• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    V neděli 17. února od 19.00 v Lucerna Music Baru se koná koncert na podporu nové budovy Národní knihovny nazvaný Chci to na Letný!
    MACHALPACHAL
    MACHALPACHAL --- ---
    jsou njaky novy info o knihovne?
    JK_DSGN
    JK_DSGN --- ---
    Teď jsem našel tuto diskuzi. Jen Vám řeknu, že jsem pro stavbu Národní knihovny od Kaplického. Byla by ostuda kdyby jsme jak suchaři to odmítli. Praha a nejen ona musí jít stále dopředu, celý národ. Ale jestli se nám tam Klaus přiváže, tak ať, máme ještě Švejnara. :-)
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    CMAN: navic v tom navrhu pri pohledu shora je budova modra ;)
    CMAN
    CMAN --- ---
    :o)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    CMAN: ty stromy by se tam ale odrážet měly... povrch nebude jednolitý, ale rozčleněný na jednotlivý prvky pláště a ty skutečně budou sloužit trochu jako zrcadlo.
    CMAN
    CMAN --- ---
    pripada mi fakt trapny nechat udelat nekoho navrh na tyhle urovni a pak mu zvanit do toho jak to ma bejt barevny... co clovek to nazor a kazdymu se libi jina barva, takze jak to rozlousknete? bud to musi rozhodnout jen jeden (logicky autor) nebo vsichni (navrhuju referendum)... takze nevim o cem se porad prete :)
    ELKO
    ELKO --- ---
    CMAN: ..totalni

    MACHALPACHAL: ..cim dal vetsi zabred
    CMAN
    CMAN --- ---
    a nevim co porad melete o zeleny nebo zluty - je to zlutozelena mirne do zluty... zmerte si to ve fotosopu kapatkem...
    CMAN
    CMAN --- ---
    SANDIS: ale taky nas ucili neco o uhlu dopadu a odrazu z cehoz vyplyva ze teorie o odrazejicich se stromech videnych na stavbe ze zeme bude nejspis pekna konina :)

    SANDIS
    SANDIS --- ---
    M4DLENKA: jinak to, ze to muze byt i v jinych barvach je "nakreslene" na strane 9 (slide c. 5) - jinak k zelene to ma v tomto promu pomerne daleko... ;)
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    M4DLENKA: to je pak take otazka, cemu clovek rika zelena... navic vas mozna take ucili, ze kdyz je neco leskle, tak se v tom odrazi okolni objekty a kdyz jsou okolni objekty stromy, zbytek nechavam na tve zrale uvaze...

    http://www.nkp.cz/files/promo_vitez1.pdf
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    jo, kdysi nam na skole jeden uznavany pan architekt rikal: "a kde to mate nakreslene..." jinymi slovy, ze pri presentaci muzete komukoli vypravet cokoli, ze to ma byt takove nebo makove, uzasne nebo skvele, pokud to je na papire jinak nebo vubec, nikoho to nezajima...
    ...a nezlobte se na me, ja tam proste vidim zelenou
    a ted me rozcupujte...
    JORERU
    JORERU --- ---
    JESSIEATREIDES: jo jo. tak to zřejmě bylo.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JORERU: tak pro pořádek: první kolo soutěže bylo o modelech bílých, takže barevné jsi opravdu mohl vidět jen na těch studiích, co se dostaly do kola druhého...
    JORERU
    JORERU --- ---
    MLIBREVIRGEA: no, já si jednoduše myslím, že Kaplický nezvolil ten povrch nahodile, ale naopak hodně promyšleně. Co mě zaujalo na tvém příspěvku je představa, že by jeho biologický tvar byl ze skla (napadla mě asociace s medůzou). Myslím, že by možná vynikly některé jeho zajímavé prvky. Ale bohužel, pro knihovnu to asi nebude nejvhodnější řešení. Dále se domnívám, že ten Kaplického odkaz na zlatou barvu baroka má hodně do sebe. Dokončuji teď podnik, který se lehce odkazuje na baroko a ta zlatá mu vyloženě sluší (a samotného mě překvapuje, že nepůsobí nabubřele - toho jsem se vyloženě bál). Pro mě je spíše hůře stravitelná ta výrazná fialová. Ale jsem si vědom skutečnosti, že barva na modelu a ve skutečnosti, na malé ploše a na velké, na jiném povrchu a za jiných světelných podmínek ... vypadá jinak a těžko si ji představovat. Dále si vzpomínám, že mězi těmi kupami návrhů byla většina bez barev a Kaplického a několika dalších studií evidentně vybočovali. Závěrem podotýkám, že návrh a výsledný produkt se od sebe i u nejlepších tvůrců liší a to díky ladění a vyzrávání. Čeho se ovšem bojím, jsou dementní zásahy našich tunelářů, kteří budou chtít z jedné pořádné veřejné budovy vytřískat co nejvíc. Hlava, nehlava.

    PS: a jsem zastánce věcné diskuze. Takže oceňuji tvoji reakci na mě.
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    MLIBREVIRGEA: te jedine prehnout pres koleno a naplacat na zadek ... a zavrit na rok do studovny pod zamek :D jinak uz nevim
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    MISON: hihi, mno vidis - - - 1. kdybys to napsal hnedky, tax tady nemusel popisovat zbytecnostmi, stejne jako ja, dalsi prispevek ;) ale ono, kdybys to vubec neresil, tak bys udelal uuuuuuuplne nejliiiiiiiiiiiiiiiip ;DDD - - - 2. - to se ryjes ve zbytecnostech :D 3. jako profesionalni kritik ano, jako aktivni kvalitni kritik ano.. na to potrebuji statnici z neceho, co kritizuji, jinak ne.. ;) dale ne na foru, kde se muzu vyjadrit.. btw. co ty vis, treba za rok budu dis nebo bc vosot :D takze mam prijit kritizovat az za rok? loooooooool :D:D:D - - - shrnu celou tvoji reaxi - bullshit, radej se venuj budove, jeslti na to mas statnice a ne me ;) dik :* :D:D:D
    JESSIEATREIDES: tak tady nebudu plytvat :D:D:D dik za radu :D

    JORERU: diky tobe moc ;) ono to nema prilis smyslu vid :) kdyz je tu diskuse o knihovne a ne o me :D mno to me nenapadlo..ze knihy potrebuji take stalou teplotu a vlhkost..mno asi by bylo nakladny, kdyby museli udelat nejakou izolaci.. treba u obrazu je idealni teplota kolem 18 stupnu, mozna ai nizsi a casto se pouziva takove zastineni tmave..vlhkost nevim, jak reguluji a hlidaji.. ale to tmave stineni by u knizek asi nestacilo.. je to z netkane - zda se - textilie..

    ARCHITEKK: wow, to je napad a jak pekne to vypada :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam