• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    JIMX: a zhasnout ten displej na trvalo nejde? Jakože se ti nebude svítit vůbec.
    JIMX
    JIMX --- ---
    BRUSINKA: mně to právě přijde super, že když bych odložil večer mobil do nabíječky, tak to znamená "jdu spát, nerušit" a naopak ... někdy můžu jít spát v 9, jindy v 11 a stejnětak ráno ... a nemusím ručně přepínat nějaký režimy ... v důsledku mi tedy přijde, že ten rozvrh mi to spíš zesložití a bude jednodušší si ten režim zapínat prostě ručně když půjdu spát a vypínat ručně, když vstávám ...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    JIMX: nevim, mně se zdá, že vynalézáš kolo :-) Když nemám pravidelnej režim, tak to dělám manuálně. Jdu spát, jedním klikem pustím klidový režim, vstanu, jedním klikem ho vypnu. Ale možná máš nějakej zvláštní důvod, proč potřebuješ mít splněný obě podmínky (časový slot a zároveň připojení k nabíječce)
    JIMX
    JIMX --- ---
    BRUSINKA: Díky ... asi to fakt nejde tak, jak bych si představoval, viz odpověď od AI: "Na iOS nelze přímo zabránit rozsvícení displeje při příchozí SMS pouze v určitém časovém rozmezí a pouze při nabíjení. Můžete ale použít několik triků, které se tomuto chování blíží"
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    JIMX:
    JIMX: spánek a nerušit jsou dva z režimů soustředění. A minimálně ten spánek jde právě naprogramovat, aby se spouštěl v předem daný časy... (jestli se ptáš, zda se umí sám pustit na signál – jsem v nabíječce, tedy majitel jde spát – tak imho ne)
    JIMX
    JIMX --- ---
    JYRKA: Sorry, ale níže vidím režim spánek a režim nerušit ... V tvém odkazu se zase píše o soustředění ... Jako člověk, který neví přesně, co hledá, mi to moc nepomohlo ... proto jsem se přišel zeptat do klubu k tomu urcenymu ... ale jestli je to takovej problém, tak se radši zkusím domluvit s tím AI, kterej mě aspoň nepošle s dotazem do prdele ... :-(
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    JIMX: nezlob se, ale to jsou základní věci, které si jedním dotazem do google / GPT můžeš zjistit. Ano, jde to. https://support.apple.com/cs-cz/guide/iphone/iph5c3f5b77b/18.0/ios/18.0#iph219573264
    JIMX
    JIMX --- ---
    A jde to nějak automaticky, abych to nemusel zapínat a vypínat, ale aby se to zaplo ideálně samo když třeba od 21 do 5 hodin bude na nabíječce ...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    JIMX:
    DUCATIMONSTER: nebo Nerusit
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    JIMX: Spánek?
    JIMX
    JIMX --- ---
    Poradíte mi, jestli jde na iphone nastavit nějak klidový režim, aby se v noci na nabíječce nerozsvitil do tmy jak vánoční stromeček, když přijde zpráva?
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    BELO: Takže chceš za cenu nižší o kolik, 15%? koupit nějaké rozbalené vrácené zboží, které ani není určené pro český trh u firmy se sídlem na Slovensku?

Tak to mnoho štěstí, třeba to vyjde.

Někdy fakt nechápu ty pohnutky. Jak se asi bude obchod chovat v nějaké nestandardní situaci, když ani neumí napsat web jedním jazykem...
    BELO
    BELO --- ---
    JENIIK: 😅 iPhone 16 od iMobily.eu
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SUCZKER: Jo. Já věděl, že to byla kauza
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    HERKULES: je to zavřený, v konkurzu, kriminální ústředna pátrá, někdo tam tam cca dva roky nazpátek zašantročil několik desítek tisíc iPhonů za který myslím že T-Mobile nebo jinej distributor nedostal nikdy zaplaceno. Proto si z toho dělám prdel...

Plus4U | Objevte svůj digitální svět
    https://www.plus4u.net/cs/media-mamut
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SUCZKER: Hele s mamutem byly nějaký problémy ne? Před nějakou dobou se o nich psalo jako o podvodnicích a ze nějak majitel, že je tuneluje. Nebo tak něco.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    JENIIK: podpultovka z Mamut.cz :)
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    BELO: pochlub se, který překupník to je, jinak ti stejně nikdo pořádně neporadí ;-)
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    DUCATIMONSTER: k tý funkčnosti u něčeho dražšího: netuším. musíš zkusit zapátrat po Redditu apod, jestli tam někdo něco nedoporučuje, ale často i tam jsou to falešné recenze od prodejců.

Tahle total low-cost elektronika je bohužel stále prokletí. On je rozdíl v kvalitě i mezi jednotlivými kusy součástek a co funguje jako schéma v CADu pak má sklony k takovýmhle problémům. A součástí toho, že to je levné, je, že to nemá dostatečnou kontrolu kvality, která by takovéhle kusy odchytla, ale která by snižovala výnosnot a prodražuje tím pádem výrobu.

Iphone by taky mohl stát půlku, kdyby se šidila kontrola kvality. Pár zajímavostí třeba tady:

iPhone quality standards require 12x as many workers as Android
    https://9to5mac.com/2023/01/17/iphone-quality-standards/

Abych to shrnul: někdy je to úplně chybný návrh a budou to dělat všechny výrobky a někdy je to prostě o součástkách se špatnými parametry, které taky neprošly pořádnou kontrolou kvality a kde se závada projeví u každého třetího či čtvrtého kusu a bude to loterie.

Zrovna GPS je bohužel docela magie a energeticky náročnější čip.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    BELO:

iPhone - Supported 5G and LTE networks - Apple
    https://www.apple.com/iphone/cellular/
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    BELO: Jestli to kupuješ u nás a věříš, že prodejce do dvou let nezavře krám, aby to případně bylo kde vyreklamovat, tak by tvá spotř. práva neměla být nijak dotčena.

Jen pozor, že různý regiony používají různý frekvenční rozsahy/bandy na 4G/5G a ty jsou na pevno v modemu a nejdou změnit. Takže bych si podle toho typovýho čísla ověřil, že to bude mít ty "bandy", který potřebuješ v EU.

Jinak se ti může stát, že ti někde chvílemi nepojedou data a ty zaboha nebudeš vědět proč.

Ale možná to byl problém jen u starších modelů a u 4G, od tý doby jsem to nezkoumal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam