasou, která je o minutu delší. Prostě možnost nejvyšší průměrné rychlosti např

A to sem nikde nenašel.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    CROSS: a nemel jsi nekde v nastaveni vypnuty toll road nebo podobne?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    CROSS: Já jsem blbej :D neznám jak vypadají a hledal jsem to ja appstore .
    CROSS
    CROSS --- ---
    DUCATIMONSTER: Mělo být Apple mapy, nějak se to seklo při odesílání
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    CROSS: Co jsou aamapy?
    CROSS
    CROSS --- ---
    Nevim, kam s tim, tak asi sem. Minulý týden jsem jel z Prahy do Lausanne. Cestu znám, ale pustil jsem si na telefonu v autě AAmapy, tj. navigaci, protože mi odhaduje dojezd, ukazuje kolony a tak. Někde před hranicemi se mapy rozhodly, že mě pošlou na venkov, a směrovaly cestu z dálnice na okresky, okreskami do Německa a zpátky na dálnici. Ještě při příjezdu na bývalý přechod Rozvadov mi navigace sugerovala, že se tam mám otočit, sjet na okresku a do říše projet nějakými kančími stezkami. Vůbec to nechápu.

Pár kilometrů za hranicí mají Němci už dlouho checkpoint, provoz ženou přes odpočivadlo a co já vím tam scanují kamióny a autobusy. O tom ale mapy vědí a i to zcela korektně ukazují, takže nemyslím, že by to pokládaly za zavřenou silnici. Fakt nevím, co si mám o tom myslet. Žádná nestandardní dopravní situace v místě nebyla, ani zpomalení, nic.

ORBIT
    ORBIT --- ---
    VFISA: Diky za postnuti.
    Na jsem do shortcutu nikdy neproniknul a kouam ze to je skoda, takovehle slozitejsi workflow vypada neveritelne uzitecne. A prehledne.
    VFISA
    VFISA --- ---
    Pecka Automation:
    Tot Notes - All this
    https://leancrew.com/all-this/2024/07/tot-notes/
    MORDINO
    MORDINO --- ---
    Máte někdo řešení na neverending problém s notifikacema na nativní Mail appku? Ani zaboha se mi je nepodřilo rozchodit...
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    R4BB1T: iTunes už nepřenáší hudbu, po poslední aktualizaci umí jen podcasty a nákupy. V aplikaci hudba je skladba ok, přehrává se a při transferu přes apple devices vše ok. Až v telefonu mi jí to zakáže.
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    INSEQUI: Figuroval v transferu itunes?
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Ahoj, netušíte v čem je problem? Není to nic on-line koupenyho, nebo z on-line poslouchárny, je to mp3 která je nahrána z ntb do telefonu, tudíž je realne přítomna. V jiných zařízeních jde přehrát normálně.

PRHD
    PRHD --- ---
    DSTEPZ: Airalo používám a musim doporučit, za pár šušní docela fajn připojení
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam