• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    Jezdíte kempovat?Znáte pěkný místo?Máte oblíbený kemp?Nebo FREE flek?Líbilo se vám někde?

    Sezóna začíná!!!!

    Jestli chcete profláknout kemp,použijte kouzelné slůvko "Kemp"

    Jestli chcete profláknout Freeflek,použijte kouzelné slůvko "Freeflek"

    Usnadní to ostatním filtraci



    Mapa FreeFleků
    rozbalit záhlaví
    FOGI
    FOGI --- ---
    LEF: teda tohle mi nedá, protože ještě horší než vanlifeři ve slamákách jsou lidi, co rozdělujou jakoukoli komunitu na my a "oni, ti ostatní"
    ať se to tobě nebo m.procházkovi líbí nebo ne, ty i oni jste součástí stejný komunity a tenhle styl remcání je akorát cesta doprdele
    LEF
    LEF --- ---
    CUKI: problem je v tom ze se to stava velmi popularnim (i diky omezenim pri covidu) a tim se i zvysuje pocet debilu, ktery nam ostatnim to zkazej :-( Jako je to se vsim kdyz se to zacne stavat masovkou.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VELADA: Ano v reálu se to často neřeší, to jsem psal. Ale ta legislativa je důležitá, protože ti pomůže v těch případech, kdy se do konfliktu dostaneš. Víš co si můžeš dovolit a co ne.

    Krom Chorvatska, jsem snad nikde neměl větší problém. Občas přijeli floydi, legitimovali nás, když viděli že neděláme bordel, popřáli nám pěknou noc.
    Jednou ve Slovinsku nás vyhmátli na prázdném place uprostřed noci (červené auto). Museli ho hodně dlouho hledat, takže to bylo jasně na nějaké udání. Byli jsme ale národním parku a jen jsme museli odjet. Což bylo blbý protože jsme předtím dali flašku vína. Ne že bych byl opilej, ale nikdy bych jinak za volant nesednul. Naštestí ve dvě ráno nebyl provoz a dojeli jsme jen za hranice dalšího okresu, kde už nás nikdo nenašel...

    No a pak jednou v Rakousku. Tak jsem byl stopem s kámoškou. V hluboko za tmy (a mlhy) jsme dojeli někam do neznáma. Našli jsme nějakej plácek na hrázi nějakého rybníka. Ze všech stran voda jen tam takový travnatý pruh. Do vody jsme se rozhodli jít až ráno protože byla pěkná kosa.
    No ráno na nás vyběhli policajti co tam děláme. Chvíli jsem nechápal, takovej ten čas kdy se probudíš a přemejšlíš, kde jsem vlastně v noci skončil. Chvíli mi to trvalo. No a pak jsem zjistil, že jsme v obležení dvou velkých parkovišť, které jsme v noci měli za vodní plochu a ten trávník byl jen ostrůvek oddělující dvě parkoviště a všude kolem nás je spousta aut...
    Jen jsme se poměrně v klidu sbalili a zmizeli.

    Jo a jednou ve Špáňu kde bych to fakt nečekal. Jel jsem se podívat na Gemasolar a tam nás vypakovali ještě než jsme zakempili ale jeli s náma až na dálnici a čekali až na ní najedem. Původně jsem chtěl přejet dálnici na druhou stranu a najít něco tam, ale to nám nedovolili a tvrdili, že celej exit dálnice je Privado... Nehádali jsme se.

    Dohromady jsem za život strávil pěknejch pár let na cestách a nikdy jsem neměl problém. Co ale vnímám je postupné ale rázné omezování mých svobod v tomto směru. A proto je dobré tu legislativu znát a něco s tím začít dělat, aby naše děti měli ještě kde vůbec existovat...
    VELADA
    VELADA --- ---
    CUKI: ja si spíš myslim že na legislativu sere pes. Vzdycky jsem to vnimala rak, ze pro mě je to můj život a komunita lidí do který vpluju a jsem její součástí, protože prostě taková jsem opravdova já. Neni to jen instagramová póza a módní hit jako teď.

    A mezi sebou sdílíme informace o tom životě.. místech.. tipech na práci a tak. A právě treba ty místa kde se dá parkovat, brát voda.. hazet odpadky, nebo naopak sbírat odpadky, mezi sebou sdílej lidi co vzajemně cítí nějakej vibe.. connection. Jakože víšjak.. prostě cejtíš, že tomuhle člověku to chceš říct.

    Takže mě zajímá jak to je in real life. Beru tvůj pohled v tom smyslu, že jako jo.. je dobrý znàt legislativu a nenechat se třeba od fítlů zastrašovat a buzerovat. Ale jinak je legislativa a ofiko mapa štelplacú pro mě něco, co mám v piči. Je to jedno.. nechci přece jít tou ofiko cestou.. :-))
    VELADA
    VELADA --- ---
    LEF: nene.. jen to tu nech.. je to dobrej odstrašující příklad. Hezky to ukazuje stereotypy.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LEF: Spíš by stálo za to rozvést diskusi třeba jak je to fakt dle zákona, citace jednotlivých paragrafů ať člověk může lépe argumentovat. Například teď se hodně situace mění v P, doteď to byli jen jednotlivé obce, ale má to být přeneseno do státní legislativy. Naštěstí lidi se bouří.

    Druhá věc je že většinou to naštěstí nikdo neřeší, krom Chorvatska.
    LEF
    LEF --- ---
    to asi smazu teda, at nebudim pohorseni :-D
    VELADA
    VELADA --- ---
    LEF: šmarja! To jsou fakt žvásty!
    CUKI
    CUKI --- ---
    LEF: Právě když jsi to přečteš, tak to auto může být i "polehčující okolnost" protože se nepředpokládá delší stání. Záleží z jakého pohledu se na to díváš.
    A co se týče toho přístřešku, tak ta je to sporné. Ani ano ani ne.
    LEF
    LEF --- ---
    CUKI: tak tady je to o obytnakach a dodavkach, ne o cundracich co jsou po svych. a myslim ze s tim spanim v CHKO to neni tak jednoduche (pamatuju si ze urcite bez pristresku).

    Jako necekel jsem ze by ten clanek byl buhvi jak kvalitni, ale az takto? :-(
    CUKI
    CUKI --- ---
    LEF: To jsou kydy, to je hrůza.
    Je fakt, že některé pravidla si každý podle stejné legislativy často vysvětluje jinak, ale tady snad není nic správně.

    BTW u nás je podle nějakého judikátu u nás povoleno 1. spaní i kdekoli v v CHKO (ne táboření!) a stejně tak na soukromých pozemcích v otevřené krajině (extravilán obce).
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    LEF: To vypada, te ten vocas, kterej napsal ten clanek plnej omylu v zivote ani nikde nebyl ne? “Trend ktery se poslednich par let dostava i do evropy” :) Ze spani v Portugalsku neni legislativne osetreno atd.. :)))
    CUKI
    CUKI --- ---
    Nějakej tip na horní Rakousko s dítětem, případně i dolní, ale tam je problém s kempováním co si pamatuju :-( Jedeme se stany.
    Jen na 14 dní přes Moravu, ale rád bych i Rakousko, které doufám nebude tak narvané.

    Zajímá mě cokoliv ze zajímavou přírodou a hory, na něco pěšího. Jezera. Já v těch místech znám jen lezení co neprojde rodinnou radou a nebo fleky kolem cest kde jsem jezdil často stopem. Jinak tyhle lokality jen projíždím.
    VELADA
    VELADA --- ---
    Simvás.. kde se dá v Brně parknout na dvě noci?
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    ANDREA23: Zalezi cim pojedete, ale Barbate se vyhnout obloukem, moc se tam krade, El Palmar vloni docela sel, jednou za cas najeli fizli a vse vyhazeli, velkej parkal u skateovy rampy a pujcovny surfu byl letos prej zavrenej ale dalo ze campit v chrovinach za nim, pripadne nejvychodnejsi cast Palmaru tam vede takova polopiskova cesta a tam se da bejt mezi dunama, smerem na Cadiz je fajn Cabo de Roche, resp kdyz se projede Roche podel pobrezi, tak asi kilak za Roche odbocka vlevo je mrda velkej flek pro nakladaky a dalo se bejt s mensim autem i dolejc na utesech nad plazi… dal na Cadiz uz je to polo na hovno, hodne resorty, golfcluby a pod.
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    ahoj, jedeme s kamoskou smer Tarifa, kde bychom to meli mit poreseny, ale radi bychom jeste nekam smer caños de meca nebo Cadiz. Rika se, ze se tam ted hodne pokutuje. Nekdo tip na flek? Diky moc.
    SUR
    SUR --- ---
    Ahoj, vím že jsem tu mimo ale zkusím třeba mě navedete.
    Mám v Barceloně u letiště zaplacené ubytování které nevyužiji. Je to pro čtyři lidi se snídaní, dva pokoje od 25-26.6.
    Stornovat nelze.
    Přenechám za něco.
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    KCE: ouuuu :)))
    WERT
    WERT --- ---
    KCE: To je vnuk Věry Pohlové!!!
    VELADA
    VELADA --- ---
    Jsem se včera nějak doklikala sem.. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vandwelling

    Takže holoto, rozlišovat vandwelling a vanlajfing!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam