• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Hele já měl stejnej problém s nabídkami např IKEA. Bylo to tím, že to položení je na milimetr, stačí málo s vypne se to. Dal jsem všechno pryč a nabíjím těma s magnetem. Kde mam jistotu, že je telefon tam, kde má být.
    JIMX
    JIMX --- ---
    JIMX: Dneska třeba v Baterii vidím, že dala mobil na nabíječku v 9 večer s nějakýma 48% a celou noc až do 6bdo rána se to nabijelo, ale nabilo jenom na 63% ... optimalizovane nabíjení je vypnuté ...

iPhone 13, iOS 18.3.2
    JIMX
    JIMX --- ---
    VDFLAT: Většinou to bez problémů nabíjí ... a myslím, že obal má stejnej dlouho ...

Koukal jsem i do takovýho toho grafu baterky a tam myslím bylo vidět, že to přes noc bylo na nabíječce, ale nenabijelo.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    JIMX: Nema pani novej obal? Zene se delo totez, ukazalo se, ze novej case je o neco malo silnejsi a bezdratovy nabijeni nefunguje.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Ženě se s iphonem začalo poslední dobou stávat, že ho ráno sundá z bezdrátový nabíječky a zjistí, že se přes noc vůbec nenabíjel ... zkoušel jsem vypnout nějakou tu optimalizaci nabíjení, ale dělá to dál ... naprosto náhodně ... netušíte, co s tím? ... iphone je tuším 14, průběžně aktualizovaný, nabíječka je neoriginální, ale nikdy s ní problém nebyl a většinu nocí ten iphone bez problémů nabije.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Ahoj, kde se dá prosím v Safari v iOS zakázat automatické spouštění videí? Nemuzu to nikde najít.

Dík.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    ADAMIRA: ano, v první větě píšu, že už nevím co dodat, když pořád řikáš že to nejde. V druhé sarkasticky popisuju službu, ve které něco nejde, ikdyž asi většině uživatelů to jde. Ve třetí ti radím obrátit se spíš na podporu Apple, oni ti tam paradi líp než my tady, jelikož se jedná o nějaký neobvyklý problém, třeba ti pomohou něco odškrtnout v nastavení.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DIE_DIE: Sorry to reagujes na me?
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    ADAMIRA: hele ja ti nevím.. co k tomu dal psat

tak jo, je to hrozna vec, vubec nikomu na svete nefunguje, necim proc to miliony uzivatelu pouzivaji vcetne me

ale vazne, asi vic pomuze podpora apple, ktera funguje a odpovi ti na tvoje dotazy.. nejspis je to vec nejakeho nastaveni
    OT_
    OT_ --- ---
    ADAMIRA: V klidu, mě zatím nasralo každé internetové úložiště, které jsem vyzkoušel, včetně vlastního NAS:))
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DIE_DIE: Už jsem to vyzkoušel na 3 PC a na 3 různých připojeních, nikde to nejde.

“Každá služba se nějak chová”

Oh pardon to jsem si neuvědomil, naprosto bláznivé jsem očekával ze když si platím internetové úložiště, ze z nej půjdou ty věci následně i stáhnout, ale je to proste takové specifikum. :))))

To je jak koupit si auto a bláhové předpokládat že se s jim bude dat jezdit. :D
    MATHEZZZ
    MATHEZZZ --- ---
    DIE_DIE: Tak to je funkce, která rozhodně není starší víc jak půl roku. Vím, že jsem to hledal a ten offline mód fungoval jen po dobu, co jsi se složkou pracoval. Při delším nepoužívání se smazala z disku.

Já jsem s icloudem naprosto spoko, když ho používám jen jako backup tool. Jako sdílení a okamžitý synchronizace, to už jsem vzdal.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    MATHEZZZ:
    Jinak Google a dvě minuty čtení..

Keep items downloaded on your Mac
    If you turned on Optimize Mac Storage, older documents are stored in iCloud when space is needed. However, you can choose to keep certain files or folders downloaded on your Mac no matter what.
    On your Mac, click the Finder icon in the Dock to open a Finder window, then click iCloud Drive in the sidebar.
    Control-click the items, then choose Keep Downloaded.
    The Keep Downloaded status icon appears next to the item’s name.
    If you no longer want to keep an item downloaded, Control-click it, then choose Keep Downloaded (so the checkmark disappears).
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    ADAMIRA:
    MATHEZZZ:

"mě to nejde" je taková klasika, evidentně to celému světu víceméně funguje, to co popisuješ za chybu, je spiš opravdu vada na tvém systému nebo nastavení. Jinak ano, Dropbox a Drive se třeba chová jinak, ale každá služba se "nějak" chová. Mě na Drivu sralo X věci, které na iCloud vůbec neřeším. Chce to dávku trpělivost, něco si přečíst a nastavit si svůj "use case".
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    ADAMIRA: hmm zkusil bych to přeinstalovat, ideálně pomocí toolu, kterej smaže kompletně celej program a nainstalovat znovu. Možná i antvirus apod. ti to může blokovat. Já ten iCloud na Win11 používam několik let a jedinej problém mam s tím, že se to ne vždy synchronizuje, složky mi kopíruje normálně.
    MATHEZZZ
    MATHEZZZ --- ---
    Ale já to primárně používám jako backup pro soubory, protože je to integrovaný pro mac os. Jinak jedu google drive. Což mě taky nebaví, platit si dvě uložiště, kdyby icloud fungoval jako drive nebo dropbox, tak bych se nezlobil.
    MATHEZZZ
    MATHEZZZ --- ---
    Jo a taky mě štve, že nejde sdílet mimo uživatele icloud.
    MATHEZZZ
    MATHEZZZ --- ---
    Upřímně, icloud je pain in the ass. Ani na macu to pořádně nefunguje. Nevím, jak na windows, ale na macu jdou celý složky stahovat. Ale, co se týče synchronizace, stáhování, tak to prostě nefunguje. Někdy to funguje bez problému, někdy se to zasekne u 20 mb a nejede to dál. Pokud to člověk nepotřebuje ihned, tak to nakonec proběhne, ale okamžitej upload nebo download prostě nefunguje. A co mě nejvíc vytáčí, že si nemůže člověk zvolit složky, který permanentně zůstavají na disku, offline, třeba jako u dropboxu.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    ADAMIRA: Apple (bohužel pro tebe) potřebuje prodávat svoje vekoryse naceněný udělátka. Windows je pro něj konkurence a okrajová záležitost.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JYRKA: Nechce se mi věřit že by to bylo jediný řešení.

HIJACKER: No mě to prostě nejde, zkopíruje to cca 1 mb a pak to spadne.

DIE_DIE: no tak je asi potřeba mac, mě to nefunguje.

Upřímě řečeno fakt se mi nechce věřit že by Apple se kterym jsem obecně velice spokojenej vypustil na světlo boží takovej shit, to mi nedává smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam