• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    INS_KAOS_KRU: Tenhle “teploměr” :))

DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Dnes jsem rozmlátil záda na 16 pro max. Všude chtěli balík, až sapa za 2500, coz je skoro půlka toho co chtěli jinde.
    Mapy Google
    https://maps.app.goo.gl/XFWHGa89d9QFoTwx5?g_st=ic
    INS_KAOS_KRU
    INS_KAOS_KRU --- ---
    FRK_R23: teploměr? zkus to dát do ledničky :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    A ještě bych tu měl jednu jobovku. Jak jsem zkusil tenhle postup: https://support.apple.com/en-us/118430?iphone-authentication-type=iphone-with-home-button

Tak se mi ten SE2 seknul při instalaci updatu a vidím jen jabko a teploměr (takovej ten průběh instalace). Ale už přes hodinu je to seklý na jednom místě. Lze to nějak force restartnout nebo tak něco?:))
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MUXX: Ne heslo k apple účtu, abych mohl otci nastavit ten novej co dostal.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    OK, tak já ještě zajedu k otci a budu to řesit s ním na telefonu. Na jednu stranu jsem rád, že je Apple takhle secure, na stranu druhou mě to teda trochu sere :D
    MUXX
    MUXX --- ---
    FRK_R23: To neni bug ale feature. Kdyz nemas heslo, tak se z iphone stane telefon na nahradni dily.
    MUXX
    MUXX --- ---
    INSEQUI: Operator ti odblokoval zamcenej iphone?
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    FRK_R23: Hodně štěstí, řešil jsem něco podobného před pul rokem. Otec 75 let, měl nejdříve iPhone 4s, pak jsem mu dal 6s a tu on rozbil, vrátil se ke 4s a protože zapomínal, zrušil si kod a odemykal posuvníkem.

Pak mu 4s spadla a nešla zapnout. Dal jsem mu své bývalé SE2 s při pokusu přihlásit apple ID to chtělo heslo které si nepamatoval, tak obnova, kde to chtělo druhý telefon (iPhone 6s, který nejde zapnout), nebo heslo k němu, které tam nikdy nebylo nastaveno, pak heslo k tomu 4s které bylo vypnuto a od té doby otec nepovažoval za důležité si ho pamatovat.

Další postup byl stejný jako u tebe, trvalo to měsíc (24h, pak týden, pak měsíc a musel jsem sehnat otce k telefonu, protože mi po telefonu operátor nevěřil že mi je 75), ale odblokovali to a dovolili mi změnit heslo.

Na jednu stranu chápu že tohle prostě není pro staré lidi, bohužel otec Nokii 6310i odmítl s tím že je přeci v nejlepších letech a žádnej dědek, na druhou stranu bych očekával že tyto dvou a tří faktory budu mít nějakou záchrannou brzdu aby v tom starší člověk neuvíznul.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Určitě existuje nějakej haxor tool, kterej to prostě resetne nebo tak něco..
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Tyvole jsem trochu v depresi. Mám starej otcův foun (iPhone SE2) a chci ho resetovat. To ale nejde bez hesla. Jenže z nějakého důvodu si otec heslo neuložil, takže reset. A tady začíná naprosto nehoráznej postup, kterej mi přijde jako perverzní hnusnej sen. Nejdřív mi iforgot.apple.com řekl, že musím počkat 24 hodin. Dobře, to uplynulo dnes, přišel mail a tam je že reset link přijde za TÝDEN!! Tyvole cože???? To tady mám jako mít na stole nepoužitelnej telefon další tejden, nebo co?

Jak lze tyvole vyresetovat telefon do továrního nastavení, když prostě není možnost mít k tomu účtu heslo, protože Hlava XII mě zaklela v nekonečné čekací době???
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Apple boss Tim Cook says prices to rise due to memory chip costs
    https://www.bbc.com/news/articles/c3wyxvqdx1zo
    PULKA
    PULKA --- ---
    MUXX: Nechtělo se mi do toho, ale teď jsem to provedla (nešlo mi vyfotit něco, co jsem potřebovala, a řešit promazávání fotek, když OS storage sežere 64 GB, je takový marný) a musím říct, že to zabralo – z 64,5 GB je to zpátky na 8 Gb. Díky!
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    ABRAHAM: Zrovna jsem to nedávno řešil s ChatGPT a tohle mě na iPhonu sere že nejde na každé appce dát něco jako clean cache a data podobně jako je to Androidu.
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    PULKA: Já měl nedávno podobný problém, velkou část tvořil cache Outlook, a po reinstalaci to z velké části zmizelo. Původně jsem plánoval komplet reset telefonu, ale tohle mi uvolnilo dost místa. Zkus reinstall app který používáš nejvíc (a startuje si data).
    INS_KAOS_KRU
    INS_KAOS_KRU --- ---
    Případně updatovat iOS z compu přes kabel…
    MUXX
    MUXX --- ---
    PULKA: Zkontrolovat kondici baterie, pokud je dobra, tak zazalohovat, smazat, restornout.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Je nejaky zpusob, jak promazat system data? Mam 64 GB, coz je polovina myho storage na ios 18 a pravidelne mi to zamrza. Zkousim googlit a ruzny veci jakonzema datumu, povypinani analytics koc nepomaha. Nemate nekdo neco, co vam fungovalo? Diky!
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    CESKI:: Asi jo. Já jsem tu obnovu vždycky dělal jen do stejného zařízení, a v téhle situaci jsem se octnul prvně, tak mě to hned nenaskočilo jako prerekvizita ke kontrole :-).
    CESKI
    CESKI --- ---
    JONEZ1: nebylo to tak vždy??? Co si pamatuji, tak mi to vždy křičelo, že cílový telefon ma starší verzi systému.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam