• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    BRUSINKA: VENIKA: podle mě AirTag nemá sloužit k detailnímu sledování pohybu osob nebo věcí. Má to pomoct nalézt ztracenou věc tím, že určí jeho přibližnou lokaci, kde už tu věc se svým telefonem pak člověk lehce najde.

Na sledování lidí je v telefonu sdílení polohy jejich telefonu, které funguje v podstatě realtime.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    VENIKA: Nepouziva nahodou Apple pro airtagy a find my vlastni proprietarni protokol a ne BT?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    BRUSINKA: Asi nebudeš jediná, četla jsem o tom víckrát, ale na tom nastavení imho není moc co zkazit. Já ho teda beru jako velmi přibližný ukazatel, často syn zvoní doma a AirTag ho ukazuje ještě ve škole (která je teda ale dost blízko). Ale i mně by teda dvě hodiny přišly dost.

To vysílání polohy funguje pomocí bluetooth, ne dat, takže tam by teoreticky mohl být problém, pokud ten konkrétní iPhone má Bluetooth vypnutej. Pokud teda poblíž nejsou jiný.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    hmm, tak jsem se snazil oprostit se od Google sluzeb az budu mit jednu integrovanu primo v iOS
    Apple Confirms Google Gemini Will Power Next-Generation Siri This Year - MacRumors
    https://www.macrumors.com/2026/01/12/google-gemini-next-generation-siri/

kam pujdou ta data?

BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Ahoj, pořídila jsem airtag a dala ho do kočárku, abych měla přehled, kde mi jezdí mimino. Vůbec to ale nefunguje tak, jak jsem myslela – teď třeba vidím jeho polohu aktualizovanou naposledy před dvěma hodinama, přitom vím jistě, že je celou dobu v těsné blízkosti člověka s iphonem a zapnutými daty. Zdá se mi, že aktualizuje polohu jen když se objeví u mýho telefonu, což opravdu nepotřebuju :-) Nastavila jsem to blbě, nebo je to rozbitý?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JYRKA: pošta ;)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DRAGON: Ahoj, mam cely komplet. Co 500 za celek? Prave sluchatko piska, nevim proc.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JYRKA: kolik bys za něj chtěl? :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DRAGON: můžu Ti ho prodat
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ahoj,
    tusi prosim nekdo, jestli je jeste nekde mozne koupit jenom leve sluchatko od Airpods Pro prvni generace?
    diky
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    INSEQUI + ZUZU: jojo. uz jsem to pochopil, ze je to neprodejny jako funkcni telefon. dokonce asi i na "nahradni dily" (v jednom servisu mi nabidli 300 kč). ale i tak mi je líto to vyhodit a říkám si, jestli tu není nějaký kutil, kdo by to užil. nefunguje displej a nfc, ale kamery vč. tý na odemykání obličeje jedou, k počítači se to přpipojí (takže motherboard asi taky), jsou tam repráky, mikrofon atd... neužije to někdo tady z vás? iphone 13
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    PULKA: bohužel, bude to takto svítit. Ideální to není, ale naštěstí pořád ještě lepší, než Windows :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    BINARY_PARANOIC: Aha, tak mas asi pravdu, mozna ne (i kdyz to autostahnuti tam puvodne bylo), myslela jsem si, ze je to takhle otravny jenom proto, ze se to stahlo. Takze v tom pripade to tam bude takhle otravovat asi porad nez ten liquid design umozni vypnout a spravi dark mode :( myslela jsem, ze kdyz nechci updatovat, tak me to necha byt stejne jako na Mac Os
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    PULKA: Hele a fakt se ta aktualizace stáhla? 🤔 Podle videa mi to přijde, že to klidně může být jen upozornění (nebo nátlak, jak se to vezme), že je nová verze iOS, který by sis mohla/měla stáhnout, ale nepřijde mi, že je už nutně update stažený… Těch 7.25 GB ukazuje velikost updatu i před stažením („kolik by se stáhlo“).
    PULKA
    PULKA --- ---
    HONCKA: Jj, ale zadnou skrytou aplikaci nemam.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PULKA: pod tím hidden apps ses dívala?
    PULKA
    PULKA --- ---
    BINARY_PARANOIC: Bohuzel, tohle mi malem zavolalo zachranku, ale ani restart podle https://support.apple.com/en-gb/guide/iphone/iph8903c3ee6/ios nepomohl. Video v dalsi odpovedi.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    HONCKA: Už dvakrát tu psala, že to ve storage nevidí…
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PULKA: tohle nefunguje?
    How to Delete the iOS 26 file if it’s already downloaded
    https://www.youtube.com/watch?v=DF1jHIHo0Ow&t=10s
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Hm, ale je divné, že to tam nevidíš… bohužel to nemohu otestovat (jsem na nejaktuálnějším iOS i iPadOS), ale i starší (pre-AI) videonávody odkazují na iPhone storage a evidentně tam v položkách update mají. Blbý dotaz, ale hard reset (stisknout a držet volume down + power button, než se telefon restartuje, pustit až se objeví jablíčko) nepomůže? Nemyslím k odstranění updatu, ale k jeho zobrazení v iPhone storage…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam