• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    Teda když pominu sports tracking tak za mě je nejpoužívanější funkcí hodinek prozvonit si telefon, když máš dům s patrem a dítě který má velkou srandu z toho ti schovávat věci tak bych bez toho přišel o rozum :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Plus Messenger si normálně přečtu, co mi kdo píše.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DIE_DIE: Mám laciný Garmin Forerunner, hlavně chodím, jezdím na kole a občas běhám. Appku používám garmiňáckou, vyhovuje mi, naopak Apple Health nevyužívám vůbec.

Za mě Garmin cajk, ale kdybych měl AW, tak asi na moje aktivity taky vyhoví.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    WAKI
    WAKI --- ---
    JYRKA: Jasný. Já nevstávám každý den stejně. Takže fakt jedu hodinky přes noc. No za prsten by mě žena vykostila, když jí slibuju nový snubní a koupil bych si ouru 😀
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Nesnesu hodinky na spani, pouzivam prsten Oura.
    Mimochodem, misto klasickeho budiku skvele poslouzi aplikace Zdravi, sekce spanek. Tam jdou nastavit prijemne znejici budiky. Ja mam cvrlikani ptacku, pres zimu je to fajn, v lete me trochu budej opravdovi ptaci :)
    WAKI
    WAKI --- ---
    JYRKA: Jo tak já hlavně vstávám na vibrace z hodinek. Už jsem si zvykl, když byli kluci v postýlce. a když pominu budík ve večerce. Nechceš vstávat na ten klasickej budík. 😂ale to je jiná pohádka. 😂
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    JYRKA: Zase když je někdo chce mít i přes noc, tak vícedenní výdrž ti dává nějakou šanci, že třeba bude stačit nabíjení jen během např. času v koupelně. Já klasicky Starý Fénix 7S Pro udržuju nabitý čistě tak, že v koupelně mám "kolíbku" a na ně je cvaknu kdykoliv jsem jdu do sprchy a to je udrží ve stavu, kdy je nemusím explicitně nabíjet. Myslím, že u poslední generace AW by to mohlo navzdory 1d výdrži fungovat obdobně, jak zrychlili nabíjení.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WAKI: pro me je denni nabijeni ideal. Vecer to cvaknu na nocnim stolku do nabijecky, rano vyndam. Mnohem lepsi, nez jednou za nekolik dni. Ale samozrejme, kazdy to ma jinak.
    WAKI
    WAKI --- ---
    Ale fakt mrkni na recenze u hodinek co tě zajmají. Většinou ti to pomůže se rozhodout. Jestli ti stojí za to opustit ekosystem nebo ne.
    WAKI
    WAKI --- ---
    DIE_DIE: S nabíjením se já nesmířím asi nikdy. S jednodenní výdrží, kdybych měl je využívat na max se tak nějak nemůžu smířit u hodinek za 21000. 😂 myslel jsem si že to dám, ale příští volba asi nebadne na ultra. Jestli nezamakaj na výdrži.
    WAKI
    WAKI --- ---
    DIE_DIE: Hale aplikace komunikuje se zdravím. Přesně ti to neřeknu, je to tak 4 roky co jsem je měl. Ale normál zaškrtáváš co chceš nahrávat z/do zdraví. Takže tepovka, okysličení, spánek atd. Ta apka je defacto most mezi světem garmin a datama a světem apple - zdraví. Messenger byl podobnej jako teďˇ na apple watch. Příšlo ti oznámení, že ti píše někdo na messengeru, ale už si nepřečteš co píše. Nefungovalo to tehdy. Pochybuju, že to bude fungovat teď.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    WAKI: ja vím, díky.. vícemeně jsem chtěl slyšet názor od lidi co mají primárně Apple (telefon a počítač) a znají rozdíl z praxe
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    WAKI: takže messenger a telefon + napojeni na Apple Zdraví nefunguje?
    Pohyb a sport je tedy pře nějakou Garmin aplikaci.. okay, to zni jako že mě to moc nebaví :)

Jinak s nabíjením denně, třeba ráno nebo večer jsem připraven v každém případě.
    WAKI
    WAKI --- ---
    INSEQUI: Nebo si objednej jiný hodinky z internetu. Vyzkousej je 14 dni a velkou opatrnosti a když nebudou vyhovovat tak je vrať. Nebo na yt určitě najdeš recenze, které budou porovnávat funkčnost na ios.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Jo jeste baterka, klasicky Apple vydrželi den, ultra vydrží dva dny a garmin tactix 5 dnu.
    WAKI
    WAKI --- ---
    DIE_DIE: Přesně. Záleží co od toho čekáš. Nejsem sportovec. Občas kolo. Hlavně chůze. Měl jsem garmin venu, krom toho že byly male na mojí ruku. Tak mě štvalo 4 denní nabíjení. Koupil jsem před 2 lety ultry 1 a nabíjím každý dva dny, což mě taky neskutečně vytáčí. Jinak hovory minimalně, zprávy taky píšu na telefonu. Takže osobně kdybych mohl udělat znovu rozhodnutí. Šel bych do garmin epix, popř fenix. I když nejsem sportovec. Pro mě velký ale, je výdrž. Jinak co jsem koukal na srovnání. Tak tepovka snad u ulter je seovnatelná s fenixama. Ale není na mě abych to posuzoval. Jinak sdílení by mělo být taky totožné přes tu garmin aplikaci navíc v telefonu. Upozornění mi chodilo na vše dle nestavení. Takže žádný extra rozdíl co si pamatuju ve funkčnosti krom telefonování a odepisovalní nebyl. Teď nevím jak to funguje u garminu a novějších hodinek s touto podporou.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    DIE_DIE: Měl jsem Apple Watch a rozbil je při práci - odolnost nic moc. Pak jsem pořídil garmin tactix a ty vydrží vše, to je na hodně drsný používání. Ted mam apple Ultra a zatím drží.
    Porovnání: pokud hledas spíše chytré hodinky doporučuju Apple, pokud hledas spíše sport tracker, jdi do garminu. Klasický Apple Watch jsou spíš do kanclu, ultra uz toho zvládnou víc, pokud děláš nějaké extrémy, nebo manuální práci, doporučuji spíš garmin, nějaký odolnější model, třeba ty tactix.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    HELVETE: já cca vím co umí, mám teď AW3 a řeším jestli Garmin dobře funguji s Apple nebo jestli mám jít do "nativních" AW, kde už vím jak a co funguje.
    Např. jestli fungují všechny aplikace a notifikace, propojení s aplikaci zdraví, rychle akce s telefonem apod.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    DIE_DIE: Podle toho co od hodinek chceš. Jestli hlavně sport nebo občas sport (a to ještě spíš jen trackování aktivity). Měl jsem dlouho Fénix a pak je ztratil. Pořídil první Ultra a po pár týdnech dokoupil na sport levný Suunto. Kdybych neměl nic nebo měl hodinky před smrtí, šel bych do vyšších Forerunner nebo Fénix. Ultra nejsou špatné hodinky, ale nejsou úplně pro mě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam