• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BECKOPracujete/podnikáte v cestovním ruchu? Výměna zkušeností, každodenní i nevšední situace s tímto byznysem spojené
    LOG_LADY
    LOG_LADY --- ---
    tak se take hlasim, pracuju v hotelu jako recepcni a delam vyssi odbornou /cestovni ruch/.
    k tomu pruvodcovani, co jsem slysela, je lepsi tu zkousku mit, aspon na Prahu /jak jiz bylo receno/a pak jeste, to je taky neoverena informace musi mit clovek aspon do zacatku rucitele. a pak pozor na neseriozni agentury, ktery sice nevyzadujou zkousku,ale clovek se musi naucit treba 30stran a vic nazpamet a pak cekat na staromaku a doufat, ze mu prijdou lidi. /nemuzu si vzpomenout na nazev, ale zpetne bych to mohla dohledat.../
    TOMASEUR
    TOMASEUR --- ---
    IKARIE: Ja provazim teda jenom anglicky, ale co vidim kolem sebe, tak o Šp i Port je dost zajem. Hlavni je vychytat dobry klienty co platej. Zkratka, pruzkum trhu... Zlom vaz
    LASICE
    LASICE --- ---
    IKARIE: ja studuju management CR v Hradci Kralove a da se u nas udelat samostatne i ten kurs pro pruvodce CR ale jen Aj a Nj-info: http://www.uhk.cz/fim/idv/110
    BECKO
    BECKO --- ---
    Vidíte ženský, to sem taky nevěděla, akorát vim, že když tatík provází skupinku lidí, kteří se nás držej, když jedem třeba muzikál, říká, že musí bejt nenápadnej, jinak by dostal flastra...

    btw je tu někdo, kdo vlastní cestovní agenturu, nebo v ní pracuje?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    EUFORIA: jezis promin to je tim ze je rano ;)
    moc diky za info.
    doufam, ze o spanelstinu a porugalstinu bude zajem, pac tohle vypada jako dobra prace pri skole :)
    EUFORIA
    EUFORIA --- ---
    IKARIE: nikde jsem nenapsala hotelovy kurz.. .)) ale hotovej kurz .))

    na provazeni po Praze potrebujes chodit na kurz pruvodce pro region Praha, pro CR potrebujes kurz pruvodce cestovniho ruchu. Oba musi byt uspesne zakonceny zkouskou, abys mohl provazet. Ta Praha stala myslim 6000kc a urcite se to vyplati investovat, mela jsem je behem par dni zpatky:) Kurz byl dvakrat tydne po trech hodinach, narocny to ani nebylo, pokud te bavi historie atd.. tak te vypraveni prednasejiciho doslova pohlti, pak rekne koncime a pripada ti to jako pet minut.. .)) Kurz je doplnenej i o prakticky lekce, takze chodis venku s pruvocem, kterz ti ukazuje, co je dobry, kde rikat. Prochazi se Hrad, Zidovsky muzeum ( pro interiery ZM potrebujes licenci od ZM.. ), Stary Mesto, Novy Mesto, Mala Strana, Hradcany. Pak nasleduje zkouska, je na tobe, kdy na ni pujdes. Losujes si tri otazky z historie, prazske objekty, historie Prahy, je to ustni, tak na 15-20minut. Ucila jsem se asi tyden a v pohode jsem to zvladla :)
    Provazeni me bavi, pracuju takhle uz asi dva roky, momentalne dodelavam tu licenci pro zidovsky muzeum a CR, aby to nebyl takovej stereotyp uz :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    EUFORIA: hotelovy kurz a zkousku?
    to asi neni ten "kurz pruvodce cestovniho ruchu":)

    kdybys mela chut a cas tak se pls rozepis, jak ten kurz byl narocny, jestli se to vyplati, jestli te to bavi etc. dik :)
    EUFORIA
    EUFORIA --- ---
    INS_KAOS_KRU: ja si myslim, ze kurz urcite potrebujes.., provazim pro jednu cestovni agenturu v Praze a prvni, co po mne chteli, jestli mam hotevej kurz a zkousku... .)
    kdyz jdes se skupinou treba na Hrad, tak se musis vetsinou prokazat prukazkou, pred vstupem...


    IKARIE: ja jsem chodila na kurz, pokud myslis neco v Praze, tady.. tyrkys.cz a pak kurzy vypisuje pis.cz
    NELOUS
    NELOUS --- ---
    MIORIEL: Ahoj...zkus China Tours,Siam Tours nebo Livingstone či Amazonii...:-)
    INS_KAOS_KRU
    INS_KAOS_KRU --- ---
    IKARIE: na běhání po praze s turistama imo kurs ani nepotřebuješ... koukni na netu po různejch prague tours ala pauls tour a podobně a jen se zeptej jestli nehledaj průvodce... jak je to s prachama nevim)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja bych se taty chtela poptat na kurz pruvodce cestovniho ruchu.
    studuju filosofickou fakultu v brne, obor spanelsky jazyk a literatura-portugalsky jazyk a literatura a magistra bych chtela dodelat od pristiho roku v praze, ale potrebuju se uz necim zivit a ucit po jazykovkach me zas tak moc nebere. takze behani po praze s turistama pri skole mne prisla jako zajimava alternativa .)

    tak by me zajimaly zkusenosti - kde kurz delat, na co ho delat (praha/cr/evropa?), kolik stoji, jake je pak uplatneni, zkusenosti kdo to delate.. etc.

    diky a doufam, ze nejsem OT ;)
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    nebo :)
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    neznate nejakou cestovku, ktera se specializuje na Azii, resp. Cinu? jsem studentka sinologie a docela bych chtela vedet jak to tam funguje, pac to je takova jedina prace co mne napada ze bych mohla delat:(
    BECKO
    BECKO --- ---
    BOPA: tak to mě někdy vezmeš s sebou, chtěla sem se tam vždycky podívat..pod jakou cestovkou si jezdil?
    BOPA
    BOPA --- ---
    BECKO: Jako průvodce - poznávačka, spaní v kempech, tábořištích, ve volné přírodě, nějaké treky, atd atd
    BECKO
    BECKO --- ---
    BOPA: zatím nevlastním, ale budu vlastnit agenturu, ve které pracuju (dejme tomu rodinnej podnik), konkrétně de o CA Nova Tour Vyškov, ale to něco řekne možná tak pár lidem na okrese.) ty si pro tu cestovku jezdil jako delegát nebo jako řidič?
    BOPA
    BOPA --- ---
    BECKO: Já se ptal, jestli vlastníš nějakou cestovku, nebo pro některou cestovku jezdíš zájezdy atd atd. Já jezdilpro jednu pražskou cestovku Skandinávii, ale z pracovních důvodů - nedostatek času - jsem to musel rapidně omezit. Takž eteď si jezdím sám pro sebe :-)
    BECKO
    BECKO --- ---
    BOPA: teď tu otázku moc nechápu.) jinak já dělám v cestovní agentuře ve Vyškově (pro pražáky je to mezi Brnem a Prostějovem;)
    BOPA
    BOPA --- ---
    BECKO: někdo pro někoho děláš a nebo sama pro sebe??
    BECKO
    BECKO --- ---
    já taky :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam