WICKPICK: No vzhledem k tomu, že padáčkáři jsou celkem normální skupina lidí, tak si myslím, že to že to říkaj nemusí být směrodatný..:) Imho když se jen tak v rychlosti zamyslím (článek jsem nečetl) tak mechanická nečistota zátěru může podle mě uškodit víc, než pokud to umeje vodou, u který si budeš dávat pozor aby sis zbytečně nenamočil švy, u kterých ta voda uplně dobrá bejt nemusí, protože to bude při vysychání pracovat.
Neříkám, že je to tak nebo tak, jen sem se zamyslel - takže je názor k rozebrání :)
Imho 2., taky všichni říkají, že balit padák překládáním je v pohodě, ale spíš to na mě působí tak, že je to prostě pohodlnější a újma je přijatelná, a listování v dopadu není zas tak velká výhra vzhledem třeba k životnosti padáku a podobně...Takže snažší špínu nechat, než mejt :), lítá to i tak.. Tolik na mě přístup působí.
Jinak mě třeba inštruktór (mireček) tuším taky říkal, že zablácenej vrchlík je dobrý otřít.
Jinak samozřejmně z principu - špína ani díry nelítaj, tedy záplaty ani špína nevadí (extrémně :) ).