• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Zdar. Neznate nejakej flek pro dodavku na jednu sz dve noci v Lidabonu na nejakym mhd nenarocne do centra? Drive sem parkoval primo u mostu,sle tam se to uplne zmenillo(po deseti letech,prekvapive:) dik
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    Nějaké tipy na pěkné fleky Transalpina a Fagaraš a Barašov? Pak cestou do Řecka Bulharsko. Řecko neřeším to je free celé:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Jinak když jsme u té Rondy, tak bych neopomněl Antequeru a její okolí.
    Krom El Torcalu který viděl asi každej, je zde několik velmi zajímavých dolmenů, jeskyní a jiných pozůstatků nejstarší historie, stejně tak jako té nové. Byl jsem tam asi 5x a pořád objevují nové a nové věci.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    ANTONIN: To je vtipný - Ronda mrtvý město - my tam byli 2019 a bylo to plný asiatů.. nešla udělat fotka bez nich ¯\_(ツ)_/¯
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANTONIN: Tak za mě Ronda naopak neskutečnej skvost. Jednou jsme si tam jeli udělat jen sváču-piknik i když to byla děsná zajíždka.

    Ale já zase nemusím velká města. Třeba ač mám rád Gaudího velmi, Barcelona mi jinak nic moc neříká a třeba pro Katalánsko mi přijde mnohem zásadnější Girona nebo Tarragona.

    RSZ: Pod tím mostem jsem kdysi spal. a všude kolem roste obrovské množství máty. :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANTONIN: Přidal bych ještě velmi zajímavé etnografické muzeum
    ANTONIN: Cordoba je z té trojice muslimských perel za mě nej.
    Jinak ta mešita je snad jedna z největší sakrálních staveb na světě něco přes 20k m2.
    Pokud chce někdo vidět ráno se dá navštívit i zdarma. Chce si to přivstat, ale stojí to za to. Ne protože je to zdarma (jo to je taky dobrý) ale při východu slunce je to neskutečná hra světel
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    RSZ: Jo tak já mám nejraději takové ty vesnicky nebo menší města, ale mám rad i města kde to žije, a to se Seville musí nechat. Joo pravda tam je v cordobě ten most! Sakra :))) bych se potřeboval občas rozpulit. Příště příště, tam v tech horách kolem te rondy a gratalemy jsem taky nechal takovejch míst.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANTONIN: v cordobe proti Seville bylo vždycky trochu pusto, stojíš na mostě přes Guadalquivir z 1. - 8. století a nikdo nikde, žádný davy turistů, mně se tam líbilo
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    RSZ: těšili jsme se do cordoba ale asi příště. Co jsem si tak četl je to taky zajímavé město. Stojí tam naka obrovská mešita, jako jediná není zbourána, když ji dobyli tak zjistili ze je tak krásná te ji nechají stát, a stojí do teď.Chtěl bych ještě s tech větších měst dat Lisabon. Na ten se těším. Co me teda sklamalo byla Ronda, jako most je skvelej,(zajimavost, ten stavitel/architekt, při dokoncovacich pracech skočil dolu) a to položení města je nádherný, ale jinak je to teda úplně mrtvý město :( ale okoli je skvělý. Byly jsme tam 20dni a zakoncili jsme to Grazalema, kde jsem si nakoupil hromady koziho:ovciho sejra za půl prdu.
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    RSZ: je narvana to jsem zapomněl taky zmínit, i teď v únoru je tam spousty lidi. Je teda pravda ze to bylo o vejkendu ale to nevim jestli hrálo roly. Jo a pro fanoušky star wars, se tam tocily scény v plaza espanol. ;)
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANTONIN: zapomněl si na tabakovou fabriku, kde se odehrává Carmen:)
    Ale taky mi přišla z těch jižních měst nejnarvanejsi turistama, ale to asi v únoru problém zas tak není.
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    Jo sevilla je fakt skvělá, dá se tam zevlit do nekonečna. Dá se pleskat podél řeky, je tam nadhernej park, člověk má pocit ze je někde v tropech, v uličkách se dá bloudit do nekonečna, nekonečno tapas baru, no před pěti lety jsme tam dost chlastaly, byly jsme tam asi tejden. A zapichly jsme to někde v ulici u vlakového nádraží :))) jsme se stim fakt nestaly.
    Jen pro zajimavost je tam pohřbenej krištov Kolumbus a ta katedrála je 3 největší v Evropě. A její věž je zbytek obří mešity. Když Kolumbus “objevil” Ameriku bylo to jedine město Španělska kde se smělo skládat veškeré zboží a taky odplouvat lodě….úplná Wikipedie Antoníne :)))
    Sevilla must see! Jo a co postuje KCE ten amfiteátr je taky bomba, prošel rekonstrukci/restaurovanim a je nadhernej. To tak pro ty co mají radi historii, samozřejmě pro kalbu taky fajn místo, v noci je dost psychedelický ;)
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    my jsme ve 2019 parkovali tady, mám pocit že zadarmo, do města to bylo docela blízko a nebejt toho že při odbočování na parkoviště jsem nedal přednost bych na to neměl tak blbou vzpomínku :o))

    Parking Metro Blas Infante / P1
    Sevilla - Los Remedios, Španělsko
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/hehulupano
    MARA1113
    MARA1113 --- ---
    ... v Seville se dalo kdysi normálně dlouhodobě stávat u řeky na parkovišti u starýho Expa nebo se zašít nahoru na kopec do Camas,byl tam takovej plácek velkej .... byli jsme tam cca 3 měsíce - ALE je to 15 let zpátky,takže všechno bude uplně jinak:-))))))))........
    KCE
    KCE --- ---
    za me v seville rozhodne navstivit trosky rimskyho mesta Italica 37.44404831002659, -6.044760781069248
    je to zdarma a v okoli spousta parkovani kde se da nechat auto a do centra necim mensim nebo busem 37.44536800433429, -6.043885965244337
    plus u toho fotbalovyho hriste maj peknou offroad zavodni drahu na dalkove rizeny modely;)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CUKI: my jsme před pár lety v Seville tak dlouho hledali, až jsme to vzdali, auto hodili na placený parking, město za den prošli a večer táhli pryč.. :(
    CUKI
    CUKI --- ---
    METAK:
    PANPOSPA: Já se Seville právě posledních 20let vyhýbal, protože jsem tam měl kdysi nějaké problémy s policií, které se řešili soudně.
    Před pár lety jsem se tam chtěl vrátit, ale fakt nebylo, kde rozumně zaparkovat. Takže jsme to jen projeli dál. Tedy za jakýkoliv takový bod budu vděčný. Měl jsem echo od místních, dokonce tam jedna kamarádka studovala, ale všechny typy byli marné. :-(
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    Njn sem psal nic moc, ale zase Sevilla stojí za to;)
    METAK
    METAK --- ---
    ANTONIN: a mistni mladez se tam chodi bavit tim,ze tam rozbijeji lahvace o zem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam