JIMX: no. Mně to funguje tak, že na hodinkách jsem si nastavil buzení v rámci celý tý funkce, co mi hlídá i kdy jdu spát a podobně. Je to už drahně let, takže si přesně nepamatuju, jak, ale prostě v nastavení na hodinkách. Tenhle budík je vidět i na telefonu, což jsem (taky před lety) zjistil náhodou, když mi ráno začal telefon zvonit. To byl docela šok, protože od uvedení hodinek na trh před asi 10 lety mám telefon permanentně ztlumenej a bez vibrací.
Děje se to, že ten alarm z hodinek se na telefonu aktivuje, ale zůstává potichu, pokud telefon tz hodinky "vidí". Pokud se například hodinky zamknou, telefon pustí ten alarm nahlas, bez ohledu na nastavení telefonu. Pokud z neznámýho důvodu v noci telefon odpojí bluetooth a s hodinkami ztratí kontakt, což se mi stalo shodou okolností před asi dvěma dny, pustí ten alarm nahlas.
S tím zamknutím hodinek (např. když je nechám moc na volno na ruce) to tak funguje už roky, problém s BT jsem zaznamenal poprvé, tak nevim, jestli to neni nějaká chyba v posledním iOS. (Vůbec mi přijde, že BT v iPhone 16 Pro Max je nějak flaky, ale to je jinej příběh.)