• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREChambara / Chanbara - Samurai Cinema (Akira Kurosawa, Kihachi Okamoto, Masaki Kobayashi, Hideo Gosha.. a dalsi)

"In all my films, there's three or maybe four minutes of real cinema."
    Akira Kurosawa

rozbalit záhlaví
    PNS
    PNS --- ---
    DETAIL: Zkusim kontaktovat toho člověka co to uploadoval. Já momentálně nemám stálý přístup na internet.
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    PNS: Jojo, diky, todle jsem uz nasel, ty odkazy bohuzel uz nefunguji :(
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    PNS: pardon, ja sem starej provarec;(
    PNS
    PNS --- ---
    MALLORYNOX: To mě teda taky dostalo, ale nespoiluj, jo? ;o)
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    DETAIL: je to tady v klubu (dej si vyhledat příspěvky od pns)

btw existuje nějaká tv verze, kde wakayama neni ogami, ale naopak yagyu:D
    DETAIL
    DETAIL --- ---
    Prosimvas nemate nekdo links/nebo nemuzete uploadnout "The Loyal 47 Ronin"? Kdyz uz ty titulky prelozil ten skvelej clovek, tak bych to rad videl ;)

BTW dnes jsem se dodival na posledni dil Lone Wolf & Cub... > celkove genialni dilo! Z nadseni jsem uploadnul jednu moji oblibenou scenu i s titulkama z predposledniho dilu sem > http://www.youtube.com/watch?v=3Xt0HIxMmJM
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    když už se blížej ty vánoce...;)

MURPHY
    MURPHY --- ---
    PNS:
    DEFILA: tak oni si to tou angličtinou začali prznit už někdy v začátcích Meiji (tehde ještě ne pod vlivem us, ale gb). faktem je, že po 2ww to nabralo obrátky;/
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    PNS: v celku je to dobry;) nebud tak sebekritickej:)... myslim, ze tam byla asi dvakrat za cely film nejaka nedokoncena veta, ale nijak tragicky teda, nevim presne v jakejch casech, mladej to ma nekde ulity a ja se v tom nesmim hrabat;)
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    DEFILA:
    a abych nebyl zcela tak mimo misu, tak jsem se odhodlal ke shlednuti klasiky o Miyamoto Musashim s Mifunem v hlavni roli,cekal jsem, ze to bude suer, bylo to super :), ted me ceka navrat k Nemuri Kyoshiro-vi a navrat bude po shlednuti tezky :)
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    PNS:
    tak ona japonstina toho spoustu prevzala, respektive dale prebira, coz je skoda :(

tyhle veci jsou velice sileny, me osobne zatim trha strasne usi chlapec - "boya"
    PNS
    PNS --- ---
    Je známo, že po 2.světový, když japonsko okupovali amíci, převzali japonci od američanů celkem dost výrazů.
    A zní zvláštně, když to pak člověk slyší v historickým filmu z feudálního japonska :))
    Třeba když v Róninech mluví Asano o tom, že nesnáší úplatky, řekne " Hejttem! "
    Nebo když tuším Okano mluví o tom, že se už od dětství nechtěl stát samurajem, použije výraz " čajldhůd "

Nechci ale rejpat, je mi jasný, že to je prostě součást novodobý jap. mluvy, je to spíš jen taková zajímavost :))
    PNS
    PNS --- ---
    MALLORYNOX: já si včera pustil náhodné pasáže, a narazil asi na dva překlepy :(( A to jsem myslel, že jsem všechny vychytal, achjo... A taky se hned dostavila nespokojenost, že jsem někde měl použít jiný obrat... No nic.

KRYSTOF_D: myslel jsem, jako že to shlídnu. Viděl jsem zatím jen kousek, a už mě zase zasvrbělo, že by to chtělo přeložit :)) Trvá to 2 hodiny a má to 1400 titulků, jako mělo 47 roninů. Ach jo, to zas bude šichta... ;)

TIGRE: jak jsi správně zaznamenal, tohle je Shinsengumi (1969) s Mifunem a nese to logo "Mifune Productions" Už se na to těším jako malý dítě... ;)
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    PNS: bylo fakt prijemny se podivat konecne na neco (a to bylo Neco:) zase s ceskejma titulkama.
    MURPHY
    MURPHY --- ---
    PNS: tak k tomu jsem si sednul někdy před tejdnem v noci a shledal jsem, že už na to ani nevidim, tak jsem to odložil;). včera to po mě chtěla pustit mladá a zas to nedopadlo - tenhle filmeček mi nějak neni souzenej;))

TIGRE: já musim říct, že mě to celkem bavilo (pravda, že třeba wakayama se na isamiho typově vysloveně hodí, ale nic moc zvláštního nepředved), atmosféra mi vyhovovala, snad to jen mohli o něco líp vypointovat. btw ten ichikawa - no přesně, ten jeho strašnej ksicht:D...ale docela jsem mu přišel na chuť, btw umřel někdy ve 30-ti na dost nepříjmenoui formu raka:(

jinak já teď kromě toho genroku (s fakt špičkovejma titlema;)) dal ještě jeden masivní opus - bandits vs. samurai squadron od goshy. je to takovej gosha-all-stars (hned dvě moje oblíbený herečky - keiko matsuzaka a shima iwashita + nakadai, natsuyagi, tamba (ten předvádí dost hustou milostnou scénu s druhou jmenovanou dámou a nehraje samuraje, ale obchodníka). určitě doporučuju
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    PNS: vypada dobre - ja videl akorat Shinsengumi (1963) - http://www.imdb.com/title/tt0227492/ - a jak mam ichikawu docela rad i s tim jeho krajne nesympatickym oblicejem tak me to zas tolik nebralo.
    KRYSTOF_D
    KRYSTOF_D --- ---
    teda jestli jsi myslel titulky... :-) pokud jen shleduni, tak pardon, byla to v tom pripade drzost :-)
    KRYSTOF_D
    KRYSTOF_D --- ---
    titulky k Shinsengumi by byly super, jeste jsem to nevidel ;-)
    PNS
    PNS --- ---
    A já se doufám o víkendu posadím k SHINSENGUMI.
    http://www.imdb.com/title/tt0066372/

Jestli o to má někdo zájem, odkazy na RS TADY.
    PNS
    PNS --- ---
    Jsem rád, že se titulky líbí.
    Trochu jsem měl obavu ze situace, kdy má divák titulky dělané z nějakého ENG překladu a pouští je k filmu opatřenému jiným ENG překladem v obraze. To je pak megaprůšvih...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam