• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEDIQVzdělávání dospělých - training and trainers - experiences
    BOXY
    BOXY --- ---
    Trocha reklamy na vzdělávací akce I.E.S.: Kurzy JARO/LÉTO 2009
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    ja bych mel dotaz z druhe strany barikady .. mate nejake osobni tipy na skoleni "mekkych dovednosti"? v podstate libovolne z popisu nahore, mimo tech obchodnich dovednosti ..
    myslim, ze jsou to hodne dulezite vlastnosti (i pro muj "dream job" :) ) a urcite je co zlepsovat .. navic se to hodi obecne ..

    blizi se mi zkouskovy, takze bude pomerne dost casu .. penize nejsou problem, casem se mi vrati :)

    Google mi tech nabidek vyhodil nekolik, tak shanim osobni zkusenosti .. diky!
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    malý inzerát na pozici, kde se vzděláváni dospělých jistě v hojném dotknete:)
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    AFS Mezikulturní programy, o.s., nezisková dobrovolnická organizace s mezinárodním zázemím, hledá do svého týmu vhodného kandidáta/kandidátku na pozici Programové/ho vedoucí/ho.
    Vaším úkolem bude řídit koordinátorku hostitelského programu a programu do zahraničí, koordinovat a plánovat programy podle mezinárodních standardů AFS, pečovat o vztahy s našimi klienty, koordinovat spolupráci s dobrovolníky, atd.
    Ideální kandidát/ka by měl/a být komunikativní, dynamická osobnost s obchodním duchem a velmi dobrou znalostí angličtiny, s chutí pracovat v týmu, nejlépe aktivní řidič/ka s možností nástupu ihned. Zkušenosti s vedením lidí vítány, zkušenosti z práce v neziskovém sektoru výhodou.
    Nabízíme smysluplnou práci v příjemném prostředí, mezinárodní kontakty, motivující pracovní ohodnocení, vstřícný přístup a prostor pro Vaši kreativitu.
    V případě zájmu zašlete svůj životopis v ČJ a AJ spolu s motivačním dopisem v českém jazyce nejlépe do 10. 11. 2008 emailem na adresu karolina.puttova@afs.org.
    AJMINA
    AJMINA --- ---
    http://sweb.cz/zachranarka.veryx/

    prosim alespon o precteni, kdybyste vedeli o nekom, kdo by mel zajem, tak post, budu Vam vdecna...
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    Pzovánka na panelovou diskuzi
    "Jak mohou mladý lidé přispět k mezikulturnímu dialogu?"

    [ AFS Mezikulturní programy aneb studium v zahraničí, mezikulturní vzdělávání, dobrovolničení ]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Zdravím a poprosila bych o pomoc - před týdnem jsem nastoupila jako koordinátorka matek pěstounek (HR a personalistika pro ženy v SOS vesničkách) a jako na přivítání jsem zjistila, že pokud do úterka nedám dohromady nějaký systém vzdělávání a rozvoje, tak prostě v rozpočtu na 2009 nebudu mít nic, pokud něco vytvořím, tak třeba i nějaké peníze vybojuju.

    Mám jakousi představu co bych chtěla ale o co tedy prosím?

    Nemáte někde kontaktlist, nebo katalog vzdělávání a seminářů v ČR zaměřených na seberozvoj, komunikační dovednosti, děti a výchovu. Krátkodobé, pro veřejnost. (tj. ne výcviky.) Ideálně s referencemi na lektory, ale to už bych chtěla moc :-)

    V případě že sami něco školíte a troufli byste si před smečku profesionálních matek - sem s nabídkami (neslibuju že využiju, potřebuju zmapovat prostor. Ale taky nezamítám)
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    SEDIQ: mrkni semka
    http://www.d73.toastmasters.org.au/clubs/wa/

    v Perthu je 10 klubu, moc doporucuju se s nima zkontaktovat. v toastmasters jsem poznal fakt skvele lidi, takze verim ze i perthu to bude dost podobne :)
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    HAWRAN: Australie, Perth - dikes ;)
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    SEDIQ: toastmasters kluby jsou po celem svete. mozna ze i tam kde tedka jsi nejaky klub je... a v tom pripade nemuzu udelat nic lepsiho nez ti doporucit jej navstivit. kdyz mi napises kde se nachazis, mozna bych mohl zjistit jestli tam nejaky klub existuje
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SEDIQ: díky, už jsem vydyndala nějaké materály v AJ v elektronických knihách (ted to sem nepovesim, protože jsou v jinem pocitaci.
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    HAWRAN: to vypada dobre, sakrys, skoda, ze nejsem v CR :( budes mit vlastni stranky?
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    ZUZKAOU: cauky, mam, ale v anglictine jestli Ti to pomuze
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    startuju v brně Toastmasters club a vypada to, ze to je pro vzdelavani dospelych dost zajimava zalezitost. www.toastmasters.org
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Měl byste někdo, prosím, nějaké obsáhlejší (více než 2 strany) elektronické materiály k řešení konfliktů?

    Zcela dobrovolnicky školím jiné dobrovolníky a nějak mi nevychází čas vytvářet vlastní skripta.

    mohu vyměnit za materiály na týmovou spolupráci/vedení reflexí/skupinovou dynamiku nebo tak něco.
    MAJAK69
    MAJAK69 --- ---
    SMK: :)))
    MAJAK69
    MAJAK69 --- ---
    SIAN:
    díky moc moc moc, už nějakou dobu ty termíny používám a najednou mi připadlo, že si různí lidi představují různé věci. Tak já si to někam přišpendlím a kdybych tuto definici chtěla použít, jako zdroj mám uvést co? pedagogický slovník? neco bližšího? díky.
    HAWRAN
    HAWRAN --- ---
    no ja treba mam strasne rad skoleni softskills, protoze se pokazde o sobe dozvim neco noveho a postupne objevuju sam sebe. to mi na tech skolenich prijde jako nejzajimavejsi vec. ze to nedelam kuli nejakym "vedomostem" ale kuli uhlu pohledu na sebe, na praci a na mezilidske vztahy. takovahle skoleni mi proste davaji hodne a proto na ne i rad a casto chodim :)
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    ALL: Pokud nekdo mate nejaky zazitek z treninku, prosim podelte se s nami o nej, zejmena pokud jste zazili situaci s trainee a nevedeli jak reagovat, zkusime to dat dohromady.
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    HAWRAN: Ahoj, ucim soft skills i hard skills, co by konkretne potreboval?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam