• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIXXXParamaniac ::dont walk, go fly (also for hang-gliders)
    4PTO
    4PTO --- ---
    anyway... příští týden to vidíme na Slovinsko/It s rogalo pokurzíkama... takže Lijak/Meduno/Kobala. Snad vyjde počasí. Pojedu dřív a budu mít prázdný auto kdyby někdo chtěl svézt s PG tak uvítám i společnost i drobák na cestu
    4PTO
    4PTO --- ---
    LUK4SS: ..za těch 5 dní v kurzu tě lítat nenaučí nikdo. V kurzu tě naučí jen jak se nezabít při dalším učení už na vlastní pěst... vysloveně špatná škola asi není žádná,moc bych neřešil kam půjdeš pro papír..rozkoukáš se a lítat s piloťákem už budeš moct s kýmkoliv kdo pořádá pokurzovky někde venku..on takovej týdenní "výlet-zájezd" ti dá potom stejně víc než celej kurz..
    LUK4SS
    LUK4SS --- ---
    Ahoj, máte prosím někdo zkušenosti/připomínky ke škole Fly4you? Zvažuju u nich absolvovat základní kurz PG a v historii diskuze jsem nic aktuálního nedohledal. Případně nějaké tipy na jiné/lepší kurzy?
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    QUIP: díky :) jj bez vyzkoušení bych to nebrala, už jsem se setkala i s tím že mi S bylo u jednoho výrobce malé a u jiného sem měla ještě rezervu na oteplovačky :))
    QUIP
    QUIP --- ---
    LADYWAVE: Dodatecne se k tomuto tematu taky pridam se svou troskou do mlyna.
    V prvni rade bych zduraznil, nekupovat si nic, co si nekde dobre nevyzkousis. A to ne jen kvuli velikosti (velikost S bude u kazdeho vyrobce trochu jina), ale i pohodli. Nekdo ma sirsi desku, nekdo uzsi, nekdo zadnou atd. A chce to zkouset s nekym, kdo ti ji dokaze spravne nastavit, protoze i dobra sedacka, kdyz bude spatne nastavena, bude dost nepohodlna.
    Pak si musis udelat jasno, jestli chces s kokonem, nebo bez. (ja bych bral s kokonem, tepelny komfort je tam jinde)
    Dalsi hledisko je vaha a s tou se poji i odolnost. Lehke materialy toho moc nevydrzi pri nejakem tom vlaceni po zemi pri nepovedenem startu, nebo pristani.
    Taky u tebe muze rozhodovat velikost ve sbalenem stavu a podle toho se budes rozhodovat, jestli s penovym chranicem, nebo nejaka samonafukovaci, nafukovaci. (ja to pesky nikam daleko nenosim, tak mam normalni s penovym chranicem)
    A potom se muzes taky rozhodovat podle toho, kde je umisteny zalozni padak. Nekomu na brise vadi, jiny je zase rad, ze je tam nejvic po ruce a da se hazet pravou i levou rukou. (coz je taky dobry si vyzkouset aspon nekde na trenazeru prave se svoji sedackou)

    Kdybych to nejak shrnul sam za sebe - klidne bych 10 let lital na skolnim padaku, ale s dobrou sedackou, nez mit blbou sedacku a lepsi / drazsi kridlo. :)

    My toho s kumpanama taky moc rocne nenalitama, mame to jen rekreacne, ale fakt jsem rad za sedacku s kokonem. Ted o velikonocich v Bassanu se to rentovalo :)
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    MARNAL: mrknu..díky
    MARNAL
    MARNAL --- ---
    LADYWAVE: Mrkni na FB do GGZ tam je PG veci snad nejvic .. ted tam je zrovna Niviuk Konvers 2 S

    GGZ >> Gebrauchtmarkt für Gleitschirme und Zubehör
    https://www.facebook.com/groups/ggzmarkt/?multi_permalinks=4979744015394147%C2%ACif_id%3D1648936042408712%C2%ACif_t%3Dgroup_highlights&ref=notif
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    LADYWAVE: https://www.fly-koessen.at/spt/index_en.html

    doporucuju zajet sem a vybrat si podle sebe. klidne napis do firem co te zajimaj, jestli tam budou a at ti privezou velikost.
    byva to fajn vikend
    4PTO
    4PTO --- ---
    4PTO: až teď to čtu že 22 je půlka ceny za advance:-) tak nic.
    Swing sedačky neznám. Šel bych do bazarové sedačky i záložky. Tam se do 15k vejdes. Trochu ji ponicis a zas za tu cenu prodas a pak koupíš kokon. Pokud dotrhas novou, ztratí dost na ceně a bude to stát zbytečně dost peněz.
    4PTO
    4PTO --- ---
    TOM: sis odpověděl sám co s 2 sedackama.. "malé velikosti jsou z bazaru hned pryč" ;)

    Pokud se baví o succes 4/5 s novou záložkou za 22 tak na tom ještě dost vydělá při prodeji :-))) 22 stojí jen ta 5ka succes. A jak píše, podle mě s advance chybu neudělá. Prodal jsem jich hromady.

    Ale s tou cenou to lepší nebude. Nová záložka minimálně 8k a Sedačka, byť z bazaru aby to nebyl úplný trhan, taky pod 8 nebude.

    Bazarova záložka do 5let by za 4k sehnat šla. Tam vidím jedinou možnou úsporu peněz. Dokonce možná nějakou mám. Mrknu na váhy.

    (Krom paragliding-bazaru se LADYWAVE ještě přidej na FB na paragliding bazar.)
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    Ahoj, víte někdo jaká je hraniční hodnota pevnosti šňůr na tk u gradientu? Dík
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    TOM: ještě vlastně nevím...ale jak se znám bude to spíše rekreačně, nemyslím si, že budu mít tolik času tomu propadnout :))) jo, musím číhat, nepotřebuju hned novou věc....
    TOM
    TOM --- ---
    LADYWAVE: takže šetřit hmotnost úplně nutně nepotřebuješ. Přesto ten komfort při nošení a manipulaci... Poslední otázka - jak moc tě to chytlo?
    Jestli tomu propadneš, a budeš lítat hodně (zejména ve větších horách), tak za chvilku budeš chtít kajak. Takže co pak s 2 sedačkama ;)
    Malé velikosti jsou z bazaru většinou hned pryč, chce to číhat http://www.paragliding-bazar.cz/inzerat/14798-sedacka-macpara-goya/
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    TOM: 50-70, ale je schopno i 80...
    TOM
    TOM --- ---
    LADYWAVE: a kolik má křídlo max. vzletovku?
    Bogdanfly kvalitní je, už myslím i s certifikací, a za poslední rok jde hodně vidět v Alpách. Cenově nemá konkurenci. Zvlášť v ultralehké kategorii.
    Poptej se u někoho na vyzkoušení. Tahle by před 2 lety stála 9,5k CZK:
    Seat harness by BogdanFly. Review (RUS)
    https://www.youtube.com/watch?v=xPqvInWOh-0
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    TOM: Mám 55 kilo a měřím 160, potřebuju velikost S, kterých je docela málo....chodit po horách budu, ale ne zas až tak moc, vlakem ani stopovat nebudu, bude to půl napůl dojezd a chůze....na Ukrajinu se ráda podívám...Bylo mi řečeno, že prostě Advance chybu nedělá, že vše vyrábí piloti a je to tutovka...ale jistě jsou i jiné kvalitní značky...
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    4PTO: jojo asi progres nebo succes okolo 22ti tisíc, se záložkou...
    TOM
    TOM --- ---
    LADYWAVE: jak na to pospícháš? Proč nebereš bazarovou?
    PARAGLIDING BAZAR - Bazar Sedačky | paragliding-bazar.cz
    http://www.paragliding-bazar.cz/sedacky/
    Většina dealerů umožňuje vyzkoušení, sedačky jsou dost individuální (s prknem / závěsná).
    Jak jsi na tom váhově (celková rovnice křídlo, přístroje, výbava, člověk)? Dokážeš odhadnout, jestli budeš spíš chodit po horách/stopovat/jezdit vlakem, anebo všude jezdit autem, takže tě hmotnost sedačky nezajímá?
    Obecně je Advance spíš dražší značka. Já s jejich kvalitou ale moc spokojený nebyl.
    Kdybych byl teď začátečník po kurzu já, tak si od někoho na pár měsíců půjčím (ve fcb skupině PG ČR se určitě nějaká nepoužívaná najde), a podpořím výrobce z Ukrajiny, který teď emigroval do Portugalska, a chvilku mu bude trvat, než výrobu rozjede. Viz příloha.

    4PTO
    4PTO --- ---
    co ti nabízí od advance? asi succes 4 nebo 5? kolik za ni chtějí a záložka?
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    Ahoj, ráda bych se tu na něco zeptala. Minulý rok jsem si udělala kurz, mám piloťák a již mi jde kluzák...řeším teď sedačku. Samozřejmě mi je lektorem kurzu doporučováno vybavení, které používají a je tam i nějaký sponzoring, což to je všechno v pořádku, ale mám potřebu si zjistit, zdali je opravdu v tom vybavení takový rozdíl, jaký mi říkají. Doporučují vše od Advance. A mám možnost si koupit novou sedačku se záložákem od Swing za půlku ceny co od Advancu. Já chápu, že bezpečnost je nad všechny peníze, ale zase nevím, jak moc je lektor ovlivněn "svou zančkou". Nemáte někdo nějaké porovnání? Jaký na to máte názor? Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam