• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DUKED
    DUKED --- ---
    CROSS: Divné, mělo by to být zpětně kompatibilní
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: poslední příspěvek na tohle téma — fakt to funguje, no to mě podrž. (MBP — USB-C to USB-A — USB-A to USB-C — telefon.) Nabíjení i data.

Co čtu, tak MBP 2017 má USB 3.1 Gen 2, telefon USB 3.2 Gen 2, jsem z toho světa USB celej zmatenej.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: tak si odpovím sám odkazem na tohle fórum. Fakt bizár, ale k tomuhle Macu s USB-C připojim iPhone 16 Pro s USB-C jedině přes USB-A. Tvl. (Sám jsem to teda nezkoušel, musim nejdřív najít příslušnej adaptér a USB–A — USB-C kabel, jestli takovej vůbec doma mám.)

iPhone 16 won't connect to Mac via USB C cable | MacRumors Forums
    https://forums.macrumors.com/threads/iphone-16-wont-connect-to-mac-via-usb-c-cable.2437313/
    CROSS
    CROSS --- ---
    Hmm tak doplnim, že update iOS 18.0 na iOS 18.0 (cože) tomu nepomohl, i tak díky za tip HAFI.

Ke Studiu s M1 se to připojí úplně normálně, takže prostě intel nebo starej Mac OS. Tak to je asi teda čas přestěhovat iTunes knihovnu na to Studio. :-|
    HAFI
    HAFI --- ---
    CROSS: dneska pro 16ky vysel nejaky update, stahni ho. Treba ti to vyresi problem
    CROSS
    CROSS --- ---
    Mám tady starej MBP 2017 s Venturou 13.7. Když k němu připojim 11 Pro s iOS 18, všechno normálně funguje, jak má (systém si stáhnul nějakej patch na připojení), nabíjí se, vidim ho ve Finderu a můžu k datům na něm. Když ke stejnýmu stroji připojim 16 Pro, každou druhou sekundu odpojí napájení (toho telefonu) a telefon se ve Finderu vůbec neobjeví. Kabelem to neni (origo Apple, zkoušel jsem jich víc). Chová se to stejně na všech čtyřech USB portech, co ten laptop má. Ten telefon jinak normálně funguje, ze zdroje se nabíjí. Oba jsou pod mým Apple ID (nebo jak se to teď jmenuje).

Vůbec netušim, kde hledat chybu.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    DUCATIMONSTER: Hele mně to ukazuje úplný hausnumera a vůbec to nesedí s realitou. Už X měsíců zpět
    FUMO
    FUMO --- ---
    DUCATIMONSTER: jako urcite, ja ho mam pul roku a mam tam 413gb, to je cajk. Ale kouknout se na posledni mesic by mi udelalo radost. Noc nic
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    HERKULES: Verim, ze za 4 roky to mozne je.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    DUCATIMONSTER: Ono to ukazuje nesmysly. Už dlouho. Je to defakto nepoužitelný
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    _
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    FLLIP: Super, snad bude fungovat :)
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    DUCATIMONSTER: Lze to řešit poměrně jednoduchou zkratkou. https://discussions.apple.com/thread/254902038
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    FRK_R23: Ale musis presne o pulnoci!
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    FUMO: Můžeš to dycky 1. den ručně vyresetovat. Jak říkáš, je to skvělá funkce :))
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    Funguje v ČR podpora RCS v iOS 18? Já mám v nastavení pořád jen MMS. Síť VF
    FUMO
    FUMO --- ---
    DUCATIMONSTER: jojo, skvela funkce… este, ze to bylo je ze uvedavosti
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    FUMO: Nemuzes :D
    FUMO
    FUMO --- ---
    jak se muzu podivat na posledni mesic nebo vubec nastavit obdobi?

MAGE
    MAGE --- ---
    BEEBLEBROX: ha tak kdyz jsem se odhlasil z Facetimu ALE I z iMessage a pak to znova prihlasil tak to zacalo fungovat!
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    MAGE: Stejný telefon, bez problému
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam