• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    JIMX: To se mi nikdy nestalo
    JIMX
    JIMX --- ---
    DUCATIMONSTER: no a u toho se mi právě dělo to, že zvonil mobil ale ne hodinky
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    JIMX: Musíš nastavit tenhle _
    PULKA
    PULKA --- ---
    CROSS: Kdyz jsme u toho, tak me leta fungoval telefon v aute tak, ze Waze mluvil nahlas z telefonu, s jenom hudba pres bluetooth do radia. Mam stary auto s chytry radio delam tim, ze msm domgle a ten je ligicky zpnutej vždycky, i kdyz je rádio fyzicky vypnutý. Najednou to pár měsíců zpět přestalo fungovat.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    FTN: Furt nic moc. Glitche ale spíš vizuální, než funkční. Tedy za mě.
    FTN
    FTN --- ---
    Takže 26.0.1 už je safe? Mám to zkusit? :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Po celym dnu pouzivani (od sedmi rano), browseni a hrani po ceste na letiste, 3 hodiny v letadle audioknizka/hudba a hry, po ceste z letiste hodina browseni.. baterka na 50 % ted
    To se mi libi
    JIMX
    JIMX --- ---
    CROSS: V tomhle případě to odpojování není ... když někdo na mobil volá, tak hodinky vibrují ... nefunguje jenom ten budík ...
    CROSS
    CROSS --- ---
    JIMX: Co se mi přihodilo: telefon prostě přestal „vidět” hodinky, ale i jakýkoli jiný BT zařízení. Během noci, bez vnějšího zásahu. Vyléčil to reboot telefonu.

Jinak teda zcela náhodně se mi stává, že se (za jízdy v autě) telefon začne odpojovat a připojovat k autorádiu, někdy to udělá párkrát a zase je to stabilní, několikrát to ale vyléčil taky jen restart telefonu. Ještě jsem nepřišel na příčinu, podezírám teda jedno obskurní BT zařízení (náramek na sledování krevního tlaku), že na to má vliv, ověřit se mi to ještě nepovedlo.
    OUKE
    OUKE --- ---
    JIMX
    JIMX --- ---
    CROSS: Jo, tak to bude přesně ono ... ještě minulý týden vibrovaly hodinky na ruce a nezvonil budík ... a najednou někdy v pondělí nebo kdy se ráno rozezvučil budík na mobilu a hodinky nic, byť byly na ruce ... takže to asi fakt proběhl nějaký update, který to rozesral :-(
    CROSS
    CROSS --- ---
    JIMX: no. Mně to funguje tak, že na hodinkách jsem si nastavil buzení v rámci celý tý funkce, co mi hlídá i kdy jdu spát a podobně. Je to už drahně let, takže si přesně nepamatuju, jak, ale prostě v nastavení na hodinkách. Tenhle budík je vidět i na telefonu, což jsem (taky před lety) zjistil náhodou, když mi ráno začal telefon zvonit. To byl docela šok, protože od uvedení hodinek na trh před asi 10 lety mám telefon permanentně ztlumenej a bez vibrací.

Děje se to, že ten alarm z hodinek se na telefonu aktivuje, ale zůstává potichu, pokud telefon tz hodinky "vidí". Pokud se například hodinky zamknou, telefon pustí ten alarm nahlas, bez ohledu na nastavení telefonu. Pokud z neznámýho důvodu v noci telefon odpojí bluetooth a s hodinkami ztratí kontakt, což se mi stalo shodou okolností před asi dvěma dny, pustí ten alarm nahlas.

S tím zamknutím hodinek (např. když je nechám moc na volno na ruce) to tak funguje už roky, problém s BT jsem zaznamenal poprvé, tak nevim, jestli to neni nějaká chyba v posledním iOS. (Vůbec mi přijde, že BT v iPhone 16 Pro Max je nějak flaky, ale to je jinej příběh.)
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    26.0.1
    JIMX
    JIMX --- ---
    OK, díky
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    JIMX: Nejspis jo, ja se budim hodinkama a kvuli tebou popisovanem stavu budik na iphone prakticky nepouzivam. Maximalne jako separatni pojistku napr. na odjezd na letiste.
    JIMX
    JIMX --- ---
    JIRKA207: takže to, že to fungovalo bylo tím, že byl opravdu nastavený i budík v hodinkách i když nevím, že bych ho nastavoval?
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    JIMX: Ano, tak to presne funguje, jsou to oddelene aplikace/zarizeni.
    JIMX
    JIMX --- ---
    Asi jsem prostě jenom hloupej ajťák, ale nejsem schopen pochopit, jak funguje na iphone budík ... situace iPhone + iWatch, chci to nastavit tak, aby nezvonil ani nevibroval mobil, ale vibrovaly hodinky ... jedinej způsob, jak se mi to povedlo, když jsem ten budík nastavil jenom na hodinkách (a pak ten budík ale nevidím na mobilu) ... jakmile jsem se snažil nějak nastavit ten budík v rámci "zdraví" (a nebo nastavit budík jenom na mobilu), tak jsem dosáhl stavu, že zvonil (nebo nezvonil) mobil a hodinky nedělaly nic. Přitom to ještě pár dní zpátky fungovalo a nemám pocit, že by proběhl nějaký automatický update ani jednoho zařízení. Restart obou jsem zkoušel.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    LUKACZECH: Nemam to vyzkouseny, ale mohlo by fungovat: posli ze staryho iPhone do iCloudu zalohu, ktera bude obsahovat to co potrebujes a novej iPhone pak obnov z teto zalohy.
    LUKACZECH
    LUKACZECH --- ---
    ahoj, jsem krovak a potrebuju poradit.
    situace: novy iphone s mensi pameti nez ten predchozi.
    Cekal jsem, ze pri preneseni dat se zepta, jestli chci jen appky, fotky, vsechno atd., nezeptal.
    To preneseni se z duvodu male pameti nepodarilo, a je to jen dalsi zarizeni tohoto apple uctu.
    Daji se nejak jen prenest potrebne aplikace vcetne jejich nastaveni ze stareho na novy ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam