• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    TAX: youtube pise hlasku, pred spustenim videa, ze mam asi adblock blablaba a bolo tam X. po par dnoch X nahradili niekolko sekundovym odpoctom. hajzlici :D
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    po vcerajsom update opery mi neskutocne pomaly ide cely speeddial, som im reportol bug a ze mam pomaly pocitac mi odpisali :) tak neviem, ci je i5-12600k + 3070ti s 32gb ram malo na browser...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Mně se to dělo jen u jednoho počítače víckrát, ale přišlo mi, že prostě několikrát mi pak i vyhodila tutorial. Nebo možná je třeba něco odbouchat, aby to zmizelo. Ale ano, taky mě teda nechtěným zvukem dojali.

    Fakt už si Operu nechám jen pro některý druh práce a na jiný přecházím na Vivaldi. No, v práci mi nedovolí asi ani jedno, Vivaldi je moc okrajový a Opera je zakázaná kvůli přítomnosti VPN.
    BAT
    BAT --- ---
    TAX: Opera One? ja jsem zadnou Operu One neinstaloval, wtf?
    Kazdopadne se to prehrava pri kazdem spusteni.

    HADIAK: Aaah, diky moc :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BAT: dnes som to riesil a musis cez Opera flags > introduction: disabled.

    TAX: u mna pri kazdom spusteni v praci :( netusim preco. doma to nepozorujem.
    TAX
    TAX --- ---
    BAT: jestli myslis logo + temny zvuk, tak to se snad objevi pouze jednou po aktualizace na opera one.
    BAT
    BAT --- ---
    Da se nejak vypnout ten dementni logo/splash screen co se zobrazuje kdyz se spousti Opera?
    Pouzivam Operu jen vyjimecne na specificky weby, ale strasne me tahle vec sere - ne jen ze to zdrzuje, ale jeste ke vsemu to doprovazi usirvouci zvuk, kterej me neskutecne vytaci i sam o sobe.
    Samozrejme jsem prolezal nastaveni, ale nenasel nic.
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    Už velmi dlouho hledám doplněk, který by umožnil Opeře zapamatovat si hledanou frázi (ctrl+f) i v dalších nově otevřených tabech, abych ji nemusel psát stále znovu. Víte o něčem? Chrome to prý umí sám od sebe, ale nezkoušel jsem.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Mně hlavně vadí, že mám moc otevřených tabů a s novým UI mi to blbne a občas se mi nějaké schovávají, že vůbec nejsou na liště vidět. Předtím se tam ještě vešly.
    TAX
    TAX --- ---
    HADIAK: zrusili tlacitko home, takze se musi otevirat dalsi a dalsi zalozky jak u kretenu. a najednou opera nedokaze odrusit reklamy na youtube. tomu se rika inovace.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    OPERA HAS BEEN UPDATED TO OPERA ONE

    Opera Browser has been updated to the latest version, called Opera One. This version delivers a completely redesigned look and new functionality.

    You can now browse with Tab Islands and Aria, Opera’s browser AI
    MVEK
    MVEK --- ---
    Pozoruji u jednoho chatu po updatu Opery jak na Win, tak Linuxu, že zlobí, když má chat víc oken, nějaké šeptací malé a k tomu hlavní okno prohlížeče, ze kterého to bylo otevření. Přepíná se focus a i se maximalizuje minimalizované okno. Ve Vivaldi to asi nezlobí.
    Ještě to víc vyzkouším úplně jinde. Pak jim to třeba nahlásím.
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    MEDWYN: Ano, vím, ale zase řešit nový systém a jeho opakované mouchy se mi nechce. Win7 jinak běží zcela spolehlivě.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    REDFOX: Trosku offtopic, ale neni problem zdarma upgradovat z Win7 na Win10. I dnes. Vyzkouseno na 3 PCs za posledni mesic.
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    Docela by mě zajímalo, jestli budou vznikat nějaké neoficiální buildy Opery či Chrome podporující Windows 7, poté, co Google ukončil podporu. Starší verze do v95 sice budou fungovat dál, ale hlavní problém je s javascript enginem (V8), který se, pokud vím, samostatně aktualizovat nedá a bohužel dost developerů optimalizuje produkty jen pro nejnovější verze prohlížečů, právě kvůli JS. Zažil jsem to třeba u datových schránek nebo systému eReceptů (pacient.erecept.sukl.cz), kde se starší verzí JS/prohlížeče recepty vůbec nelze zobrazit. Vývojáři mě pak poslali do háje, že je zpětná kompatibilita nezajímá a mám použít poslední verzi Opery. Ta ovšem pro Win7 již dostupná nebude...
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    Měl byste někdo ideu, zda se dá zvětšit přes nastavení velikost disk cache? Opera všechno cpe do paměti a když se nevejde, používá pagefile.sys. Do disk cache v tempu ukládá jen asi 100 MB, i když je tam plno místa...
    ADAM
    ADAM --- ---
    prosimvas, mel bych dotaz na samsung DEX. nepouzivate nekdo?
    chci prejit z laptopu na model stolni PC + tablet. zakladem prace v DEXu je samozrejme browser. vyzkousel jsem jich asi 10 a ani jeden mi nevyhovuje poradim prepinani tabu pri ctrl+tab. vsechny prepinaji v poradi zleva doprava. ja jsem zvykly z opery prepinat v poradi, kdy byly naposled otevreny. nevidel jste nekdo tohle resit? nemate nekdo na Dexu browser, kde by to takto fungovalo?
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    hm tak na dakom webe to ide a na inom nie. zvlastne.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    updatla sa mi opera a nenaskakuje mi po oznaceni textu to content menu (copy / neviemcotambolo). som sam, ci seci? :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Už jsem spíše pasivní uživatel. Nechce si diskuzi někdo převzít?
    Samozřejmě se tu dá ladit cokoliv, ale jde spíše o formalitu vlastnictví...

    Ideálně někdo kdo tu je alespoň mírně aktivní... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam