• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    Na severu nezapomenu na “bufony”. Přijeli jsme za bouřky na krásný místo. Zastavili jsme na útesu na něčí krasnej louce. Litaly blesky a foukal krutej vychr. A jen v tech zablezkach byly vydet ty útesy jak jsou vysoký…ale nářez přišel když jsme chciply motor. A v tom dešti a vychru byly slyšet hrozivy zvuky. Jak giga roury kreryma fouká hrozne vzduchu..ještě teď s toho mám husi kůži. Do rána jsem premejslel co to přesně asi je, trochu stiha ze praská skála pod nama :))) rano samozřejmě zjištěno ze jsou tam tunely až k moři, desítky metru o průměru někdy až prez dva metry. A jak fouká a vlny narazí do tech útesu tak tlačí na ty dutiny…pak už jsem to nikdy neslyšel protože musí bejt to more fakt rozbouřené. Ale je to fakt zážitek…tyvole to je zas příběh
    CUKI
    CUKI --- ---
    PPNEKK: Sever od Galicie dál jsme právě jeli letos na podzim. Na některých místech jsem nebyl 20let!!!

    No u moře toho je docela dost, ale mi tam dorazili na začátku září a to byl ještě dost oser. Ale pokud ti stačí prostě parkoviště a je ti jedno kde to je, tak takovejch míst najdeš dost i u moře.
    Vlastně nejlíp bylo hlavě na tom západě. Ale většina toho pobřeží jsou útesy, takže s tím musíš počítat. A útes = pěknej výhled...

    Třeba doporučuju Monte de Santa Trega. Tam jsme měli na vrcholku kopce naprosto úžasnej západ slunce přímo z auta a východ na druhé straně. Přitom tam v noci nikdo nebyl. Ale k moři je to asi 350 výškovejch metrů :-)

    První místo kde může parkovat víc aut je třeba ale až v Oia přímo u monasteria, pak třeba poloostrov o Hío, tam je několik klidnějších míst, ale tam už jsme byli ke konci září.

    Za Ribeirou byl úžasnej flek a pak celá AC-550 není úplně od věci

    Za Fisterrou taky naprosto úžasnej flek. Všechna bílá smrt parkovala u těch tří nejbližších placů. my ale zajeli až někam sem: 42.8910722N, 9.2775428W
    a tam bylo úplně mrtvo a naprosto super výhledy. Odtama se dál dostat až na Monte Veladoiro, kde je ten opravdu nejzápadnější flek na mapě. A furt dál až ke k industriálu mezi A Koruna a Ferolem, je asi to nej co tam potkáš.

    No a to severní pobřeží už je takové víc profláklé. Najdeš tam fleky ne že ne, ale tam už jsme nocovali spíše výjimečně a na noc jsme mizeli do vnitrozemí. Na každym roku soukromej vodopád s jezírkem. Ty nejzajímavější místa prostě u moře nenajdeš.

    Jo a ještě jedno doporučení pokud jezdíš po horkých pramenech a láká tě Ourense, tak na něj můžeš v klidu zapomenout Víc než desítka horkejch pramenů na které jsme se těšili byli přebudovány a často i vypuštěny
    RSZ
    RSZ --- ---
    Na severu jsem byl 2x po měsíci a super, zvlášť asturie, krasnej kraj. pohledam fotky, ale je to 15let:)
    MBL409
    MBL409 --- ---
    PPNEKK: sever neznám, snad někdo poradí.. Dva roky tam žije brácha, tak ho jedem zkontrolovat. Bydlej v horách, k vodě to mají dvacet minut autem. Ale volný pláže se prej ještě najdou..
    fotka z půlky června loni a to prkno vlevo je jejich..

    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    a jak je na to sever spanelska s mistama u more? jsou tam fleky,kde se da bez problemu stravit jedna dve noci? byva tam mene lidi nez na jihu? co jsem treba projizdel i to p4n, tak mi prijde,ze hodne mist bylo spis na utesech a u hodne mist je vyfocenej zakaz stani obytnaku. jestli nekdo nepridava i fake fotky teda:D to by bylo asi hodne ucinny,nafotit nakej zakaz a prihodit jeste fotku s bordelem hh
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    KOUDELNIK213: taky premejslim o nečem podobnym jet nekam pomáhat třeba naká komunita farma atd nasel jsem workaway.info pro dva 49e wwoof je cca 22e ale na doporučení nebo na přímu by to bylo lepší
    MBL409
    MBL409 --- ---
    PPNEKK: cestou na jih Špáňa jsme vždycky stavěli hned za hranicema s F, cca 10 km, na útesech severně od “Liançà”. Ale je to skoro dvacet let.. Minimum lidí, hezký koupání, žádný turistický centrum, jen pár místních. Pak ještě před Valencií na jih pod městečkem “Peníscola”. Cca 5 km pobřeží podle kterýho se dá jet (dalo) a někde zůstat..
    Ale jak všichni píšou, doba se rychle mění.
    My s dětma vyrážíme taky na začátku prázdnin, ale na sever Špáňa.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PANPOSPA: No tady se zdálo že není důvod gangům nevěřit. Propíchaný pneu, rozmlácený okna,..
    A fakt se tomu nedivim. Pokud se chce někdo někomu pomstít tak mu ten spot přidá před jeho barák. A i když to nebude vhodné ke spaní. On se vždy někdo najde, kdo si s tím poradí :-)

    Ono je jedno jestli tam jsou kokoti a nebo v pohodě lidi, pokud jich bude moc, je to problém i tak.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    FOSSIL666: Ano plus zavřený Maroko a tisíc technařských aut, co bylo na silvestra u Almerie...
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    PANPOSPA: Hele my to ted delame taky s tema komentama:) ja jsem treba na nekolik spotu psal zadost, aby je odstranili, protoze je to zahlceny lidma, mistni jsou nasrany, je tam bordel atd a jen kvuli tomu, ze to nakej kokot dal na p4n.. ani mi neodpovedeli.. takze jsme tam proste aspon dali spatny hodnoceni a komenty - vtipny je, ze to samy delaj i lokalove jak jsem pozdejc zjistil.. tady u tech spotu kde jsme ted to je jeste o to horsi, ze to jsou secret spoty na surfing o kterejch nevi a spanelaci, ktery zijou relativne kousek odsud, ale diky p4n a nemeckejm surfarum se to ve vode zacina plnit lidma a to je velkej problem. Navic dost casto nemcouri nerespektujou “pravidla slusnyho chovani” a localos jsou o to vic nasrany… cely je to komplexnejsi problem…:(
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    My sme v Řecku často jezdili po místech, který na p4n měli špatný hodnocení a komentáře.. vždy sme byli spokojený a smáli sme se tomu.. pak sme potkali týpka v obytňáku a on nám říkal, že už léta schválně píše na ty nejlepší místa komentáře typu "vykradli nás, místní tam jezdí dělat bordel" atd, aby tam nejezdili lidi :)))
    CUKI
    CUKI --- ---
    FOSSIL666: jj park4night je peklo dnešní doby. Co se tam objeví to je v tu ránu mrtvý...

    Poslední cestu jsme v F kousek na Bordeaux potkali nějaký týpky co nás varovali ať nejezdíme na některé lokace z P4N protože tam "řádí" místní gangy a že je to vesměs s podporou policie i místních, protože je to strašně sere.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PPNEKK: V létě jsem ve špánu nikdy nebyl. Nejblíže prázdninám to bylo do začátku Června a už to bylo dost tragédie. Jak vedro, které by se dalo u moře a si i vydržet, ale zase nebylo kde bejt, respektive kde by jsem chtěl bejt. No a letos jsme jeli poprvé na podzim. vyjeli jsme už na začátku září. A taky nic moc a to jsme byli jen na severu.

    Andalusie je dobrá tak ok konce října do konce března Listopad až únor je za mě nej. Co se lidí týče a i teploty.
    Ale počasí je každej rok jiné. Někdy de facto vůbec nepršelo, někdy třeba měsíc trvající brutální deště...
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    PPNEKK: Presne jak pise Pospa, sezona zacina zacatkem leta a vetsinou to fizlove u plazi netolerujou. Navic je to vsude totalne zamrdany lidma a vedro jak debil :) hovorim ted o jiznim pobrezi od tarify na zapad. V lete jsem tu nebyl, ale kamos tu zije nekolik let a je to prej nesmysl. Portugalsko cekej v lete vicemene to samy (hlavne algarve a alentejo), nejakej camping u plazi nejde, GNR ted dost casto rovnou pokutuje.. vnitrozemi obecne lepsi a vic v klidu. Pres leto bych spis doporucil severni spanelsko, hlavne v Galicii se daj jeste porad najit mistecka a krasny plaze bez lidi, kde to nikdo nehroti.. btw. zajimavej poznatek od kamosovo holky, ktera je nemka. Na dotaz cimto, ze je algarve totalne zahlceny lidma v camperech - behem covidu se ty cisla nesmyslne znasobily. Nemcouri jsou prej zvykli litat za vlnama/cestovat do indosky a asie klidne 2x za rok a kvuli covidu to moc nejde, takze nakoupili obytnaky a jsou nalezli v portugalsku.. btw i tady na jihu spanelska okolo cadizu, kde ted jsme dobry fleky ubejvaj a lokalove zacinaj bejt nasrany, pac je vsude o dost vic lidi nez bejva zvykem a navic se fleky, ktery znali jen mistni zacly dostavat diky debilnim egosnazivcum na park4night takze to jde cely do sracek.. jsem z toho smutnej a nasranej zaroven..
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    PPNEKK: Jako nebyl sem tam v létě, ale co sem tak slyšel, tak kromě veder a milionu lidí, se hlavně o dost víc hrotí parking na místech, kde to v zimě tolerujou.. v tomhle mě to Řecko minulý léto dost překvapilo, nikde nikdo a žádný hroty.. co se týče police řekl bych lepší než v zimě ve špáňu.. ale od září už to bude v poho..
    až budu na kompu tak vypíšu;)
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    PANPOSPA: klidne vypis, urcite to uvítá vic lidi:)
    Hlavní důvod proč tam musím jet v cervenci jsou kámoši, kteri maji deti. Tak kvuli prázdninam. Ja bych tam pak chtěl zustat tak do listopadu a motat se nekde mezi španělskem a portugalskem.
    Ocekavat mame asi miliardu lidi a brutalni vedra co?
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    PPNEKK: To ste blázni, jet tam v létě...

    V tý oblasti, kde je teď VELADA, je těch míst plno. Pak od cabo de gata dál je to horší, ale jestli chcete mužů vypsat parkingy u větších měst, kde sme stáli s náklaďakama (Almerie, Nerja, Malaga, Gibraltar, Tarifa je jasná, to snad ani nemusim psát, Cadiz, Sevilla)
    KOUDELNIK213
    KOUDELNIK213 --- ---
    Taky vyrážíme za 2 týdny tak cca na měsíc na jih Španělska. A chtěli by jsme navštívit nějakou komunitu, squat, nebo něco kde se žije aspoň trochu jinak. A určitě by jsme tam chtěli pár dni pobýt.
    VELADA
    VELADA --- ---
    ZUBR: tovížejopuso :-))) Ale jo.. jen teda.. Co bys chtěl slyšet? Já asi vybírám jiný spoty než ty (kvuli velikosti auta). Nicméně teď jsem na místě co mě fakt překvapuje.. i náklaďák by se sem vešel.. Je to tady hodně oblíbený.. maják.. výhled.. trekový trasy. A je víkend, čekala bych bengaboys návštěvu s dotazem 'jak dlouho tu budete' .. a zatím pohoda. Třeba přijedou zítra.. :-)))
    38.2097340N, 0.5182200W
    CUKI
    CUKI --- ---
    PPNEKK: nn. Pořád je to o určité profláklosti.
    Nejdřív byla tragédie pouze Lonely Planet, no a pak začal internet a začala davová psychóza.

    Pamatuju dobu, kdy v Sfe bylo přes noc jediný auto. A takovej podobnejch míst znám mrtě.

    Když tu zmíníš jakékoliv super místo, tak se z toho stane poutní stánek, jako kdekoliv jinde.

    Naštěstí třeba Špáňo je stále plné naprosto opuštěných míst. Jen nesmíš jezdit jako každej po pobřeží.. A vyhazovat tě tam nikdo nebude protože tam nikoho nepotkáš :-)

    Třeba Itálie je za mě z tohoto pohledu dost omezená a Balkán je zase volnější až od Montenegra spíš Albánie a pořád jsou to země s turisticky agresivní turistikou i když to není jako Chorvatsko

    Rusko má taky pěkný skvosty, ale není to vesměs tak na jihu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam