• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    Z47TCLogistika - import/export - kamionová, letecká i lodní přeprava
    SITH
    SITH --- ---
    SITH: teda nevyplníš celní prohlášení, to udělá dopravce, ty jen vyplníš tarifní kod, zařazení do skupiny a doložíš fakturu
    SITH
    SITH --- ---
    GEKONZPRAHY: pokud chceš loď a pak i silniční dopravu, včetně proclení, tak bych šel kvůli pohodlí do full package firmy. Takže mě napadá TNT (v US pro ně dělá UPS) nebo Maurice Ward (umí dobře lodě), popřípadě Expeditors (mix dvou předchozích). Tyhle tři firmy oslov a porovnej ceny (imho budou plus mínus stejné). Jen si prosím dopředu domluv s tím dodavatelem, jaká firma jim zavolá a ať jim připraví všechny papíry. Často se stává že se dopravce a dodavatel týden nahání než se zastihnou a dohodnou. Až to bude na cestě, vyplníš jen celní prohlášení a dopravce to udělá za tebe (za poplatek , haha)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, potřebuju poradit. Potřebuju převézt z New Yorku do Prahy 5 posilovacích strojů, každý zabalen ve složeném stavu v dřevěné bedně, rozměr podstavy čtverec cca 1,2 metru, výška cca 2 metry, váha každého stroje cca 220 kg.

    Na kterou firmu se obrátit? Aby zajistila nakládku na místě, zařídila loď, ideálně i celníky, vykládku v Praze... A kolik mám zhruba počítač za dopravu (celníky neřešit)? Děkuji moc
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    delate tu nekdo perishables? konkretne citrusy z turecka, vic v poste
    JIRAS111
    JIRAS111 --- ---
    BAALBERITH: vždyt to tam je krásně rozepsaný, co není jasnýho ?
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Ola, poptavam prepravu sklenenych dveri z trziste ID Netopejrka, nejdelsi tabule cca 320 cm. Praha>>Ova. Kdyz se to zabali do folie a nejakeho pevneho kartonu, tak by to snad mohlo i trcet z auta.... ale furt je to sklo, tak s rozumem.
    KLDR
    KLDR --- ---
    mam malou dopravni firmu ,rall , i timocom mam , španelsko moc nedelame uz ale určite se dá všude po ze zapadni evropy ... je s tou cenou netuším co mas na mysli , nejsem zastance toho čekat kdo dá nejmeně :)
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    POPEY: ted jsme se vraceli z cadizu a z madridu.. ale jezdime tam narazove, ted aktualne tam nemame nic :(
    POPEY
    POPEY --- ---
    MARTENX: Evropa - Spanelsko, CR, SR
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    POPEY: evropa nebo zamori?
    POPEY
    POPEY --- ---
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POPEY: nejpouzivanejsi databanky jsou raal trans a timocom, ale oboji jsou placene, tak doporucuji timocom a poprosit o zkusebni licenci na par dni..
    POPEY
    POPEY --- ---
    poptavam prepravu a potreboval bych to publikovat na nejake burze
    je to jedna paleta a nepospicham na to

    takze bych to videl na prikladku a klidne si pockam na dobrou cenu

    poradil byste mne nekdo kde je mozno publikovat takovou poptavku
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    Nemáte někdo nějakou pěknou tabulku INCOTERMS, pokud možnou českou s obrázky :-) a prezentace by se taky hodila.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Z47TC: u nás v malý firmě dáváme k soudu i částky pod 10k, takže ve velký firmě se to musí taky vyplatit. Ona to není nějaká pekelná práce. Párkrát to zkusíš a když vidíš, že nezaplatí, tak mu právník pošle dopis a když nereaguje, tak to jde k soudu, kam jde právník sám a ty mu dáš jen plnou moc, takže nic neřešíš. Ten přístup, kdy se na to sere mi přijde hroznej, protože to akorát vychovává zmrdy, který pak ojebavaj další lidi..
    Z47TC
    Z47TC --- ---
    POHODAVOLE: to je sice pravda ale predstav si ze ses velka spolecnost a mas tisice zakazniku a z toho ti bude 200 zakazniku kazdej dluzit do 5k....predstav si to martirijum s vyrizovanim a tahanim tech penez z lidi/spolecnosti kor treba v upadku....proste se ti to nevyplati a radsi to odepises, pripadne zacnes resit formy kauce viz ČP

    delas ksefty, mel by si mit nejakej mrzkej peniz kterej nenarusi tvoje cashflow na tri mesice na zastavu, pak klido fakturujme...takhle to ctu v kostce ja a pro mne jako fer zprava a asi bych s tim nemel problem
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Z47TC: náklady ale hradí ten, kdo smelil, takže se to vyplatí vždy, když ses v právu..
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Z47TC: já tomu rozumim :) na druhou stranu je to první dopravce kterej po mě tohle chce..
    Z47TC
    Z47TC --- ---
    NOISEGATE: 8k kauce na služby je pro začínající obchodní vztah docela běžná. Zkus si zařídit SHELLku/CCSku a taky první kvartál budou chtít kauci na tvůj limit. Nebo když pojedeš do kamenolomu že chceš 50t štěrku tak ti taky řeknou že za hotový. Prostě fakt že se dává na FA je že ti to na FA dám až zjistím jestli jsi schopen dostát svých závazků. Bohužel vždycky bylo a je spousta vykuků co si vezmou na FA klidně i malé částky a pak neplatí. Náklady s vymáháním pohledávek takto nízkých jsou že většinou tu vymáhanou částku převýší. Takže se té záloze ze strany ČP u nového subjektu ani nedivím. (Dělám v nákupu/obchodu/logistice skoro 20 let)

    neber to jako hate/flame ale jako protinázor :)))
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Česká pošta má novou službu Odvoz balíků (platí jen pro ČR) 30,- / kus nebo 60,- / do 10 balíků. Myslim, že pro malý eshopy / Aukraře atp. to bude použitelný. Otázka je jak to bude fungovat.

    Jinak ČP mě pobavila, chtěl jsem s ní sepsat smlouvu na vyzvedávání pár kousků balíků měsíčně (protože východní Evropu levnějc nikdo nedělá) a oni po mě chtěj 8000,- kauci na jejich služby :) asi abych platil včas pohledávky. Presumpce viny jak hovado
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam