• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIXXXParamaniac ::dont walk, go fly (also for hang-gliders)
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    4PTO: probuh, kde mas leseni? :-) Ale i tak, krasa!
    4PTO
    4PTO --- ---
    Aspoň takhle, vyjel jsem k Berrymu do Maroka

    ZIGI
    ZIGI --- ---
    WICKPICK: jj, chodilo to pekne v intervalech… ale ta TMA nad nama :-)
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    paráda. je to termický?
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    ZIGI
    ZIGI --- ---
    Zdravime s Quipem z Lanzrote

    QUIP
    QUIP --- ---
    Nemate nekdo v planu zitra Jevineves? Vypada to, ze by to mohlo jit nejak po 11h.
    4PTO
    4PTO --- ---
    anyway... příští týden to vidíme na Slovinsko/It s rogalo pokurzíkama... takže Lijak/Meduno/Kobala. Snad vyjde počasí. Pojedu dřív a budu mít prázdný auto kdyby někdo chtěl svézt s PG tak uvítám i společnost i drobák na cestu
    4PTO
    4PTO --- ---
    LUK4SS: ..za těch 5 dní v kurzu tě lítat nenaučí nikdo. V kurzu tě naučí jen jak se nezabít při dalším učení už na vlastní pěst... vysloveně špatná škola asi není žádná,moc bych neřešil kam půjdeš pro papír..rozkoukáš se a lítat s piloťákem už budeš moct s kýmkoliv kdo pořádá pokurzovky někde venku..on takovej týdenní "výlet-zájezd" ti dá potom stejně víc než celej kurz..
    LUK4SS
    LUK4SS --- ---
    Ahoj, máte prosím někdo zkušenosti/připomínky ke škole Fly4you? Zvažuju u nich absolvovat základní kurz PG a v historii diskuze jsem nic aktuálního nedohledal. Případně nějaké tipy na jiné/lepší kurzy?
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    QUIP: díky :) jj bez vyzkoušení bych to nebrala, už jsem se setkala i s tím že mi S bylo u jednoho výrobce malé a u jiného sem měla ještě rezervu na oteplovačky :))
    QUIP
    QUIP --- ---
    LADYWAVE: Dodatecne se k tomuto tematu taky pridam se svou troskou do mlyna.
    V prvni rade bych zduraznil, nekupovat si nic, co si nekde dobre nevyzkousis. A to ne jen kvuli velikosti (velikost S bude u kazdeho vyrobce trochu jina), ale i pohodli. Nekdo ma sirsi desku, nekdo uzsi, nekdo zadnou atd. A chce to zkouset s nekym, kdo ti ji dokaze spravne nastavit, protoze i dobra sedacka, kdyz bude spatne nastavena, bude dost nepohodlna.
    Pak si musis udelat jasno, jestli chces s kokonem, nebo bez. (ja bych bral s kokonem, tepelny komfort je tam jinde)
    Dalsi hledisko je vaha a s tou se poji i odolnost. Lehke materialy toho moc nevydrzi pri nejakem tom vlaceni po zemi pri nepovedenem startu, nebo pristani.
    Taky u tebe muze rozhodovat velikost ve sbalenem stavu a podle toho se budes rozhodovat, jestli s penovym chranicem, nebo nejaka samonafukovaci, nafukovaci. (ja to pesky nikam daleko nenosim, tak mam normalni s penovym chranicem)
    A potom se muzes taky rozhodovat podle toho, kde je umisteny zalozni padak. Nekomu na brise vadi, jiny je zase rad, ze je tam nejvic po ruce a da se hazet pravou i levou rukou. (coz je taky dobry si vyzkouset aspon nekde na trenazeru prave se svoji sedackou)

    Kdybych to nejak shrnul sam za sebe - klidne bych 10 let lital na skolnim padaku, ale s dobrou sedackou, nez mit blbou sedacku a lepsi / drazsi kridlo. :)

    My toho s kumpanama taky moc rocne nenalitama, mame to jen rekreacne, ale fakt jsem rad za sedacku s kokonem. Ted o velikonocich v Bassanu se to rentovalo :)
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    MARNAL: mrknu..díky
    MARNAL
    MARNAL --- ---
    LADYWAVE: Mrkni na FB do GGZ tam je PG veci snad nejvic .. ted tam je zrovna Niviuk Konvers 2 S

    GGZ >> Gebrauchtmarkt für Gleitschirme und Zubehör
    https://www.facebook.com/groups/ggzmarkt/?multi_permalinks=4979744015394147%C2%ACif_id%3D1648936042408712%C2%ACif_t%3Dgroup_highlights&ref=notif
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    LADYWAVE: https://www.fly-koessen.at/spt/index_en.html

    doporucuju zajet sem a vybrat si podle sebe. klidne napis do firem co te zajimaj, jestli tam budou a at ti privezou velikost.
    byva to fajn vikend
    4PTO
    4PTO --- ---
    4PTO: až teď to čtu že 22 je půlka ceny za advance:-) tak nic.
    Swing sedačky neznám. Šel bych do bazarové sedačky i záložky. Tam se do 15k vejdes. Trochu ji ponicis a zas za tu cenu prodas a pak koupíš kokon. Pokud dotrhas novou, ztratí dost na ceně a bude to stát zbytečně dost peněz.
    4PTO
    4PTO --- ---
    TOM: sis odpověděl sám co s 2 sedackama.. "malé velikosti jsou z bazaru hned pryč" ;)

    Pokud se baví o succes 4/5 s novou záložkou za 22 tak na tom ještě dost vydělá při prodeji :-))) 22 stojí jen ta 5ka succes. A jak píše, podle mě s advance chybu neudělá. Prodal jsem jich hromady.

    Ale s tou cenou to lepší nebude. Nová záložka minimálně 8k a Sedačka, byť z bazaru aby to nebyl úplný trhan, taky pod 8 nebude.

    Bazarova záložka do 5let by za 4k sehnat šla. Tam vidím jedinou možnou úsporu peněz. Dokonce možná nějakou mám. Mrknu na váhy.

    (Krom paragliding-bazaru se LADYWAVE ještě přidej na FB na paragliding bazar.)
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    Ahoj, víte někdo jaká je hraniční hodnota pevnosti šňůr na tk u gradientu? Dík
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    TOM: ještě vlastně nevím...ale jak se znám bude to spíše rekreačně, nemyslím si, že budu mít tolik času tomu propadnout :))) jo, musím číhat, nepotřebuju hned novou věc....
    TOM
    TOM --- ---
    LADYWAVE: takže šetřit hmotnost úplně nutně nepotřebuješ. Přesto ten komfort při nošení a manipulaci... Poslední otázka - jak moc tě to chytlo?
    Jestli tomu propadneš, a budeš lítat hodně (zejména ve větších horách), tak za chvilku budeš chtít kajak. Takže co pak s 2 sedačkama ;)
    Malé velikosti jsou z bazaru většinou hned pryč, chce to číhat http://www.paragliding-bazar.cz/inzerat/14798-sedacka-macpara-goya/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam