• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    CHILDINTIME: iPad už jako domácí centrum použít nelze, ale ten HomePod mini stačí
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    CHILDINTIME: ja prave pro apple tv nevidim realne zadne vyuziti, takze kdyz uz neco, tak pujdu asi cestou toho homepodu..
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    SUBTITLES017: Aby ta domacnost fungovala spravne samostatne tak fakt potrebuje nejaky ten centralni bod. Homepod staci, staci i nejaky ipad co je porad doma, ja vetsinou lidem doporucuji apple tv (klidne starsi), protoze airplay na nejakou tv, monitor apod s tim funguje nejlip a povazuju to za uzitecny zarizeni i kdyz treba domaci audio/video uz nejak maji.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    CHILDINTIME: jo tak to mame.. jen jsem byl překvapený, když jsem chtěl manželce přidat hue bridge taky do domácnosti, což nejde, protože už ho mam přidaný ja… to je oser.. stačí jen ten obyč homepod za 3k?
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    SUBTITLES017: Pokud chces Apple Home/Domacnost tak ano, musis tu domacnost se zarizenimi nejak vytvorit a pridat Hue nebo dalsi prvky. Pokud mas jen Hue bridge tak v lokalni siti muze Hue ovladat vic lidi ze svych zarizeni - kazdy si nainstaluje Hue aplikaci a prida ten bridge.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    chápu správně, ze i když mam philips hue bridge, tak abych mohl přidat dalšího uživatele do domácnosti (i když je v rodinném sdíleni), tak musím mít buď zasranou Apple TV nebo homepod? jen aby další člověk mohl ovládat světla přes domácnost??
    CROSS
    CROSS --- ---
    PETER_PAN: no tak to ale spíš kámoš, co má v kontaktech tebe, telegramu ty svoje kontakty nasdílel. To asi neovlivníš.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PETER_PAN: Settings - Privacy & Security - Contacts

Tady se to zapíná a omezuje. Zkoušel si?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Ten problem je hlubsi a je na strane Telegramu no :-) bohuzel
    Nainstaloval jsem Telegram, zakazal pristup ke kontaktum, prihlasil se svojim cislem, zadal kod z SMS a do 5 minut mi psal kamos .. "hele ty mas taky Telegram, cool". Tak jsem ho okamzite odinstaloval.

Jde mi o to aby se tohle nedelo. Nekdo jmenovite a selektivne napise pres Telegram na moje cislo a ja dostanu notifikaci jestli tu komunikaci prijimam. Kdyz ji neprijmu, tak aby se dotycny nedozvedel jestli mam/nemam Telegram nebo jsem to neprijmul a obracene.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    DOOSH: Kde se nastavuje ta selekce kontaktu?
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    PETER_PAN: Prostě mu nedáš přístup ke kontaktům. Já ho takhle používám.

A v iOS 18 můžeš přidělit přístup pouze vybraným kontaktům.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    CROSS: Na offline je třeba , já di ho pořídil kdysi během black Friday ve slevě doživotní. Žádné přeplatne
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Zdravim vespolek. Hledam jak pouzit Telegram (Telegram Messenger) abych mu nemusel zpristupnit vsechny kontakty v telefonu. Potrebuji idealne pracovat bez kontakt a pouzit ho na opravdu jen nekolik cisel.
    Je to nejak mozne udelat? Existuje nejaka appka co se treba chova jako kontakty pro jine appky a kazde umi podstrcit jiny set? Nebo cokoliv.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PAYAXY: čtu správně, že abych si stáhnul kus knihovny z Plex Media serveru do telefonu, potřebuju Plex Pass?

(Na Plexu jedeme dětský seriály, ale to jenom doma streamem na ATV nebo do iPadu)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    CROSS: moje řešení je Plex/Plexamp
    CROSS
    CROSS --- ---
    FORELLI: napiš sem pak zkušenosti, až něco vhodnýho najdeš.

Doteď jsem používal na Macu i na iPadu / telefonu systémový řešení, původně iTunes, později Music, ale postupně míň a míň způsobem, jakým Apple chce, abych to používal, a už to přerostlo rozumnou mez. Teď jsem změnil hlavní stroj (Mac) a přenést iTunes/Music knihovnu je docela voser, tak přemýšlím o celkový změně přístupu. (Beztak poslouchám, jako správnej boomer, jen omezenej výběr muziky z dob před 20 lety :-])

Na telefonu jsem to bral tak, že systémovej přehrávač bude optimalizovanej a integrovanej jako nic jinýho, takže malá spotřeba, integrace s ovládáním z hodinek a podobně, ale to už asi dneska nebude problém.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Díky za tipy. Na androidu i desktopu používám k plné spokojenosti Aimp player, na androidu je x dalších skvělých playerů tak jdu zkoušet co mi tedy sedne na iOS.
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    FORELLI: jsem na iOS úplný nováček, požadavek na jednoduchý přehrávač na muziku v mp3 a flac jsem nakonec vyřešil přes VLC. Jde tam soubory nahrát i přes wifi přes jejich klienta.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    INSEQUI: já to tam cpal normálně přes kabel
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    INSEQUI: jo no.. to ja vedel tak nějak od začátku, že to apple řešení pro mě nebude.. Tip na Documents jsem dostal ještě před koupí prvního iphonu (6s) a jedu to tak nějak stejně od začátku... neříkám, že to je ideál, ale naučil jsem se s tím žít :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam