• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    MUXX: Ne, jen mě to pobavilo :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    FRK_R23: Restart zkousels?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Když zapnu foťák přímo ze zpráv, tak se nezapne:)

JYRKA
    JYRKA --- ---
    Natočeno na iphone a kreativita level 1000
    OK Go - A Stone Only Rolls Downhill (Official Video)
    https://youtu.be/MOEULOSVNK4?si=9ebWslbhszUGMgnI
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    HONCKA: vypni "Sound check"
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    CROSS: Díky, zdá se, že to funguje bezvadně
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Dotaz: Když si nasadím BT sluchátka, zvuk iPhone se automaticky zesílí. Fajn. Ale když sluchátka odložím zpět do pouzdra, hlasitost zůstane stejná, takže když pak někdo volá, telefon řve na celou místnost, a o mě se pokouší infarkt. Jde to nějak nastavit, aby se ta hlasitost vrátila na původní hodnotu?
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRUSINKA: Za peníze by to případně uměl Fantastical (pokud by nebylo jiný řešení, s tim neporadím).
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    BRUSINKA: Kdyz to reknu jeste jinak, hledame reseni, jak do pocitace s windows svest na jedno misto ruzne google i apple kalendare, aby zaroven vsechny sly z toho mista editovat. A totez hledame pro iphone, ale tam to splnuje nativni aplikace kalendar.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PSYCHO: Diky, ale to podle me porad resi jen to, jak dostat google kalendar do ios, ne? Mne jde o opacny smer - aby se do google kalendare integrovaly nase apple kalendare. Zatim jsme prisli jen na nejaky sileny reseni, ze se apple i google ucty svedou do outlooku :-/
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    nevíte, proč je streamovana muzika z applemusic tak cca o 8 db tišší než muzika, co mám koupenou z beatportu a pouštím jí taky z aplikace music?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Ahoj, prosím vás, kombinace iphone + počítač s windows: jak synchronizovat ios kalendář s google kalendářem? Jde o to, aby byly v google kalendáři vidět i apple kalendáře, ne naopak (naopak to funguje). Muž tvrdí, že to nejde, což mi přijde vrcholně podezřelý a snažím se mu to - zatím teda neúspěšně - nastavit, tak budu ráda jak za radu, tak případně za informaci od někoho, kdo to tak používá, že (jestli) to jde :-))
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Doporučíte prosím nějaký tracker, který umí nahrát víc uložených tras nejednou? Doteď jsem používal https://apps.apple.com/cz/app/open-gpx-tracker/id984503772?l=cs
    Ale umí pouze jednu. Chci nahrávat trasu 5 dnu po sobě a pak si ji celou zobrazit najednou.
    VACA
    VACA --- ---
    CITRONAK: Vlastne jsem to mel cely resit trochu jinak, mozna navstevou jinyho oficialniho servisu a trvani na vymene baterie.
    Trvani na podrobnejsim vyjadreni toho puvodniho zastoupeni apod.

Ale do zalezitosti jako soudni znalec apod. (protoze to je v podstate jedinej nastroj v pripade selhani oficialniho servisu) se mi moc nechtelo, i vzhledem vzhledem k tomu co vsechno dnes z telefonu clovek ovlada, jsem to chtel mit vyreseny rychle. (Coz byl taky duvod proc jsem se prez podporu apple nechal objednat do oficialniho servisniho zastoupeni.)

Ted to ale povazuju za chybu, protoze to nevnimam tak ze jde pouze o moji skromnou malickost, ale o serioznost a duveru pro nas, uzivatele applu, vsechny.
    VACA
    VACA --- ---
    CITRONAK: Toto:
    “Diagnostikou zjištěna vada jednotky. Zařízení je zaseklé v boot loopu.
    Oprava lze provést placenou výměnou rear systému.”
    CZK 9 740,00

Hele, nejsem sice certifikovanej apple servisman, ale posledni dny si telefon stezoval na kondici baterie, a kdyz ta baterie definitivne umre, ma potom tak velkej svuj vnitrni odpor, ze je to jakoby tam v podstate zadna baterie nebyla.

A to ze iPhone bez baterie nezapnes ani na sebesilnejsi nabijecce, -respektive zustane viset v “boot loopu”, je celkem znamej fakt.
    Protoze nabehne system, power managament se snazi zjistit baterii a zadnou nevidi, takze se restartuje…

—-
    Baterii jsem tedy byl nucenej poridit jinde, neoficialni.
    Po vymene se prihlasila v settings jako provedena oprava, “výměna baterie”, kterou bylo nutne dokoncit restartovanim telefonu, aby se sparovala se systemem.

Vzhledem k tomu ze se baterka prihlasila jako originalni dil apple (protoze dnes uz umej replikovat jejich chip) tak telefon ani nema zadne vyhrady a power managament funguje jak ma, “renovovala” se kondice na 100%…

—-
    Timhle ovsem nikoho nenavadim na to aby si kupoval neofiko baterku a menil si ji svepomoci.
    Otevrit iPhone bez poskozeni neni zas tak banalni proces. A sam jsem chtel jit cestou oficialniho servisu…

Nicmene vzhledem k vyse popsanemu, a tomu ze telefon pouzivam uz asi tyden bez jakychkoliv nasledku, troufam si tvrdit ze moje vyhrady jsou opravnene.

Jen me se**e, ze pouzivam celej ekosystem premiovyho vyrobce kvuli nejakejm standartum na ktery jsem byl zvyklej.
    A ted si pripadam trochu podvedenej, a vlastne nevim jak treba v budoucnu takovyhle banalni veci jako vymena baterie resit u ostatnich, zasadne drazsich produktu nez je iPhone.

Proste me to uvrhlo do velky nejistoty co se nejaky duvery tyce.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    VACA: Já bych asi chtěl vidět ten výstup z diagnostiky. Třeba je tam opravdu nějaký problém, který ta diagnostika od Apple vyhodí, ale nemusí se jednat o něco, co by bránilo v normálním používání. Pokud by neměli jak doložit tohle, tak už to opravdu zavání klamáním spotřebitele.

V mém případě u iWantu byla diagnostika v pořádku po těch třech týdnech. Přitom jsem jim dokládal fotky diagnostiky, když jsem ji spouštěl já doma na MacBooku, a videa problému. Když jsem diagnostiku pak spustil po vrácení, tak to bylo v pohodě a od té doby se problém neobjevil. Tady bych řekl, že ten MacBook si chtěl prostě odpočinout 😅
    VACA
    VACA --- ---
    CITRONAK: Souhlasim, ze automaticka odezva servisu je super.
    Rychlost po objednani servisu take.
    Ale to samo o sobe zjevne nestaci.

Mam rekl bych celkem opodstatnene pochybnosti o tom jakym zpusobem byla vlastne porvedena ta diagnostika.

A uprime, v zakone o ochrane spotrebitele dokonce primo stoji:

§ 5 odst. 1 – Klamavá obchodní praktika:

„Obchodní praktika se považuje za klamavou, pokud obsahuje věcně nesprávnou informaci… která vede nebo může vést průměrného spotřebitele k rozhodnutí ohledně koupě, které by jinak neučinil.“

Coz bohuzel je presne ta situace, kdy ti servis rekne ze je potreba vymenit zakladni desku za ctyrnasobek ceny vymeny baterie, v pripade kdy to evidentne neni nutne.

A to nepisu jako nejakej apple hater, ale jako zakaznik ktery u nich v prubehu let utratil vskutku nemaly penize, jejich produktu pouzivam celou skalu takze apple ekosystem jako pracovni prostredi je pro me dnes uz pomerne nenahraditelny.

Tohle totiz neni situace kdy by se dalo rict “chtel jsi opicku takze musis mit na banany”, a ja bych jako chtel vedet kde je teda ta kvalita (coz pro me znamena prave i ten servis) kvuli ktery jsem klientem prave teto znacky.

A myslim si, ze na tomhle by melo zalezet nam vsem, tady.
    Tohle totiz, za me osobne spis zavani diletantstvim.

—-
    (Uplne stejne to mam napriklad u fotaku (taky jde o celej ekosystem) apod.)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    VACA: Ono je to dost o štěstí a zda jde o záruční či mimo záruční opravu. Měl jsem nedávno možnost vyzkoušet jak iStyle, tak iWant.

iWant v Letňanech: reklamace MacBooku v záruce. Podívali se na to až po mé urgenci (dotazem na stav) po 3 týdnech, co to měli u sebe. Otřesná komunikace.
    iStyle v CČM: iPhone a Watch, oboje v záruce. Skvělá komunikace, automatické emaily ohledně stavu (dorazilo do servisu, výstup z diagnostiky, atp.) - tohle u iWantu naprosto chybí.
    FUMO
    FUMO --- ---
    PRHD: Dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam