ATARKA:
Dost by mě to zajímalo, mám v okolí 2 lidí, kteří nezávisle na sobě tvrdí, že se jim to stalo. Plus dost dalších jsem potkal na cestě. Dokonce se dají i konkretizovat místa, kde se to děje častěji než jinde. Ale nikde jsem nenašel žádnou policejní/toxi/... zprávu o tom, že by tam byla jen zmínka o rajčáku nebo etéru. Nikdy jsem neslyšel o tom, že by to někdo přehnal.
Trochu jsem po tom pátral a počítal a nedokážu si ani jeden z těchto plynů představit v tomto použití.
Jako jediný plyn, který mě připadá reálný je CO2 přímo z výfuku/bufíku. Ale i to je dost náročné.
Když jsem počítal za jak dlouho by tam mohla být dostatečná koncentrace CO2, tak v malé dodávce/ kabině kamionu by to trvalo asi hodinu na to aby člověk byl alespoň tak omámený aby si to nepamatoval.
Podle mě to má smysl (pokud se tak děje) pouze na snížení rizika reakce/protiakce oběti. Ale v tomto případě bude ta oběť při vědomí.
I tak to má dost ALE v podobě rozdílného zdravotního a fyzického stavu více osob (dospělí muž vs. malé dítě, kuřák, zdravotní indispozice,...), lokace kde spí (alkovna vyžaduje plyn lehčí než vzduch),...
Že jsou laxní policisti ve E případně F bych možná ještě věřil, ale DE?