FRK_R23: Hodně štěstí, řešil jsem něco podobného před pul rokem. Otec 75 let, měl nejdříve iPhone 4s, pak jsem mu dal 6s a tu on rozbil, vrátil se ke 4s a protože zapomínal, zrušil si kod a odemykal posuvníkem.
Pak mu 4s spadla a nešla zapnout. Dal jsem mu své bývalé SE2 s při pokusu přihlásit apple ID to chtělo heslo které si nepamatoval, tak obnova, kde to chtělo druhý telefon (iPhone 6s, který nejde zapnout), nebo heslo k němu, které tam nikdy nebylo nastaveno, pak heslo k tomu 4s které bylo vypnuto a od té doby otec nepovažoval za důležité si ho pamatovat.
Další postup byl stejný jako u tebe, trvalo to měsíc (24h, pak týden, pak měsíc a musel jsem sehnat otce k telefonu, protože mi po telefonu operátor nevěřil že mi je 75), ale odblokovali to a dovolili mi změnit heslo.
Na jednu stranu chápu že tohle prostě není pro staré lidi, bohužel otec Nokii 6310i odmítl s tím že je přeci v nejlepších letech a žádnej dědek, na druhou stranu bych očekával že tyto dvou a tří faktory budu mít nějakou záchrannou brzdu aby v tom starší člověk neuvíznul.