• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    WAKI: takže messenger a telefon + napojeni na Apple Zdraví nefunguje?
    Pohyb a sport je tedy pře nějakou Garmin aplikaci.. okay, to zni jako že mě to moc nebaví :)

Jinak s nabíjením denně, třeba ráno nebo večer jsem připraven v každém případě.
    WAKI
    WAKI --- ---
    INSEQUI: Nebo si objednej jiný hodinky z internetu. Vyzkousej je 14 dni a velkou opatrnosti a když nebudou vyhovovat tak je vrať. Nebo na yt určitě najdeš recenze, které budou porovnávat funkčnost na ios.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Jo jeste baterka, klasicky Apple vydrželi den, ultra vydrží dva dny a garmin tactix 5 dnu.
    WAKI
    WAKI --- ---
    DIE_DIE: Přesně. Záleží co od toho čekáš. Nejsem sportovec. Občas kolo. Hlavně chůze. Měl jsem garmin venu, krom toho že byly male na mojí ruku. Tak mě štvalo 4 denní nabíjení. Koupil jsem před 2 lety ultry 1 a nabíjím každý dva dny, což mě taky neskutečně vytáčí. Jinak hovory minimalně, zprávy taky píšu na telefonu. Takže osobně kdybych mohl udělat znovu rozhodnutí. Šel bych do garmin epix, popř fenix. I když nejsem sportovec. Pro mě velký ale, je výdrž. Jinak co jsem koukal na srovnání. Tak tepovka snad u ulter je seovnatelná s fenixama. Ale není na mě abych to posuzoval. Jinak sdílení by mělo být taky totožné přes tu garmin aplikaci navíc v telefonu. Upozornění mi chodilo na vše dle nestavení. Takže žádný extra rozdíl co si pamatuju ve funkčnosti krom telefonování a odepisovalní nebyl. Teď nevím jak to funguje u garminu a novějších hodinek s touto podporou.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    DIE_DIE: Měl jsem Apple Watch a rozbil je při práci - odolnost nic moc. Pak jsem pořídil garmin tactix a ty vydrží vše, to je na hodně drsný používání. Ted mam apple Ultra a zatím drží.
    Porovnání: pokud hledas spíše chytré hodinky doporučuju Apple, pokud hledas spíše sport tracker, jdi do garminu. Klasický Apple Watch jsou spíš do kanclu, ultra uz toho zvládnou víc, pokud děláš nějaké extrémy, nebo manuální práci, doporučuji spíš garmin, nějaký odolnější model, třeba ty tactix.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    HELVETE: já cca vím co umí, mám teď AW3 a řeším jestli Garmin dobře funguji s Apple nebo jestli mám jít do "nativních" AW, kde už vím jak a co funguje.
    Např. jestli fungují všechny aplikace a notifikace, propojení s aplikaci zdraví, rychle akce s telefonem apod.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    DIE_DIE: Podle toho co od hodinek chceš. Jestli hlavně sport nebo občas sport (a to ještě spíš jen trackování aktivity). Měl jsem dlouho Fénix a pak je ztratil. Pořídil první Ultra a po pár týdnech dokoupil na sport levný Suunto. Kdybych neměl nic nebo měl hodinky před smrtí, šel bych do vyšších Forerunner nebo Fénix. Ultra nejsou špatné hodinky, ale nejsou úplně pro mě.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    DIE_DIE: nebo takhle, má cenu s tím experimentovat? Nebudu naštvanej na kompatibilitu,
    když mám Watch, jsem na ně zvyklej a radějí koupit další (novější model) Watchky.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    Máte někdo zkušenost / srovnání Apple Watch vs. Garmin? Výhody a nevýhody, co se týče ecosystému a sdílení informaci s iPhone a celkově Apple účtem?
    WERT
    WERT --- ---
    CROSS: To tlacitko je fajn ale je na spatnym miste, neznam nikoho kdo by to realne pak pouzival… je to naprosta zbytecnost pritom by to mohli byt fajn kdyby to bylo v mistd kde ma vlovek prs… misto spouste.

Kdyby
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    CROSS: Já teda když vezmu do ruky manželky 15pro tak vždy spoust na foťák marně hledám. Přiblíženi nepoužívám spis zapnuti foťáku a vyfoceni.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Jako ja si na Photos zvyknu. Ale na to primarni menu ne. Ja chci mit k dispozici rychle nekolik nejdulezitejsich funkci.

Tady je popsana customizace - https://support.apple.com/guide/iphone/use-and-customize-control-center-iph59095ec58/ios
    A nechapu proc (kdyz vyjimecne lze neco u apple customizovat) tak to nenechaji moznost to navolit to srovnatelne dispozice jako pred tim. Kdyz to mohlo fungovat roky, tak to asi nebylo tak spatne usporadani.
    CROSS
    CROSS --- ---
    WERT: no tak já se Photos ani jiných elementů nezastávám, akorát jsem fakt nerozuměl (a teda furt nerozumim) tomu komentáři. Sám k tomu mám taky výhrady a co píše MADBANANA se mi taky párkrát stalo, ta křivka návyku na novou podobu Photos je v mým případě hodně plochá, ale celkově z toho nemám pocit nějaký dramatický změny (nebo dramatickýho zhoršení). Tak mě zajímá, co je ten trigger pro jiný uživatele.

Jinak když je řeč o zklamání, tak zatim nemůžu říct, že bych byl nějak nadšenej z dedikovanýho tlačítka na foťák na 16 Pro. „Nevadí mi“ asi neni hodnocení, který měli v Cupertinu vytyčený jako cíl.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Je fakt, že jsem v Photos už několikrát nenašel Favorites 😆
    WERT
    WERT --- ---
    CROSS: No ty photos nevim jestli je krok spravnym smerem, neco je tam krapet nelogicky
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    iPhone 13 Pro / iOS 18.1.1
    CROSS
    CROSS --- ---
    PETER_PAN: Čtu to už potřetí (jednou za každou sračku), a furt si nejsem jistej, jaká verze a jaký menu. Píšeš o Photos, nebo o systému jako takovým? Nová verze (iOS 18) vyšla někdy v září, nebo jde o jinou novinku?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Ta nova verze iOS je fakt sracka. To primarni menu nejde zmenit na to puvodni, sracka. Galerie sracka. Achjo :-(
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KEDDY: V CR neni dostupny obchod s audioknihama. Musis si je koupit jinde a nahrat si je rucne do zarizeni.
    KEDDY
    KEDDY --- ---
    Poslouchate nekdo audioknihy v aplikaci Knihy? Mozna jsem blbej jo, ale zaboha nejsem schopny v aplikaci vyhledat jedinou audioknihu, kterou bych si mohl poslechnout.. Je to vubec mozne?🫣🙈
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam