iphone 13.128 gb. baterka dobrá, rok starej. spadl ze stolu na parkety.
a
tohle "super" pouzdro nezabránilo tomu, aby se urazil kus foťáku a praskly záda a přestalo fungovat nfc. běžel asi měsíc dál.
a dneska spadl znovu a přestal fungovat displej (chvíli na něm svítil jen bálej pruh, teď už ani to). displej ale prasklý není, prasklý je jen na něm nalepený ochranný sklo.
1) co s tím? nejsem ve světě apple a jejich servisu zběhlý a letmé googlování mi dává tak rozdílný informace o ceně oprav, že nedokážu posoudit, zda se oprava vyplatí nebo ne. má smysl to dát někam opravit, finančně i tak, aby to nějaký rok ještě vydrželo fungovat? kolik to tak může stát? máte tipy na dobré opravny (praha)?
2) displej nefunguje, tak mobil nemůžu ovládat, přes "najít" na macbooku jsem telefon asi smazal a z icloudu odhlásil. kdyby nemělo smysl to opravovat, můžu to teď někde prodat "na náhradní díly"? nebo někdo z vás by to užil? kolik za to asi tak můžu utržit?
3) jinak je to telefon fajn a chtěl bych stejný (13, 128 gb a víc, ne mini, rozumná cena). kde (praha/brno/web) koupit nejlevněji, klidně repasovaný, ale aby to nebyl podvod a aby to bylo v nějakém pozužitelním stavu? sháním tipy na seriozní zdroje...
4) a opravím-li ho nebo jestli pořídím nový, tak uvítám tipy jak na skutečně kvalitní pouzdro, tak na ochranný sklo. že to neochrání hned při prvním pádu jsem fakt nečekal... kdybych to házel vší silou na šutry nebo tak něco, tak bych se nedivil, ale pád z metru na parkety? :/
ve světě iphonů se nevyznámn, budu rád za každou radu, dekuju