• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak to si každý zkušenější může zkusit, že jo? Stačí si překopírovat svůj profil, a pak vytvořit nový a do něj to přesunout.

    Já s tím experimentoval u verze 9.51, ale nějak divně. Tehdy přenesený soubor do čistého profilu vyžadoval při použití zadání nového master hesla. Ale i po zadání toho původního se mi pak vyplňovaly jen nicky, ne hesla. Když jsem ale vytvořil nový wand, tak po jeho přenesení na původní profil po zadání původního master hesla, to fungovalo.

    Takže by to chtěl, aby někdo nebyl líný a znovu zkusil ten přenos:-)
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    ARKIN: Presne tak, master password ochrani prave wand.dat
    http://operawiki.info/TutorialTemp - Opera's security features
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARKIN:
    - flash -> jo, leda jestli to opera pri startu nenacita do pameti...
    - master pass nevim
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HADIAK:
    mám firemní NTB i pro soukromé účely. já konkrétně DA jsem ale jsou jimi i další osoby. Tvé řešení není řešením...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KOC256: uplne jednoducho; neukladam hesla tam, kde nie som admin.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    nějak jsem zapřemýšlel a napadlo mě toto:
    pokud mám soubor wand.dat a překopíruji ho jinam tak automaticky jsou dostupná má hesla bez nutnosti zadat třeba nějaké master heslo pro navázání na novou instanci?

    jde mi konkrétně o to, že pokud jsem s PC v doméně tak automaticky může domain admin si z mého PC cokoliv stáhnout a pak i použit.

    oba odstavce si pak lze již jednoduše spojit a vydedukovat kam mířím. Jak (pokud) se tomuto vyhýbáte (šifrování souboru, ...)?
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    MVEK: <a href="feed:http://...

    neviem ci sa "pokazila" theme, alebo mne dako asociacie :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    HADIAK: No ale ten button ve stránce je asi klasický HTML odkaz, tak co má v parametru href?
    MVEK
    MVEK --- ---
    JCK: Je to bug, když mi kvůli tomu Win začnou samy zvětšovat virtuální paměť (mám ji nastavenou natvrdo), protože došla. Nebo když pak potřebuju spustit Skype a, NEPŘEHÁNÍM, 4 minuty chrastí disk a nejde skoro nic dělat (přepnout se mezi aplikacemi).

    Obecně při práci mám zabráno tak 700 MB, takže giga k tomu už překročí RAM. A to je špatně (ať to jde lehce vypnout). Na notebooku extrémně špatně.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    hmm, neviem kedy sa to stalo, ale teraz som si vsimol, ze po kliku na velky button [RSS] (na mojej stranke - WP) mi opera chce otvorit winampa namiesto nacitania RSS kanalu. link zacina "feed:" ale adresa je klasicky "http://...".

    v preferenciach mi to neda automaticky moznost pouzit operu na "feed" v protokoloch (zadavany cez "new") a v detailoch je http samozrejme nastavene pre operu.

    winamp samozrejme nema ziadny feed ani http vo svojich asociaciach nastaveny, takze WTF?

    nie, ze by mi to az tak prekazalo, ale fixnut by som to chcel :)

    kliknutie na rss ikonku v riadku s adresou funguje korektne, aj kliknutie na iny odkaz s rss (tam uz odkaz nezacina "feed:") funguje spravne.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    JACQUES157: neriesilo sa to tu prednedavnom, ze to blokuje daky blocker reklamy?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    FI_YOU: chrome engine by nesel? Pokud by to fungovalo jednim klikem, ze kliknu a stranka se reloadne v Chrome framu, tak to bych bral :)
    JACQUES157
    JACQUES157 --- ---
    kdyz uz jsme u toho 'funguje vam' - fugujou vam videa na idnes? mam 10.53, flash plugin nejnovejsi, uz jsem ho kvuli tomu preinstalovaval nekolikrat, win xp sp3. vsechen ostatni flash pokud jsem zatim zaregistroval funguje korektne, ale videa na idnesu se proste ne a ne prehrat.. veskera cinnost skonci na "nacita se..."
    KYTT
    KYTT --- ---
    funguje vám v Opeře v Ubuntu korektně aplikace Mojebanka?
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Já mám nastavenou memory cache na 4MB a diskovou na 20, a v pohodě mi zabírá 200-250MB :))
    To s cachováním je sice teoreticky dobrá věc, ale velmi dobře si pamatuju, jak zoufale pomalý to bylo, když využití překročilo nějakejch 400.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MVEK:
    tak pokud mas to gigo volne tak snad je lepsi aby se pouzivalo... nemel bych takovou obavu z toho ze se nejaky program snazi pouzivat maximum zdrojů. Strach bych měl pokud by tím omezoval jiné aktuální programy...
    JCK
    JCK --- ---
    MVEK: aha, takže vylepšenou správu paměti, tzn. cachuj dokud to jde, někdo považuje za mínus... hm....
    MVEK
    MVEK --- ---
    No, mě zase naštvala svojí už zhoršenou správou paměti. Mám sice omezenou paměťovou i diskovou cache na 200 MB a mám jinak nastaveno, aby stahovala vše znovu (snad obrázky akorát jednou za hodinu). Ale jakmile s ní zkusím někde chatovat (třeba na Xchatu), tak jen s pár taby po hodině třeba zabírá v paměti i přes 700 MB, a jednou jsem se dostal s prohlížením galerií předtím i na 1 GB! To mi pak moje rozšířená paměť na 1,5 GB na XP opravdu nestačí:-). Přitom imho půlku z toho by mohla průběžně pročišťovat, protože najednou běžel jen ten chat, jinak už ale zas toho tolik nebylo.

    Dřív vydržela víc.
    ADAM
    ADAM --- ---
    opera se pro mě po mnoha a mnoha letech stává pomalu nepoužitelnou - udělal jsem o víkendu reinstal a teď opět crash a po spuštění se všch 32tis emailů načítá znovu a už je mám zobrazené dvakrát :-((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam