• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    OUKE
    OUKE --- ---
    JIMX
    JIMX --- ---
    CROSS: Jo, tak to bude přesně ono ... ještě minulý týden vibrovaly hodinky na ruce a nezvonil budík ... a najednou někdy v pondělí nebo kdy se ráno rozezvučil budík na mobilu a hodinky nic, byť byly na ruce ... takže to asi fakt proběhl nějaký update, který to rozesral :-(
    CROSS
    CROSS --- ---
    JIMX: no. Mně to funguje tak, že na hodinkách jsem si nastavil buzení v rámci celý tý funkce, co mi hlídá i kdy jdu spát a podobně. Je to už drahně let, takže si přesně nepamatuju, jak, ale prostě v nastavení na hodinkách. Tenhle budík je vidět i na telefonu, což jsem (taky před lety) zjistil náhodou, když mi ráno začal telefon zvonit. To byl docela šok, protože od uvedení hodinek na trh před asi 10 lety mám telefon permanentně ztlumenej a bez vibrací.

Děje se to, že ten alarm z hodinek se na telefonu aktivuje, ale zůstává potichu, pokud telefon tz hodinky "vidí". Pokud se například hodinky zamknou, telefon pustí ten alarm nahlas, bez ohledu na nastavení telefonu. Pokud z neznámýho důvodu v noci telefon odpojí bluetooth a s hodinkami ztratí kontakt, což se mi stalo shodou okolností před asi dvěma dny, pustí ten alarm nahlas.

S tím zamknutím hodinek (např. když je nechám moc na volno na ruce) to tak funguje už roky, problém s BT jsem zaznamenal poprvé, tak nevim, jestli to neni nějaká chyba v posledním iOS. (Vůbec mi přijde, že BT v iPhone 16 Pro Max je nějak flaky, ale to je jinej příběh.)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    26.0.1
    JIMX
    JIMX --- ---
    OK, díky
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    JIMX: Nejspis jo, ja se budim hodinkama a kvuli tebou popisovanem stavu budik na iphone prakticky nepouzivam. Maximalne jako separatni pojistku napr. na odjezd na letiste.
    JIMX
    JIMX --- ---
    JIRKA207: takže to, že to fungovalo bylo tím, že byl opravdu nastavený i budík v hodinkách i když nevím, že bych ho nastavoval?
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    JIMX: Ano, tak to presne funguje, jsou to oddelene aplikace/zarizeni.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Asi jsem prostě jenom hloupej ajťák, ale nejsem schopen pochopit, jak funguje na iphone budík ... situace iPhone + iWatch, chci to nastavit tak, aby nezvonil ani nevibroval mobil, ale vibrovaly hodinky ... jedinej způsob, jak se mi to povedlo, když jsem ten budík nastavil jenom na hodinkách (a pak ten budík ale nevidím na mobilu) ... jakmile jsem se snažil nějak nastavit ten budík v rámci "zdraví" (a nebo nastavit budík jenom na mobilu), tak jsem dosáhl stavu, že zvonil (nebo nezvonil) mobil a hodinky nedělaly nic. Přitom to ještě pár dní zpátky fungovalo a nemám pocit, že by proběhl nějaký automatický update ani jednoho zařízení. Restart obou jsem zkoušel.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    LUKACZECH: Nemam to vyzkouseny, ale mohlo by fungovat: posli ze staryho iPhone do iCloudu zalohu, ktera bude obsahovat to co potrebujes a novej iPhone pak obnov z teto zalohy.
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    ahoj, jsem krovak a potrebuju poradit.
    situace: novy iphone s mensi pameti nez ten predchozi.
    Cekal jsem, ze pri preneseni dat se zepta, jestli chci jen appky, fotky, vsechno atd., nezeptal.
    To preneseni se z duvodu male pameti nepodarilo, a je to jen dalsi zarizeni tohoto apple uctu.
    Daji se nejak jen prenest potrebne aplikace vcetne jejich nastaveni ze stareho na novy ?
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    LOJZA: Jasne, udelala jsem to pres upravu kontaktu, ale je to oser…
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    DARKINA: Pokud by s obsahem nešlo odscrollovat tak, aby poznámky byly vidět nad klávesnicí, zkus editační mód - tam se, zdá se, pole s poznámkami při fokusu zascrolluje. Ale zkouším to na větším iPhone, tak si nejsem jistý, že to 100% zafunguje.
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Tak mam prvni bug na 26 na iphone 13mini. Kdyz chci zkopirovat neco z poznamky v kontaktech, tak kdyz kliknu na tu poznamku a chci vybrat to co chci zkopirovat, okamzite vyjede klavesnice, ktera zasahuje komplet cele poznamky a nejde stahnout dolu, takze ty ani nemas sanci se podivat ci oznacit, co presne chces zkopirovat. Kdyz dam vybrat vybere to jen kousek (napr jen cislice k lomitku, ale ja chci celou adresu, a kdyz dam vybrat vse, vybere to komplet cely obsah poznamek, co je nekdy treba cely email.(

KASUMI
    KASUMI --- ---
    SUBTITLES017: Hele mam kryt a tam, kde neni, nic nevidim
    Jinak istore mel krytky i na kamerky, nasazovaci kolecka, tak to jsem si koupila taky, o to se vzdycky bojim
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    KASUMI: co ty záda a camera island? mas asi kryt, ale zaznamenala jsi nějaký škrábance, či ze by to bylo tak snad poskrabatelne, jak se všude píše? vim, hliník… ale tak nějak doufam, ze to zas tak hrozné nebude
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    JYRKA: Boží, díky moc!

Tak už jen díky těm reakcím mi stálo zato, že jsem to sepsal :D

Ještě jsem v nastavení Safari našel "Allow Website Tinting", což doufám po vypnutí vyřeší issue s nevhodně přebarvenými taby na iPadu.

Made my day :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    AD: c) UX se zhoršila v ovládaní otevřených tabů. Zatímco v předchozí verzi iOS byl přehled tabů k dispozici na jedno tlačítko z lišty (poslední tlačítko vpravo), nyní je potřeba tapnout dvakrát (ovládací tlačítko ... vpravo a poté All Tabs). Zavírání ad hoc tabů je tak náročnější. (Variantu "pinch", která vyžaduje druhý prst, neuvažuji právě kvůli ztížené UX.)
    Jde to přenastavit a pak to funguje skvěle:

LOJZA
    LOJZA --- ---
    VFISA: Geniální, díky!

Já dávám ještě EDIT notes k LOJZA:

1) Ještě jeden příklad chybějícího paddingu v Reduce Transparency módu (Music):

image host

2) ad Klávesnice a kroužek nad ů: přísámbů jsem si všiml až teď, že se sice nemění klávesa s čárkou, ale klávesa s háčkem ve spodnější řadě kláves. Asi to dává smysl (kúra, kůra... člověk si může vybrat), ale budu se muset přeučit...
    VFISA
    VFISA --- ---
    VFISA: Tak potvrzuju, je to slide pres ty (..) nahoru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam