• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    Jezdíte kempovat?Znáte pěkný místo?Máte oblíbený kemp?Nebo FREE flek?Líbilo se vám někde?

Sezóna začíná!!!!

Jestli chcete profláknout kemp,použijte kouzelné slůvko "Kemp"

Jestli chcete profláknout Freeflek,použijte kouzelné slůvko "Freeflek"

Usnadní to ostatním filtraci

Mapa FreeFleků
    rozbalit záhlaví
    FRDK
    FRDK --- ---
    CUKI: Koukám do mapy a minulý týden tam týpkovi vymlátili okna. Že by další způsob, jak odtamtud vystrnadit přespolní..?
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/cebonovumo
    CUKI
    CUKI --- ---
    VELADA: Jo Fe už je zase obležené div, že si lidi nemejou pneu v jezírku. Byl jsem tam pár měsíců po tom co to přestali hlídat a bylo to super. Auta parkovali jen na cestě. Letos asi 2 měsíce zpátky už je tam zase bordel a hnusnej kemp.
    Portugalsko jsme letos jeli jen sever, tam to nikdy nebylo tak hrozný, ale ono tam taky není o co stát. Ty nejzajímavější místa jsou stejně ve vnitrozemí, kterejch se to moc netýká.

Ale už obecně na pobřeží léta skoro nejsme. Kolem Alberquillas jsme letos byli asi 4 dny potkat se s kamarády a ani jsme je všechny nestihli. Jinak jsme hluboko ve vnitrozemí.
    Letos nás jeli ve dvě ráno zkontrolovat policajti (3 auta) jen kvůli tomu, že jsme byli v místě kde léta neviděli "turisty" strašně se divili co tam děláme, že z nás měli místní za kopcem strach, tak to museli jet prověřit :-)

Jinak zátarasy rostou jak houby po dešti. A já se tomu ale vůbec nevidím. Někdy to beru i spíš pozitivně. Prostě místa ubejvaj a aut přibejvá, to není žádná složitá matematika.
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    VELADA: Rec skutecneho nomadskeho statnika
    VELADA
    VELADA --- ---
    Heleďte to se zas přežene. I když už to nebude tak free jako dřív. Jo, je pravda že zákazy přibývaj a jak tu někdo zmínil, nejhorší jsou fakt ty fyzický zátarasy typu bariéra do 1,8 metrů nebo balvan v cestě. Ty balvany bohužel potkávám i na takových těch francouzských piknik placech, kde se dřív dalo dojet až pod stromy ke stolkům, ale teď je tam balvan a všichni si maj hezky zaparkovat do řady na parkoviště co je před tím. Takovej german style mi to přijde, všichni pěkně do řady, udělat piknik a šup domů, moc to neláká k tomu zůstat na noc.

Ale nic není napořád. Mám zprávy teď z jara z Portugalska. Kámoš prošel pěšky tu Fisherman's trail z Faro do Lisboa a prej dodávek na plážích jak nasráno. A nevypadali že jsou tam jen přes den, měli vyvalený stolky, vercajk.. A jak tu taky myslim už padlo, ony "nejznámější španělské termály" prej už taky frčej znova.

Mno a kdyby se nedalo na takový ty iconic místa na plážích, tak prostě budem jezdit jinam. Se nebojte, ono se změnou klimatu bude brzo hezký trávit zimu i u Valencie, v Albánii nebo Asturias.. Teda pokud to u Valencie nespláchnou flash floods..

A v neposlední řadě, hele to je o lidech! Když nespěcháš, nemáš nos nahoru a jsi komunikativní, tak se dáš do řeči s místníma a už najednou nevadí pes bez vodítka a nevolaj na tebe benga, protože "vy máte ale roztomilého pejska".. Hlasitá hudba už není bordel, ale "a copak to posloucháte za muziku" a kolikrát ti ještě poraděj kde teče voda, kde je hezkej západ slunce, že tudy večer chodí stádo ovcí, ať si pohlídáš psa a tak, no..

Tak bon voyage všem!
    HANZO
    HANZO --- ---
    CUKI: ve Francii?n Určitě? Jedeme tam v létě, měl jsem pocit, že tam je hranice nastavená dvoumetrovou tyčí...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SROLUJTO: ja doufam, ze budou kolem plazi. stejne je tam takovy horko, ze se tam neda vegetit a ja zajizdim nekam na kopec do lesa do stinu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SROLUJTO: Nevím konkrétní zákony, ale jednotlivá Ayudamenta mají své vyhlášky, navíc rok co rok přibývají nové a nov zákazy a omezení. Hlavně výškové. Dneska už tím řeší i SUV 1,6m. Dost často třeba ve F.
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    Uvidíme jak to bude vypadat v sezóně, a co Řecka policie možná to nebude tak horké, ale spíš pro místní a jejích stany tipují. A zdá začne buzerace karavanů na tradičních místech kde se da kempovat free případně zdá je nějak zpoplatni a vybudují odpad Wc ale plán mají vyčistí lesy pláže od karavanů a stanu.Sdílení a sociální sítě jsou průser, ale předpokládám že i Řecka vláda ví kolík lidí navštíví Řecko a kolik mají registraci, půjde o přísun peněz do rozpočtu, a zaplnění kempů a těch je málo. Vybudování stání pro karavany za peníze. Prý podobné zákony hodlá zavést Španělsko a další země.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: Obavam se, ze ne… tahle sorta lidi vse jen zkonzumuje… :///
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    jo,presne k tomu vedou vsechny ty videa na instaci, sdileni, honba za likama, itinerare vanlajferu atd.. treba to ted nekomu dojde
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    Letošní sezóna začíná velice smutně, Řecko vydalo nové zákazy, obzvláště radost musí mít majitele karavanů a místní a jejich zvyk pod každou borovici stan na léto. https://www.news247.gr/oikonomia/tourismos/nomos-gia-ta-troxospita-ena-vima-piso-to-ipourgeio-tourismou-ti-allazei/
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ANTONIN: jj takových reter je v cesku poměrně ještě dost, je to bezva
    ANTONIN
    ANTONIN --- ---
    Doporucuju tenhle kemp, https://bunkov.cz/
    total retro, s pláží na hraní, koupani spis nedaleko na písákách (da se tam dojit i skočárkem nebo na kole),
    Idealni pro nekoho kdo ma vlastni koupelnu s hajzlem, koupelny jsou taky retro, ale stani super, stal jsem tu 3tydny za 3000,- s dvema detma a dva dospelí. Bonus je pekny akvárko v hospodě.
    UZEL
    UZEL --- ---
    2ND: kdz jsem si na te mape zadal trasu, je videt, za nakraji toho lesa je zakaz
    2ND
    2ND --- ---
    Chtel bych zitra vytahnout obytnak a projet nekam kousek od PRahy
    Napadly me Brdy, tusite jeslti se da dojet a parkovat treba tady ? Nebo nekde jinde v Brdech
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/dopravni?q=49%C2%B046%E2%80%9931.8288%E2%80%9D%2013%C2%B053%E2%80%9942.3888&source=base&id=2218176&ds=2&x=13.8652711&y=49.7391474&z=13
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Tak u rádobystellplatzu to bylo velký špatný, moc sněhu a ledu, raději jsem do toho nenabrouslil.
    Parádní flek byl kousek odtud v Černém Dolu, nikdo tam neprudí a je to free hned pod sjezdovkou. Jen ta zima byla tak brutální, že jsem nejspíš dokouřil rok starou pumpu.🥶

Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/nesebuvevo

FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    RSZ: hele do kempu moc nejezdim a v zimnim jsem jeste nikdy nebyl, takze nevim..vetsinou jsme jezdili ted posledni roky do Rejdic a tam je to vzdycky pohoda..v Peci jsem byl kdysi jen v apartmanu.
    RSZ
    RSZ --- ---
    FAEKAL: vis jak teď vypadají zimní kempy pod sjezdovkama ne? Něco přívětivého budeš hledat těžko imho
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    STEMBUS: dík, to vypadá celkem gut, zkusíme to ;)
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    FAEKAL: tady sem stal loni zadax 3 noci...

Pozice na mapě
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/cuduzevodo

ten stellplatz co je v mape nefunguje a nikdy to ani stellplatz nebyl, nekdo hodil prodluzku pres plot u staryho tenisovyho kurtu a myslel ze zbohatne 😉
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Neměl by někdo tip na přívětivý flek v okolí Pece pod Sněžkou? Vylovil jsem auto ze zimního spánku a rádi bychom tam někde utábořili na pár dní. Jasný, že zadax už to letos nebude, hlavně aby nás tam někde nechali, nebyl jsem tam teď pár let v zimě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam