Ахтопол (Ahtopol) freeflek Bulharsko / Bulgaria (BG)
42°4´52.573“ N 27°57´30.284“ E
pobřeží Černýho moře je rozmanitý, na tomhle místě je dubový háj, který krásně brzdí divoký vítr od moře, ke kterýmu se jde po travnatých pastvinách, kdo šikovně sleze útesy, dostane se k průzračný vodě
skoro se mi nechce tohle místo profláknout a ráda bych si to nechala jen pro sebe, nicméně moje touha podělit se s travelerama o flek je silnější
tři kilometry severně od fleku je městečko Ахтопол (Ahtopol), pěšky po pastvinách a útesech asi hodina, je to rybářská vesnice, kde se dá nakoupit, báječně najíst, je tu benzínka a bistro se smaženýma rybama tsa-tsa, v červenci tu měli i kolotoče, jakože pouťový atrakce
pitná voda z roury zde 42°5'52.183"N, 27°56'31.884"E
necelých pět kilometrů jižně je městečko Синеморец (Sinemorec), tam se vlévá řeka Veleka do moře, tak, že jsi na pláži a vpravo máš slanou vodu, vlevo sladkou, když se převalíš na druhej bok, máš to naopak, i v Sinemorec se dá freekempovat
obecně všude v Bulharsku se dá free a wild kempovat, sice je to ofiko zakázaný, ale dle slov místního free travelera no one care a hromada Bulharů tráví léto wild kempem buď pod stanem, nebo v obytný káře, bývají na jednom místě i několik týdnů
foto je ilustrační, bylo tu tak krásně, že jsem na foťák neměla ani pomyšlení