S tím nastavením je to tak, že od tý doby, co jsem si zvyknul customizovat v programech jenom to, co opravdu potřebuju (tj. neprolejzat na začátku všechny nastavení a zkoumat, co by se dalo "vylepšit"), jsem happy puppy a reinstalace softů mě nijak nestresuje, na občasný změny klávesovejch zkratek apod. si vždycky až překvapivě snadno zvyknu. V Opeře upgrade navíc velice usnadní Opera link, kterej přenese custom searches, záložky atd., takže po čistý instalaci mi stačilo akorát nastavit email, kterej se pak holt komplet znova stáhnul (dneska no big deal), změnit dvě tři nastavení (zapnout roztahovací panel zleva, ask on exit a jedno myší gesto) a vyplnit formulářový data, všechno samozřejmě až v okamžiku, kdy jsem na to při používání narazil. Jediný, o co jsem skutečně přišel, jsou uložený hesla, ale tak to beru jako zajímavý paměťový cvičení.
Prostě když se k tomu člověk odhodlá, je to překvapivě snadný, pokud ovšem není přílišnej pedant (jsem, ale léčím se).
Summary: naučte se hrabat v nastaveních proto, že to skutečně potřebujete, ne že můžete, a velice se vám uleví.