• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    MAGE: Stejný telefon, bez problému
    MAGE
    MAGE --- ---
    Ahoj, mam iPhone 15 Pro na ktery jsem nahral 18 a prestal me jit facetime, nemuzu nikomu zavolat, tak jsem ho zkusil zapnout a vypnout a ted se mi tam toci kolecku u meho telefoniho cisla a dal to nic nedela.
    Nemate nekdo stejny problem?
    CROSS
    CROSS --- ---
    BINARY_PARANOIC: !!! Skvělý, díky.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    CROSS: Nastavení > Obecné > Klávesnice > Klávesnice > Přidat klávesnici > Anglická (GB/USA/… dle preference). Až bude přidaná, tapni na ni a pak Přidat jazyk… a přidej Francouzštinu (lokální variantu opět dle preference).
    CROSS
    CROSS --- ---
    Co se týká těch dvojjazyčných klávesnic, nějak nemůžu přijít na to, jak to aktivně nastavit. Píšu aktivně česky, anglicky a francouzsky (a občas rusky), telefon mi nabídnul kombo CZ + EN and CZ + FR (to vůbec nevim, proč, protože kombinaci češtiny a francouzštiny v jednom textu nebo v jedný konverzaci používám naprosto minimálně, pokud vůbec). Potřeboval bych ale EN + FR a nějak netušim, jak na to. To nemůže být tak neobvyklý.

Vlastně ani nevim, co od toho očekávat, s rozpoznáváním jazyka na iOS i na Macu ty systémy doteď hrozně bojovaly a nedá se říct, že moc úspěšně, automatický opravy v češtině jsem musel vypnout, protože mi to tam furt rvalo angličtinu, a teď poslední dobou mi to zase odmítá automatický doplňování ve francouzštině v kombinovaný anglicko-francouzský konverzaci, i když si svědomitě přepínám klávesnice (takže žádný masakrování češtiny psaním na anglický klávesnici bez diakritiky a pod.), nebo naopak mi to cpe francouzský slovník, i když píšu anglicky.
    MUXX
    MUXX --- ---
    Novinky v ios18
    Je potreba twitter account, jinak uvidite jenom jeden

x.com
    https://x.com/joefranc/status/1835989469763080351
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    TAP: Jo tak pohoda. Jsme měli v betě pár bugů kdy lidem ten layout nešel přehodit a zůstával na anglickým, tak jsem se trochu lekl že jsme to nespravili úplně. Uf tak dobry.
    TAP
    TAP --- ---
    JIRRA: na iOS 18 jsem si teď nastavil bilingvní EN klávesnici s přidanou češtinou. háček a čárka jsou pryč (za mě velké hurá). pokud si nastavíš českou klávesnici (nebo klidně bi českou + EN), klávesy pro českou diakritiku tam stále jsou
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    TAP: Čau, po updatu už nemáš vpravo dole háček a čárku, tzn standardní ceskej layout? Má to tu tak ještě někdo?
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    Ja to pouzivam v podstate casto a taky s tim nebyl problem. Dycky, kdyz dcera smudla neco na tabletu v aute a kdyz vypadne Vodafone kabl doma, tak abych mohl pracovat.
    DUKED
    DUKED --- ---
    HERKULES: Nepouzivam hotspot denne, cili me to mohlo minout, to nepopiram
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    DUKED: Tak s ios 17 nefungoval a opravili to až v 17.1 což nebylo hned
    DUKED
    DUKED --- ---
    HERKULES: Nikdy jsem nemel problem, jak na Macu, tak Win
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    DUKED: U ios 17 jsem s tím dost narazil
    TAP
    TAP --- ---
    TAP: Koukám, že 123 vlevo dole je long-pressable. Tak to bude jen o zvyku.
    DUKED
    DUKED --- ---
    HERKULES: Ano, ted jsem pres 3h jel
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Funguje osobní hotspot? :)
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    TAP: Jo. A taky radek cisel.
    TAP
    TAP --- ---
    Tak klávesnice konečně použitelná. Psaní tahem, řádka predikce, dva jazyky najednou. Nice. Jediný, co mi chybí je klávesa pro interpunkci
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    i12pro taky uplne v pohode :) tesil jsem se na iphone mirroring na macu ale i to je funkce kterou v EU nemame :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam