• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    PULKA
    PULKA --- ---
    Da se nejak natvrdo zkusit vymazat cache nejaky appky nebo jak debugovat jako uzivatel? Jedu do Londyna a chci si pujcit Brompton pres Brompton Bike Hire. Nainstaluju appku, dam prihlasit a hodi mi to whitescreen, pres kterej se na iPhone 13 mini nedostanu. Partnerce to na 2022SE jede normalne. Stejnou chybu mi to delalo pred trema rokama a hlasili, ze to opravi a nic se porad nestalo. Nevim, cim by to mohlo byt a fakt si chci pujcit Bromptona.

Pripadne zpusob jak na iPhonu spustit Android s appkiu, nejaky android virtual?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    BEEBLEBROX: Díky moc. To ovládací centrum takhle zablokované už mám , ale nepamatoval jsem si jak se to dělá - bylo to podle nějakého videa a rovnou jsem to dělal i manželce.
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    DUCATIMONSTER: Nastavení -> face id a kód -> nastavit uzamčení widgetů, případně doporučuju i ovládací cemtrum (nejde pak pustit airplane mód pokud telefon někde zůstane ležet)
    MORDINO
    MORDINO --- ---
    DUCATIMONSTER: to je dobré, já synovi nastavil že si přes jeho telefon můžu najít ten svůj, když mu neprodloužím čas na hry a jsem v práci na jednání, tak mi ho je schopen prozvonit 10x za sebou :-D

Asi moc neporadim, jedině ty widgety tam nemít :-)
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Věděl by někdo prosím jak nastavit, aby mi dítě , které se zmocní zamčeného telefonu nemohlo vypínat budíky do kterých se dostane zmáčknutím widgetu?
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    DIE_DIE: hele já vím, že je to drahé, ale slušná "mechanická" klávesnice s pořádným zdvihem a feelingem dle nastavení karmy žlutý žáby (to, co mám na stole, bo je to fajne) stojí 3000 kaček. To není moc, pokud je to solidní kus HW...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DIE_DIE: já normálně používám ipad v desktop modu přes USB-C s klasickým monitorem drátovou myší a klávesnicí a krom pár věcí který mě serou, tak je to naprosto použitelný
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    HONCKA: je to tak no.. 5K i pro me prijde za takový doplněk relativně dost, když mě stál iPad asi 12K :) S novým OS by právě ipad měl být více použitelný s trackpadem, proto o tom uvažuju, že by mi v některých use-case nahradil Laptop. Ale co jsem si teď dělál rešerši, tak je to jak píšeš no, buď je to šunt nebo je to dost drahý a robustní, těžký. To už mi moc nedává smysl tahat, takže koupi spíš odložím a počkám jak to bude do budoucna s podporou určitých aplikaci atd.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Logitech klávesnici k iPadu Pro můžu doporučit z hlediska toho, jak se mi na ní psalo, ale to pouzdro samotný (mám jak tu magnetickou verzi, tak tu napevno) mě trochu sralo, protože zase tak moc nepíšu a na všechno ostatní je to nepraktický.
    (Dostal jsem je, takže zase darovanému koni…)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    HONCKA: Proti 9k je ;) vsecky jsou drahy nebo shit. Jeste jsem nevidel lacinejsi co by sel doporucit.
    Samotny kryt a bluetooth klavesnice separe
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DIE_DIE: rozmysli si to, mám 11" ipad pro a origo keyboard jsem vracel, na nějaký psaní je to moc malý a je to celkem těžký (cca 0,5kg), takže v tabletovým režimu se to špatně používá. Místo toho jsem si koupil zkrácenou magic keyboard s pouzdrem a nosím jí zvlášť a je to mnohem pohodlnější

ORBIT: nevím kterou myslíš, ale klasická combo touch stojí přes 5 litrů a to mi za hubičku nepřijde
    CESKI
    CESKI --- ---
    NAGASAWA: Taky mám a úplně v supercajku
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    DIE_DIE: Logitech nema spatnou klavesnici a je uplne za hubicku :D
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    umíte prosím poradit nejaky cenove dostupny a kvalitni kryt s klavesnici a trackoadem pro iPad Air gen 5?

Apple stoji kolem 9K coz je trochu bizar
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    SUCZKER: Díky
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    INSEQUI: Já svoje kupoval na Amazonu, jednak kvůli případné bezproblémové vratce, druhak byla sleva v řádu 10-15 eur oproti ceníku a do třetice jsem si říkal, že když píšou přímo "prodejce: Amazon", že by si snad fake nedovolili.

Jinak "repliku", jak se vznešeně říká, poznáš podle několika věcí (a řady dalších):

- Apple ty sluchátka netaví do průhledný fólie. Pokud jsou zatavený, je to fake
    - pokud je krabička otevřená, pohraj si s pouzdrem. Otevírat a zavírat to "víčko" pouzdra by mělo být tak nějak příjemné v ruce, podobně jako když otevíráš a zavíráš zippo zapalovač a když to pouzdro otevřené postavíš na stůl pantem dolů (jako do áčka), tak by nemělo jít jednoduše zavřít tak, že na něj lehce zatlačíš shora. Je potřeba vyvinout trošku větší sílu. Pokud to jde skoro samo, tak fake.
    - když po otevření pouzdra strčíš nehet mezi vnější plast a vnitřní vložku, do který se strkají sluchátka, tak u fake ten vnější plast jednoduše odchlípíš, že vznikne mezírka. U origo to nejde. Tohle můžu potvrdit i u těch, co maj děcka.

Medle, cokoliv co tvrdí, že je Airpods Pro 2 a zároveň se to nabízí nový za cenu pod 5 tisíc, tak je fake :/.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    W_NOICE78: tak to by melo byt v cajku. Mys a klavesnici mam BT a dozadu hodim jen SSD. Díky.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    NAGASAWA:
    Jěstě upřesním, že je to problém jen predních portů, což potvrzuji.
    Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/macmini/comments/1i1x7p1/usbc_issues_on_m4/
    USB problem/Thunderbolt on Mac mini M4 - Apple Community
    https://discussions.apple.com/thread/255857058?sortBy=rank&page=5
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ERVIN: díky, mě šlo čistě o to spárování na úrovní firmwaru, dělal jsem bga reworky, tak výměnu baterky snad zvládnu :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    NAGASAWA: Kdybys na to neupozornil, ani by mě to nenapadlo. Doufám, že je to jen softwarová chyba. Mám ho už šest měsíců a až minulý týden jsem poprvé nemohl připojit externí SSD. Jinak je ok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam