• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    C00BA
    C00BA --- ---
    PULKA: Zkus v nastaveni Safari > Privacy a Security > az uplne dole menu Advanced > a tam odskrtnout hodnotu “Block All Cookies”

​

PULKA
    PULKA --- ---
    ZVIRATKO: Hmm, tak jsem povypinala co me napadlo a nic (Private relay, zkousela jsem vypnout ruzny veci v Safari, dokonce jsem i prehodila default browser na chrome a nic) :( jsko kozna je to o nastaveni, ale nevim, co dalsho zmenit
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZVIRATKO: Ha, tohle zni docela nosne. Vyzkousim se v tom povrtat.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PULKA: na me to pusobi trochu jako nejakej captive portal, zkus to pres data nebo hotspot. Jestli mas nainstalovany nejaky adblocky tak je zkus vypnout.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ALMIGHTY88: Appka nastaveni nema, OS name nastavenej doma stejne - anglictina, Cesko

Reinstall nepomaha, bug vypada takhle: https://www.loom.com/share/300ec79b3ae5468d9a001fedcd7f0db7
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PULKA: Zkus appku smazat a znovu stahnout
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    PULKA: Co jazyk (systém, popř. jestli má appka v nastavení) nebo regionální nastavení (desetinná tečka, čárka, datum a tak)?
    PULKA
    PULKA --- ---
    JIRKA207: Bohuzel mame, zlousely jsme i pred dvema lety a taky to delalo to samy
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    PULKA: Mate shodnou verzi iOSu? Mozma ta appka nebezi na starsim iOSu.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Da se nejak natvrdo zkusit vymazat cache nejaky appky nebo jak debugovat jako uzivatel? Jedu do Londyna a chci si pujcit Brompton pres Brompton Bike Hire. Nainstaluju appku, dam prihlasit a hodi mi to whitescreen, pres kterej se na iPhone 13 mini nedostanu. Partnerce to na 2022SE jede normalne. Stejnou chybu mi to delalo pred trema rokama a hlasili, ze to opravi a nic se porad nestalo. Nevim, cim by to mohlo byt a fakt si chci pujcit Bromptona.

Pripadne zpusob jak na iPhonu spustit Android s appkiu, nejaky android virtual?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    BEEBLEBROX: Díky moc. To ovládací centrum takhle zablokované už mám , ale nepamatoval jsem si jak se to dělá - bylo to podle nějakého videa a rovnou jsem to dělal i manželce.
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    DUCATIMONSTER: Nastavení -> face id a kód -> nastavit uzamčení widgetů, případně doporučuju i ovládací cemtrum (nejde pak pustit airplane mód pokud telefon někde zůstane ležet)
    MORDINO
    MORDINO --- ---
    DUCATIMONSTER: to je dobré, já synovi nastavil že si přes jeho telefon můžu najít ten svůj, když mu neprodloužím čas na hry a jsem v práci na jednání, tak mi ho je schopen prozvonit 10x za sebou :-D

Asi moc neporadim, jedině ty widgety tam nemít :-)
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Věděl by někdo prosím jak nastavit, aby mi dítě , které se zmocní zamčeného telefonu nemohlo vypínat budíky do kterých se dostane zmáčknutím widgetu?
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    DIE_DIE: hele já vím, že je to drahé, ale slušná "mechanická" klávesnice s pořádným zdvihem a feelingem dle nastavení karmy žlutý žáby (to, co mám na stole, bo je to fajne) stojí 3000 kaček. To není moc, pokud je to solidní kus HW...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DIE_DIE: já normálně používám ipad v desktop modu přes USB-C s klasickým monitorem drátovou myší a klávesnicí a krom pár věcí který mě serou, tak je to naprosto použitelný
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    HONCKA: je to tak no.. 5K i pro me prijde za takový doplněk relativně dost, když mě stál iPad asi 12K :) S novým OS by právě ipad měl být více použitelný s trackpadem, proto o tom uvažuju, že by mi v některých use-case nahradil Laptop. Ale co jsem si teď dělál rešerši, tak je to jak píšeš no, buď je to šunt nebo je to dost drahý a robustní, těžký. To už mi moc nedává smysl tahat, takže koupi spíš odložím a počkám jak to bude do budoucna s podporou určitých aplikaci atd.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Logitech klávesnici k iPadu Pro můžu doporučit z hlediska toho, jak se mi na ní psalo, ale to pouzdro samotný (mám jak tu magnetickou verzi, tak tu napevno) mě trochu sralo, protože zase tak moc nepíšu a na všechno ostatní je to nepraktický.
    (Dostal jsem je, takže zase darovanému koni…)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    HONCKA: Proti 9k je ;) vsecky jsou drahy nebo shit. Jeste jsem nevidel lacinejsi co by sel doporucit.
    Samotny kryt a bluetooth klavesnice separe
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DIE_DIE: rozmysli si to, mám 11" ipad pro a origo keyboard jsem vracel, na nějaký psaní je to moc malý a je to celkem těžký (cca 0,5kg), takže v tabletovým režimu se to špatně používá. Místo toho jsem si koupil zkrácenou magic keyboard s pouzdrem a nosím jí zvlášť a je to mnohem pohodlnější

ORBIT: nevím kterou myslíš, ale klasická combo touch stojí přes 5 litrů a to mi za hubičku nepřijde
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam