• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OOPSMulti-Touch: novy zpusob ovladani PC
    CLAD
    CLAD --- ---
    uplne mi uteklo, ze uz v rijnu sharp predstavil skutecny multitouch LCD zalozeny na FTIR principu, to jest LCD ktere integruje snimaci prvek primo do sveho povrchu, jako kdyby v kazdym pixelu byla jedna bunka kameroveho CCD chipu.
    maj to az tak domakany, ze displej funguje jako "scanner" a dokaze "vyfotit" svuj povrch.
    vic pochopite na tomhle videu ::: http://www.youtube.com/watch?v=BDMNS-dO7Zc
    CRITT3R
    CRITT3R --- ---
    no jo, pouzit wii remote k multitaci je hezka vec, ale tyhle veci uz tu byly davno, je fakt ze takhle je to konecne bezne dostupny :)
    JTR
    JTR --- ---
    CLAD:
    uz jsem cetl uvahy, kdo ho driv koupi ... :)
    CLAD
    CLAD --- ---
    JTR: johny chunk lee - new hero :)
    JARNIK
    JARNIK --- ---
    Trochu off-topic, ale velmi chytra vec :)
    Head Tracking for Desktop VR Displays using the WiiRemote
    http://www.youtube.com/watch?v=Jd3-eiid-Uw
    JTR
    JTR --- ---
    CLAD:
    hmm, taky dobry, to jsou ti sami typci, ne ?
    CLAD
    CLAD --- ---
    dalsi aplikace wiimote v multitouch oblasti...

    http://www.youtube.com/watch?v=0awjPUkBXOU
    CLAD
    CLAD --- ---
    JTR: vice kamer je zatim nemozny. a netusim proc, teoreticky by to nemel byt problem.
    uvidime jak se bude ten sirokouhlej projektor chovat se zrcadlem, kazdopadne by se jim dalo usetrit 30 cm vysky a mohl by klidne lezet na dne.
    JTR
    JTR --- ---
    PSYCHOZ:
    projektor, ktery pouzijeme na 4. prototyp bude mit pomer vzdalenosti a sirky obrazu 1:0,65, nyni jsme pouzivali projektory s pomerem 1:1,7 . Tedy uz si nebudeme muset pomahat mirrorem a pri predpokladane minimalni vzdalenosti 65 cm a nutne pripocitavane hloubce projektoru 35 cm se dostavame na kvadr vysoky jeden metr s cistou obrazovou plochou 100 x 75 cm, tedy neco jako plazma, ta ma cca 100 x 60. Zduraznuji cistou obrazovou plochou, nebude jiz nutne resit umisteni projektoru v horni casti kvuli mirroru. Ten se ale samozrejme da take pouzit, bude-li to treba. Omezeni v tuto chvili vidim vice v optice snimaci kamery, ale to je asi take asi jen otazka chvile hledani vhodneho kandidata, pripadne je tu reseni MSS s vice snimaci.
    PSYCHOZ
    PSYCHOZ --- ---
    no konference, kde se veci pobodneho charakturu prezetujou je myslim siggraph. budoucnost rekognit zalozenych na obraze by mohla byt treba v integraci primo do integrovanych grafickych karet, nebo jsem neco zaslech o nejakych specializovanych koprocesoru od amdcka (nicmene mozna si to s necim pletu, kdovi) - driver pak definuje api pro pristup na hodnoty. pak trada, je tu kupa frameworku a kazdy nymand s prsty je schopen si namackat vlastni aplikaci :-)

    no aby se neco chytlo tak je treba na tom vydelavat ze :) jak je z nejakych mikisoftich videi videt, muze byt zajimave zkusit hledat jako zakazniky kavarny, restaurace, retail prodejny atd. coz me privadi k otazce - na jake jste vlastne nejnizsi vysce stolu?

    (a vtipne video nakonec) http://www.youtube.com/watch?v=CZrr7AZ9nCY ;)
    OOPS
    OOPS --- ---
    CLAD: souhlas, ja sem to ted nebral z toho hlediska - cekejme, ale makejme at mame reference a pak uz muzes takovou iniciativu v krajnim hledisku v podobe konference vyvinout s ostatnimi.
    CLAD
    CLAD --- ---
    OOPS: ja bych na nejaky celosvetovy konference moc neveril. to vis, ze se tim zabyva spousta tymu, ale stejne nakonec vyhraje ten zpusob, ktery bude nejprirozenejsi a prijde dostatecne brzo. ostatni uz jen budou reagovat, v americe za to jeste budou platit.
    to mas jako s hrama. taky se nejdriv ucis jak se ovlada a nakonec vyhraje Wiimote, kde se to ucit nemusis...

    chci tim jen naznacit, ze je dost alibisticke cekat jak se situace vyvine a nesnazit se prijit na svoje vlastni reseni. co kdyz prave to nase bude nejprirozenejsi? :)
    OOPS
    OOPS --- ---
    NAILER: verim, ze se najdou i jine zpusoby jak simulovat CTRL apod. Treba vyslovis: "CONTROL" :D
    NAILER
    NAILER --- ---
    OOPS: jo, s tim palcem a dvema dalsimi prsty to dava smysl ... akorat by tyhle vicedotykovy zkratky branily telesne postizenejm ... pro ne by mohl byt multitouch taky silnym nastrojem
    OOPS
    OOPS --- ---
    NAILER: to taky jde, ovsem pouze pri dotyku min. 2, mozna min. 3 prstu dane ruky, pricemz jeden z prstu musi byt nutne palec. Ale verim v jednu vec, o tech gestech by se mela vest celosvetova konference, kde by se vymyslelo jak teda. Verim, ze na mnohych univerzitach a spolecnostech uz maji nejake navrhy.
    NAILER
    NAILER --- ---
    aha! ja myslel, ze to je rozpoznavani, ktera ruka je leva a ktera prava :)
    OOPS
    OOPS --- ---
    NAILER: no to uz jde. dvojdotyk jedne z rukou bude mit min vzdalene body, ktere budou udrzovat +/- konstatni vzdalenost, protoze prsty se zase tolik nevzdaluji mezi sebou. Naproti tomu tam budes mit 1 rebelsky bod druhe ruky, ktere se bude hybat vic. Zni to kostrbate, ale nemusi to byt zas tak slozite.
    NAILER
    NAILER --- ---
    OOPS: jak poznas levou a pravou?
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    CLAD: Zkusím pohledat nějaké studie. IMHO je páteř při sledování desky stolu v nepřirozenější poloze, než při sledování klasického monitoru.

    Nicméně poslední vteřiny tohoto videa mohou být inspirací. Sice nevím, jak by to fungovalo technicky, ale vize je to sympatický a myslím smysluplná.
    CLAD
    CLAD --- ---
    OOPS: google earth uz umi rotace? wow :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam