• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    SGNLR: nemam vyzkouseny, ale kdybych zkousel snazil bych se na ajude okolo univerzit (veterinarni, architektura, nejaky spolecensky vedy), to je oplnej okraj mesta (nebo aspon bejval) a lisky tam davaj dobrou noc - co si pamatuju tak se tam obcas pasli kone i kozy - jezdival odtamtud expres bus (cca 20 minut cesty kdyz neni zacpa) na marques pombal, anebo se dalo se sejit ke hrbitovu a odtamtud jet tramvaji pres belem az na baixu.
    anebo se dalo vzit takovej hodinovej courak, kterej jel vsude mozne (vcetne toho, co zustalo z casal ventoso)
    CUKI
    CUKI --- ---
    VELADA: Tak bacha na velkou vodu :-) Ty betony tam asi 2-3 roky zpátky byli udělány nově a půlka toho parkoviště byla v moři. Přitom kousek nad je přehrada.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCE: Sfe už prý zase jede, ale nedá se přijet až tam, takže je tam mnohem méně lidí...
    Kamarádi teď byli skoro sami u toho lesa a dobrý.

    Za mě tedy dobrý. To že ještě před koronou ty auta stály 30cm od vody (nejlépe se zapnutým motorem) to už byla fakt síla.

    Doufám že až se vše rozvolní lidí začnou ty své obytky zase prodávat a jezdit do svejch podělanech resortů, kde mi vadit nebudou.
    KCE
    KCE --- ---
    no, ja musim rict, ze po delsi dobe stani na privatnich mistech a soukromich pozemcich, sme trosku pocestovali "na volno" a jenom cumim a ziram kolik je vsude lidi a obytnaku, fakt hnus.
    kazdy treti auto ma zvenku samolepky s reklamou na svuj instagram :D
    no a treba jediny fungujici termaly v provinc.granada vidim v podobny fazi jak SantaFe nez to tam zavreli. ta paralela ma az desive vysoky pocet spolecnych rysu:
    vsude nasrano, spousta coklu na volno, primo u vody kempi nekolik minivanu nemeckych radobyhipizaku, vcetne stanu a bordelu okolo. myti nadobi v jezirku included. mezi tim par znechucenych mistnaku kteri se sem jezdili koupat cely zivot..
    bavili sme se s jednim 'agente de medioambiente', takovej postarsi dobromyslny starik, co jsme potkali nahore u ty restaurace, rikal ze kdyz tu bylo obcas par aut na par dni, tak to nikomu nevadilo, ale ze ted tu vznikaji kolonie a lidi tu parkuji mesice i dele, a ze to brzo zavrou a zacnou pokutovat. :(
    asi se ze me stane militantni anti-vanlifer :D

    VELADA
    VELADA --- ---
    AYOS: na tohle jsem teď dostala tip od kluků co tvrdí, že se tam dá stát celou zimu, prej je tam někde i pitná voda..

    I když.. kluci stáli 3 měsíce tady 37.2428745N, 1.7763270W .. a včera nás vyklidili benga. Hezky půl hoďky před západem slunce.. všichni apèro time a hladinku v krvi.. žejo :-)
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    SROLUJTO: z Rumunska je tady toho hodně, stačí hledat

    před transfagarašem u vody
    45.705420, 23.892077
    Mapy Google
    https://goo.gl/maps/do1xBJBUjPjz5gaV6

    za trasfagarašem u vody - když necháš venku odpadky přes noc, uvidíš medvěda, docela zážitek:)
    45.351945, 24.639024
    Mapy Google
    https://goo.gl/maps/P54X5gpjkApoFfXk6

    Bulharsko cestou do Řecka..
    my sme jednou parkovali zde, na pohodu
    42.443266, 23.632230
    Mapy Google
    https://goo.gl/maps/2EncB77e6SzTZTXk9

    stojí za to zastavit se na hoře Rila, nebo v Pirinu, nebo pak termály:
    Mapy Google
    https://goo.gl/maps/6eYgHcrpbSeMPUjX9
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SGNLR: dá se taky stát tady u univerzity, stali jsme dvě noci, je tam klid, se psem na procházku do parku a autobusem přímo do centra 20 min.

    Faculty of Architecture, University of Lisbon
    +351 21 361 5000
    Mapy Google
    https://maps.app.goo.gl/5sC2DQZUr5F4rC928
    METAK
    METAK --- ---
    SGNLR: koukni o kousek niz,pospa tam daval jeden flek;)
    BIGHEAD
    BIGHEAD --- ---
    Hele nejeli ste nekdo z tunisu do maroka??? Zajimalo by me jak to je v alžiru jak to tam funguje jestli je to realny??? Minimalne jen projet???
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Zdar. Neznate nejakej flek pro dodavku na jednu sz dve noci v Lidabonu na nejakym mhd nenarocne do centra? Drive sem parkoval primo u mostu,sle tam se to uplne zmenillo(po deseti letech,prekvapive:) dik
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    Nějaké tipy na pěkné fleky Transalpina a Fagaraš a Barašov? Pak cestou do Řecka Bulharsko. Řecko neřeším to je free celé:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Jinak když jsme u té Rondy, tak bych neopomněl Antequeru a její okolí.
    Krom El Torcalu který viděl asi každej, je zde několik velmi zajímavých dolmenů, jeskyní a jiných pozůstatků nejstarší historie, stejně tak jako té nové. Byl jsem tam asi 5x a pořád objevují nové a nové věci.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    ANTONIN: To je vtipný - Ronda mrtvý město - my tam byli 2019 a bylo to plný asiatů.. nešla udělat fotka bez nich ¯\_(ツ)_/¯
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANTONIN: Tak za mě Ronda naopak neskutečnej skvost. Jednou jsme si tam jeli udělat jen sváču-piknik i když to byla děsná zajíždka.

    Ale já zase nemusím velká města. Třeba ač mám rád Gaudího velmi, Barcelona mi jinak nic moc neříká a třeba pro Katalánsko mi přijde mnohem zásadnější Girona nebo Tarragona.

    RSZ: Pod tím mostem jsem kdysi spal. a všude kolem roste obrovské množství máty. :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANTONIN: Přidal bych ještě velmi zajímavé etnografické muzeum
    ANTONIN: Cordoba je z té trojice muslimských perel za mě nej.
    Jinak ta mešita je snad jedna z největší sakrálních staveb na světě něco přes 20k m2.
    Pokud chce někdo vidět ráno se dá navštívit i zdarma. Chce si to přivstat, ale stojí to za to. Ne protože je to zdarma (jo to je taky dobrý) ale při východu slunce je to neskutečná hra světel
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    RSZ: Jo tak já mám nejraději takové ty vesnicky nebo menší města, ale mám rad i města kde to žije, a to se Seville musí nechat. Joo pravda tam je v cordobě ten most! Sakra :))) bych se potřeboval občas rozpulit. Příště příště, tam v tech horách kolem te rondy a gratalemy jsem taky nechal takovejch míst.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANTONIN: v cordobe proti Seville bylo vždycky trochu pusto, stojíš na mostě přes Guadalquivir z 1. - 8. století a nikdo nikde, žádný davy turistů, mně se tam líbilo
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    RSZ: těšili jsme se do cordoba ale asi příště. Co jsem si tak četl je to taky zajímavé město. Stojí tam naka obrovská mešita, jako jediná není zbourána, když ji dobyli tak zjistili ze je tak krásná te ji nechají stát, a stojí do teď.Chtěl bych ještě s tech větších měst dat Lisabon. Na ten se těším. Co me teda sklamalo byla Ronda, jako most je skvelej,(zajimavost, ten stavitel/architekt, při dokoncovacich pracech skočil dolu) a to položení města je nádherný, ale jinak je to teda úplně mrtvý město :( ale okoli je skvělý. Byly jsme tam 20dni a zakoncili jsme to Grazalema, kde jsem si nakoupil hromady koziho:ovciho sejra za půl prdu.
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    RSZ: je narvana to jsem zapomněl taky zmínit, i teď v únoru je tam spousty lidi. Je teda pravda ze to bylo o vejkendu ale to nevim jestli hrálo roly. Jo a pro fanoušky star wars, se tam tocily scény v plaza espanol. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam