• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DUKED
    DUKED --- ---
    BINARY_PARANOIC: Nepoužívám. Jsem teď hlavně fanoušek skla, smajlíků a roztomilých ikonek
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    DUKED: U každého režimu soustředění můžeš mít vlastní tapetu, rozložení widgetů na lockscreenu, barevný režim ikon… Přeci jen pro noční režim (spánek) člověk může chtít trochu jiné nastavení, než pro práci či sport :)
    DUKED
    DUKED --- ---
    HONCKA: Tak další do party. By mě zajimalo , jak režim soustředění může ovlivňovat tapetu
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DUKED: tak vyřešeno aktivoval se mi režim soustředění, nevím proč, nikdy jsem to nepoužil
    TAP
    TAP --- ---
    na mini 13 hlásím zatím chod bez chyb. co mě ale vytáčí jsou ale 2 typy klávesnic, co na mě vyjíždí. tmavší kulatější je jen Spotlight a všemožný systémový vyhledávání, druhá všude jinde.

JYRKA
    JYRKA --- ---
    NAGASAWA: Par kliku a je zpet. Jen to prekvapilo
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    JYRKA: shiiiit. Mam Logitech MX Mastere 3 vcetne klavesnice a nastesti cajk.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NAGASAWA: Na Macu mi upgrade smazal BT mys Logitech. Nevim proc
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MATHEZZZ: Subjektivně mi to taky přijde rychlejší a navíc mi ten update paradoxně ubral na obsazení disku v mobilu asi o dvě giga. Na iPadu taky gut, ale tam jsem měl od léta betu a na Macu jsem nahodil večer i Tahoe update a taky v cajku.
    MATHEZZZ
    MATHEZZZ --- ---
    Za mě teda zatím ios 26 na iphone 11 pro spokojenost. Po instalaci se to tvářilo dost zasekaně, tak mě to trochu vyděsilo. Ale asi to potřebovalo chvíli na zaběhnutí a přijde mi to víc smooth i rychlejší, než ios 18.
    M0R
    M0R --- ---
    Zdar, mám dotaz - v Safari mi dneska začalo blbnout otevírání výsledků vyhledávání v googlu, konkrétně obrázky. Ať kliknu na jakejkoliv výsledek, abych viděl zvětšenej náhled, tak to asi vteřinu nějak chroupe a ukáže mi to jenom první výsledek vyhledávání, bez ohledu na to, na kterej jsem kliknul. Může to bejt malware?

Mám starej iphone SE s iOS 15.8.4
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DUKED: přidal jsem znova, nejsem v low battery a reduce motion mám vypnutý a nefunguje mi to ani na iphonu ani na ipadu :(
    DUKED
    DUKED --- ---
    HONCKA: Aha, ipad už rok nepoužívám, tak neporadím. Na telefonu stačilo přidat tapetu znova a je třeba nebýt v low battery módu a zároveň je třeba mít vypnutý reduce motion myslím. Simply clever prostě 😁
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DUKED: skusil jsem to a nic, nejede mi to na obou zařízeních (ip 12 mini, ipad pro m1), sranda je, že na ipadu, když ho mám v docku na externím monitoru, tak na monitoru to mám ok, ale na tabletu mám místo tapety černou obrazovku
    DUKED
    DUKED --- ---
    HONCKA: Taky jsem nad tím koumal a řešením je přidat ji znova
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HERKULES: zatím jako první jsem si všiml, že mi nefunguje tapeta na lockscreenu
    DREEK
    DREEK --- ---
    HERKULES: iP16Pro, chyb jak chyb, ale tvl to UI je mazec. Občas fakt nevím, zda to byl záměr nebo to je "by design". Zatím největší šok mám z toho výběru ikonky ve spodním výběru z ikonek v aplikaci (Watch, Files) - vyberu a přes to mi ještě nějak vyskočí/vyblikne ten glass efekt. Ve Find Me na ten efekt zdá se zapomněli. :D Safari lišta trochu nešťastně překopaná, ale asi si zvyknu.

Jinak sklo lze vypnout klasicky zde ... General - Accessibility - Display & Text Size - Reduce Transparency - Off

watchOS 26 update, dokola appka hlásí, že je potřeba mít hodinky v nabíječce a nabité přes 50 %, mám je v nabíječce na 100 %.
    Kašlu na to, dávám zpět na ruku, po chvilce se spustí na ruce update. Wait, what?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    SUBTITLES017: Asi 16 teda :)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    DUCATIMONSTER: 17 pro max? :)
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    HERKULES: Na 17 pro max mi v Safari nejde na zmenšené klávesnici tlacitkem 123 přepnout na interpunkci. V jiných aplikacích nebo při normální velikosti klávesnice to funguje.
    _
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam