• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DUKED
    DUKED --- ---
    HERKULES: Ano, ted jsem pres 3h jel
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Funguje osobní hotspot? :)
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    TAP: Jo. A taky radek cisel.
    TAP
    TAP --- ---
    Tak klávesnice konečně použitelná. Psaní tahem, řádka predikce, dva jazyky najednou. Nice. Jediný, co mi chybí je klávesa pro interpunkci
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    i12pro taky uplne v pohode :) tesil jsem se na iphone mirroring na macu ale i to je funkce kterou v EU nemame :(
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    iP13 mini s iOS18 zatím bez potíží, altuálně cca 12h po instalaci.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    DUCATIMONSTER: Is it safe?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Ios 18
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Nabízím 12 pro 256 gb v super stavu. Vždy mel na sobe dvouvrstvy obal a nikdy nebyl ve vode. Kupovan jako nový. MGMP3CN/A Praha 4 . Pridam množství obalu + nejaka skla. 9000 Kč
    MRA
    MRA --- ---
    Ahoj, neválí se někomu doma v šuplíku náhodou navíc jedno pravé (náhradní) sluchátko Apple AirPods Pro (2019) bílé?
    Typ A2083

Díky! ;)

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ERVIN: Tady o tom třeba píše někdo z O2

Android nebo iOS? Který systém používá víc zákazníků? - O2
    https://blog.o2.cz/2024/05/09/android-nebo-ios/#:~:text=Je%C5%A1t%C4%9B%20v%20polovin%C4%9B%20roku%202022,Android%20jen%2036%20procent%20trhu.

Nemyslím, že by statistický vzorek ze seznamu byl nějak hodně mimo.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    FRK_R23: jako jo. Ale já třeba na seznam.cz byl naposledy před pěti lety. A většina mladejch, co kolem sebe mám taky na uživatele seznamu moc nevypadá... drtivá většina iPhonáři.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Tady týpek to celkem potvrzuje měřením ze seznamu

x.com
    https://x.com/VacekMarek/status/1719275749482348604
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SUBTITLES017: Hmm to docela koukám. Měl jsem za to, ani nevím proč, že je to tak spíš 40-60 ve prospěch Androidu. No člověk se pořád učí :)
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    A teda upřímně mi přijde že možná nejsem na tyhle věci ještě tak zvyklej ale vidím pořád dost velkou mezeru mezi celkovým AI hypem a reálným využitím, o ChatGPT jsi měl pomalu každej den článek v novinách a úplně mi zatím zivot naruby neobrátil, asi tak :D
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    KAZATELL: Tak jasně že dostaneš jen nějakej kus, pořád je to jazykovej model kterej je vytrénovanej na konkrétní jazyk. Ad kolik procent useru tu má iPhone vs. Android je taky dost osekaná statistika která nevypovídá o kupní ceně trhu, asi tu nebude stejnej počet lidí co si koupej novej model kazdej druhej rok jako podobně velký země s trojnásobným HDP na hlavu. Tyhle priority jsou cistej marketing a výpočet toho jestli se to ty firmě vyplati.
    DUKED
    DUKED --- ---
    OT_: Minimalne v Amstru uz jsem v roce 2011 videl tolik iphonu lidi vsemozne, ze jsem nechapal, tam to frci fakt hodne
    OT_
    OT_ --- ---
    FRK_R23: Jsme malí, když se dívám, jaké jazyky umí Siri, tak jsou tam ty, kterými mluví řádově víc lidí než Česky a z malých pak dánština, norština a holandština (ale nevím, jestli tam kupují víc ajfounů nebo by je jen Applu hodili na hlavu, pokud by to neumělo jejich řeč:)
    CROSS
    CROSS --- ---
    SUBTITLES017: Chat GPT mi na dotaz taky našel tohleto. Neni jasný, odkud čerpaj data, předpokládám, že z návštěvnosti webů nebo z něčeho podobnýho. O přesný číslo asi tolik nejde, ale přijde mi to poměrně věrohodný. Rozhodně si nemyslim, že v Česku je to půl na půl.

Ten trh je malej, možná ne počtem uživatelů, ale určitě kupní silou, a investice, která by byla nutná k použitelný práci iOS s češtinou, se prostě nevrátí, nebo ne v parametrech, který má momentálně Apple nastavený. (A tim nechci říct, že nedělaj nic — jak by asi JIRRA upřesnil.)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    FRK_R23: apple cca 25 %..

Mobile Vendor Market Share Czech Republic | Statcounter Global Stats
    https://gs.statcounter.com/vendor-market-share/mobile/czech-republic

web neznám, nevím jak moc jsou data spolehlivá, ale přijde mi, že by to mohlo sedět
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CROSS: Absurdní a vycucaný z prstu. Nicméně iOS vs android je i u nás v podstatě půl na půl a telefon má skoro každej. Tak či onak jsou to miliony prodaných kusů. Pět mega je blbost, ale čtyři miliony tady budou. Data nemám a jsem linej je hledat.

Pointa je, že nejsme malá země. Menších zemi je podle populace asi polovina.

Jestli někdo máte data na podíl ios vs Android v Česku, tak se rád podívám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam