ORBIT: Taky můžu doporučit Swappie. Já to nepoužívám, používá švára, už odtamtud mají možná 10 telefonů. Vždycky protiúčtem za starší model a zatím si nikdy nestěžovali. Ptal jsem se ho na ty "uspokojivé" a dozvěděl jsem se, že prý Swappie nabízí, že když se na zaslaném telefonu něco nezdá, tak to lze bez důvodu vrátit. Každopádně doporučoval raději vzít něco s vyměněnou baterkou.
Já osobně mám velmi dobrou zkušenost s německým eBay. Tam se dá cca 100 - 150 € proti "recyklátorům" typu Swappie ušetřit, pokud dražíte. A co se týče vratek, tak už se mi 2x stalo (jednou u iPhone, jednou u noťasu), že výrobek neodpovídal popisu, případně prodejce zamlčel nějakou podstatnou vlastnost. U noťasu rachtal větráček hned jak se zapnul, u iPhonu byl displej poškrábaný o dost víc, než tvrdil prodejce. V posledních letech naštěstí razí eBay politiku 100% spokojenosti kupujícího, takže v obou případech jsem po vrácení věci dostal peníze rychle zpět.
Každopádně naprostá většina soukromých prodejců na eBay zasílá vydražené věci jen v rámci Německa, takže je potřeba mít "proxy adresu" v Žitavě. Tenhle mezikrok pak zvýší u zaslané věci cenu cca o 200 Kč.
Dva měsíce nazpátek jsem psal návod kolegům, jak na věc a na co si případně dát pozor. Můžu to sem buď přilepit, případně, ať to tu zbytečně netapetuju, tak klidně individuálně do SZ.
A jinak souhlas, že stav exteriéru telefonu mě moc nezajímá, pokud vše funguje. Nalepím sklo, schovám do krytu a dál nezájem.