• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    HANZO
    HANZO --- ---
    SOJKA: ne, jen mne to pobavilo, protože jsem to tam zahlídl asi před pěti minutama :))
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    HANZO: a ty mi k tomu neco reknes? :)
    HANZO
    HANZO --- ---
    SOJKA: už ti někdo odpovídal na facebooku ;)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Ahoj, byl jste nekdo obytkou na Elbe?
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    ANTONIN: Sever je furt cajk, cely severni pobrezi je krasny a je tam spousta super mist. Pres leto cekej ze to bude vic busy, galicie nejmin, protoze i v lete tam muzes chytit hnusny pocasi. Jih spanelska je oproti severu kekel :) nicmene pres leto bude u plazi klasicky triliarda nemcouru.. ale da se. Vnitrozemi klidnejsi, hory krasny. Satanzel localos uz po letech prisli na to jak s pozemkem u oceanu vydelat easy money a dost mist, kde se driv dalo bejt free si obehnali provazkem a vybiraj prachy, ale furt se da jeste dost fleku najit.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANTONIN: hele taky jsem jednou sjel dolů z útesu klikatou asfaltkou, paradicka, mastnacka cesta, ale večer přišlo vlhko a naložený bremer nahoru prostě nevyjel:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANTONIN: To už je právě ten horší úsek. Ne že by tam nic nebylo, ale všechno je děsně uzavřený a když je tam něco extra tak z toho udělaj šílenou atrakci. Např: Playa de Las Catedrales, kde si musíš zarezervovat vstup. Nejdřív jsem myslel že si dělaj srandu.
    Ráno (no dobře krátce po poledni) jsem přijeli na prázdné obrovské parkoviště. Bylo tam snad jedno auto. No a když jme po asi dvou hodinách odcházeli, tak se k tomu autu ani nedalo dostat na to odjet. Šílená zoo, ale spár jsme jeli k malému jezírku s vodopádem zde: 43.5069236N, 7.1692089W
    Ale třeba koukám na body a tohle: [LAND @ Věci Veřejné - Vždycky budu vystupovat jako obhájce devadesátek] je super flek. Je to louka ze které jsou bombastický výhledy ale nikdo tě tam nenajde. I kdyby tam zaparkovalo 10 autobusů, tak od cesty ani odnikud nejsi vidět. Dá se odtama sejít na pláže jinak nepřístupný.
    A obecně je dobré se držet u pobřeží a vyhledávat cesty po turistické E9. Někdy tam jsou zákazy ale jindy je to prostě jen trochu horší cesta.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    teda lonský:)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    letošní řecko, ách.

    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    PPNEKK: pet let jsem tam nebyl. Letos to chci vzít od A Coruňa až k pirenejim. Z nakou tou zajizdkou do hor. Tak dam pak vědět. Ale já tam budu z jara, takže v létě muže bejt situace jiná…ale stejně si myslím ze tam bude pořad pohoda, všichni jezdi v létě na jih a na východ…na tuhle oblast (si. Myslím) sere pes, krom lidi co maj radi turistiku atd. Ale třeba se mejlim.
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    Na severu nezapomenu na “bufony”. Přijeli jsme za bouřky na krásný místo. Zastavili jsme na útesu na něčí krasnej louce. Litaly blesky a foukal krutej vychr. A jen v tech zablezkach byly vydet ty útesy jak jsou vysoký…ale nářez přišel když jsme chciply motor. A v tom dešti a vychru byly slyšet hrozivy zvuky. Jak giga roury kreryma fouká hrozne vzduchu..ještě teď s toho mám husi kůži. Do rána jsem premejslel co to přesně asi je, trochu stiha ze praská skála pod nama :))) rano samozřejmě zjištěno ze jsou tam tunely až k moři, desítky metru o průměru někdy až prez dva metry. A jak fouká a vlny narazí do tech útesu tak tlačí na ty dutiny…pak už jsem to nikdy neslyšel protože musí bejt to more fakt rozbouřené. Ale je to fakt zážitek…tyvole to je zas příběh
    CUKI
    CUKI --- ---
    PPNEKK: Sever od Galicie dál jsme právě jeli letos na podzim. Na některých místech jsem nebyl 20let!!!

    No u moře toho je docela dost, ale mi tam dorazili na začátku září a to byl ještě dost oser. Ale pokud ti stačí prostě parkoviště a je ti jedno kde to je, tak takovejch míst najdeš dost i u moře.
    Vlastně nejlíp bylo hlavě na tom západě. Ale většina toho pobřeží jsou útesy, takže s tím musíš počítat. A útes = pěknej výhled...

    Třeba doporučuju Monte de Santa Trega. Tam jsme měli na vrcholku kopce naprosto úžasnej západ slunce přímo z auta a východ na druhé straně. Přitom tam v noci nikdo nebyl. Ale k moři je to asi 350 výškovejch metrů :-)

    První místo kde může parkovat víc aut je třeba ale až v Oia přímo u monasteria, pak třeba poloostrov o Hío, tam je několik klidnějších míst, ale tam už jsme byli ke konci září.

    Za Ribeirou byl úžasnej flek a pak celá AC-550 není úplně od věci

    Za Fisterrou taky naprosto úžasnej flek. Všechna bílá smrt parkovala u těch tří nejbližších placů. my ale zajeli až někam sem: 42.8910722N, 9.2775428W
    a tam bylo úplně mrtvo a naprosto super výhledy. Odtama se dál dostat až na Monte Veladoiro, kde je ten opravdu nejzápadnější flek na mapě. A furt dál až ke k industriálu mezi A Koruna a Ferolem, je asi to nej co tam potkáš.

    No a to severní pobřeží už je takové víc profláklé. Najdeš tam fleky ne že ne, ale tam už jsme nocovali spíše výjimečně a na noc jsme mizeli do vnitrozemí. Na každym roku soukromej vodopád s jezírkem. Ty nejzajímavější místa prostě u moře nenajdeš.

    Jo a ještě jedno doporučení pokud jezdíš po horkých pramenech a láká tě Ourense, tak na něj můžeš v klidu zapomenout Víc než desítka horkejch pramenů na které jsme se těšili byli přebudovány a často i vypuštěny
    RSZ
    RSZ --- ---
    Na severu jsem byl 2x po měsíci a super, zvlášť asturie, krasnej kraj. pohledam fotky, ale je to 15let:)
    MBL409
    MBL409 --- ---
    PPNEKK: sever neznám, snad někdo poradí.. Dva roky tam žije brácha, tak ho jedem zkontrolovat. Bydlej v horách, k vodě to mají dvacet minut autem. Ale volný pláže se prej ještě najdou..
    fotka z půlky června loni a to prkno vlevo je jejich..

    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    a jak je na to sever spanelska s mistama u more? jsou tam fleky,kde se da bez problemu stravit jedna dve noci? byva tam mene lidi nez na jihu? co jsem treba projizdel i to p4n, tak mi prijde,ze hodne mist bylo spis na utesech a u hodne mist je vyfocenej zakaz stani obytnaku. jestli nekdo nepridava i fake fotky teda:D to by bylo asi hodne ucinny,nafotit nakej zakaz a prihodit jeste fotku s bordelem hh
    ZUBR
    ZUBR --- ---
    KOUDELNIK213: taky premejslim o nečem podobnym jet nekam pomáhat třeba naká komunita farma atd nasel jsem workaway.info pro dva 49e wwoof je cca 22e ale na doporučení nebo na přímu by to bylo lepší
    MBL409
    MBL409 --- ---
    PPNEKK: cestou na jih Špáňa jsme vždycky stavěli hned za hranicema s F, cca 10 km, na útesech severně od “Liançà”. Ale je to skoro dvacet let.. Minimum lidí, hezký koupání, žádný turistický centrum, jen pár místních. Pak ještě před Valencií na jih pod městečkem “Peníscola”. Cca 5 km pobřeží podle kterýho se dá jet (dalo) a někde zůstat..
    Ale jak všichni píšou, doba se rychle mění.
    My s dětma vyrážíme taky na začátku prázdnin, ale na sever Špáňa.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PANPOSPA: No tady se zdálo že není důvod gangům nevěřit. Propíchaný pneu, rozmlácený okna,..
    A fakt se tomu nedivim. Pokud se chce někdo někomu pomstít tak mu ten spot přidá před jeho barák. A i když to nebude vhodné ke spaní. On se vždy někdo najde, kdo si s tím poradí :-)

    Ono je jedno jestli tam jsou kokoti a nebo v pohodě lidi, pokud jich bude moc, je to problém i tak.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    FOSSIL666: Ano plus zavřený Maroko a tisíc technařských aut, co bylo na silvestra u Almerie...
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    PANPOSPA: Hele my to ted delame taky s tema komentama:) ja jsem treba na nekolik spotu psal zadost, aby je odstranili, protoze je to zahlceny lidma, mistni jsou nasrany, je tam bordel atd a jen kvuli tomu, ze to nakej kokot dal na p4n.. ani mi neodpovedeli.. takze jsme tam proste aspon dali spatny hodnoceni a komenty - vtipny je, ze to samy delaj i lokalove jak jsem pozdejc zjistil.. tady u tech spotu kde jsme ted to je jeste o to horsi, ze to jsou secret spoty na surfing o kterejch nevi a spanelaci, ktery zijou relativne kousek odsud, ale diky p4n a nemeckejm surfarum se to ve vode zacina plnit lidma a to je velkej problem. Navic dost casto nemcouri nerespektujou “pravidla slusnyho chovani” a localos jsou o to vic nasrany… cely je to komplexnejsi problem…:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam