• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    6746
    6746 --- ---
    Apple se chová jako jakákoli jiná nadnárodní korporace. Vydělává prachy. Nebude dělat nic, co jí ty peníze nepřinese. Iphony se v Čechách dobře prodávaj i bez AI. A prodeje budou mít dál i bez těch funkcí. Lidi to prostě koupí, protože je to iPhone. Že už je to posledních pár generací předražená zprdukulička nevadí, když konkurence není (asi) lepší a ještě přechod k ní je složitej…
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    co tak čtu, tak tu apple prodává 35–45 tisíc telefonů měsíčně.. 5 milionu muze byt celkový počet mobilů v ČR skoro ne? :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    FRK_R23: Pět milionů iPhonů je co za číslo?
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    OT_: no tak co ti zbyva, kdy nechces android.. :-/

FRK_R23: souhlas, ale v porovnání s ostatními trhy myslím, že malá zemička opravdu jsme.. nebo čemu jinému to tedy přisuzovat, že na to apple kašle?

btw jakto, že výrobci android telefonů aktuálně s podobnými AI funkcemi jsou schopní na český trh dodat zařízení s komplet funkcemi a apple ne? neptám se, abych přiléval olej do ohně, ale fakt by mě to zajímalo..
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SUBTITLES017: My ale nejsme malá zemička. Tenhle natativ mě strašně sere. Pět milionů iPhonů prostě není málo.

Čísla nejsou přesná.
    OT_
    OT_ --- ---
    SUBTITLES017: No dokud to lidi kupují, tak si říkají who cares v Apple a můžou na nás dále srát:)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    BINARY_PARANOIC: ja tedy tohleto vůbec nepochopil jako anti-eu.. za me je to reakce na přístup applu v non-eng mluvících zemích. ano, vím ze jsme fakt malá zemička s opravdu malým trhem, ale telefony tu prodávají (jako ve spoustě jiných zemích) za plnou palbu, takže who cares? at si proste vyřeší to, aby funkce byly dostupné všude, kde telefony prodávají (samozřejmě mimo situace, kdy je to legislativně nemožné).. dejme tomu aspoň do roka od uvedení na trh.. ne že budeme čekat 10 let (v optimistickém případě) jako na podělanou podporu češtiny v default klávesnici.. :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    HAFI: pry staci prepnout na UK. rikali na redditu v beta ios 18...
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    BINARY_PARANOIC: Já v srpnu před dovolenou - asi 30 GB filmů. AirDrop z Macu by to asi dal taky, ale přes kabel to bylo pohodlnější (ještě lightning).
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    HAFI: Tak předně by bylo dobré řici celou pravdu:

1) je to věc iOS (software), ne iPhonu jako takového (hardware);
    2) nic z těch uvedených fíčur nedostanou s iOS 18.0 ani zákazníci v USA ani nikde jinde, postupně to budou přidávat do dalších updatů iOS – a např. do konce roku to slibují pouze pro anglicky mluvící země;
    3) pokud je mi známo, Apple nikdy neřekl, že ty fíčury pro uživatele z EU nebudou, jen že je zřejmě budou muset pozdržet, než vyřeší jejich kompatibilitu s DMA (a třeba z pondělní TZ vyplývá, že Apple Intelligence přinejmenším na MacOS v EU bude);
    4) i kdyby nakonec ty uvedené fíčury v EU nebyly (nebo nebyly v plné šíři), jde to na vrub Applu, ne EU;
    5) a i tak iOS 18 přinese spousty užitečných novinek :)
    6) právě (i) díky EU a jejímu tlaku se třeba někdy dočkáme i opravdu opravitelných smartphonů – i ten přechod na standardní USB-C je s největší pravěpodobností jen díky tlaku z EU;
    7) takže tento mem „kvůli zlé EU nebude mít význam kupovat nové iPhony!“ je, kulantně řečeno, manipulativní nesmysl.
    HAFI
    HAFI --- ---
    DUCATIMONSTER: je vůbec možný tohle nějak obejít? Dřív se dalo nastavit, že je telefon v USA a bylo, ale mám pocit, že tohle už nejde
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    BINARY_PARANOIC: Už jen snad v autě na carplay.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    BINARY_PARANOIC: Taky nevím.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    GIOMIKY: přemýšlím, kdy jsem naposledy tahal data z iPhone kabelem. A myslím, že to bylo v časech 3Gs.
    DUKED
    DUKED --- ---
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    I cannot believe Apple is still limiting the iPhone 16 to embarrassingly slow 24-year-old USB 2.0 speeds | PC Gamer
    https://www.pcgamer.com/hardware/i-cannot-believe-apple-is-still-limiting-the-iphone-16-to-embarrassingly-slow-24-year-old-usb-20-speeds/
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    HOWKING:
    Osmička je v rodině taky a jede bez problémů. X to samý a důvody pro upgrade z iPhone 12 nevidim naprosto žádný . To samý co se konkurence týká S10+ jede jak namydlenej blesk . Počkám si na skok ála iPhone X (tedy pokud nějakej bude) .
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    HOWKING: to ano, ale stejne to nebude 100%, protoze muj default jazyk je cestina a s tou si to proste neporadi (ano, asi smazu objekt z fotky, asi si vytvorim emoji, ale zbytek nic..)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Před tou osmičkou jsem měl každý rok nový telefon. Pak mě to přestalo nějak motivovat.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Ale tak o AI není problém. Uděláš si nové Apple ID v US a máš to kdekoli na světě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam