• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JAMES_DICK: hranice mezi "inspirací" a kopírováním je poměrně křehká... doopravdy si myslíš (podobně jako HŠH), že měl vyhrát projekt, který není původní?
    JORERU
    JORERU --- ---
    JAMES_DICK: tady se musím jessie zastat. hovoří celkem jasně o přínosu architekta (či celého studia).

    Jinak vaše debata je sice zábavná, ale doopravdy bych trochu ubral z emocí. Kaplického knihovna se mi líbí rád bych do ní chodil a navíc byl ušetřen těch nechutných politických tahanic. Včetně zdejší diskuze.
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    JESSIEATREIDES: v podminkach snad bylo neco o zakazu inspirace,kdyz jsme u toho?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: to vlevo je Cloud Gate v Chicagu, autor Anish Kapoor (mimochodem, s Kaplickým spolupracoval na projektu stanice metra v Neapoli), vpravo návrh HŠH na novou Národní knihovnu v Praze.

    na obrázku pod tím je vlevo návrh HŠH na interiér NK v Praze, vpravo realizovaný interiér Fosterovy Bibliothek Berlin.

    HŠH jsou v přední linii architektů stěžujících si na neregulérnost soutěže ;oD
    FRANCIK
    FRANCIK --- ---
    A ještě
    Blob či neblob
    Sestřih debaty o návrhu nové knihovny Václava Kaplického z kina Perštýn.
    VANEK
    VANEK --- ---
    JESSIEATREIDES: A to je co, ten "oblázkový" návrh?
    FRANCIK
    FRANCIK --- ---
    Anketa k debatě o nové budově Národní knihovny

    http://www.youtube.com/watch?v=iNsJv5zxBnE

    Nejlepší jr pvšem tento názor: "No protože to vubec nepatří do Prahy, nehledě na to, že je to naproti Spartě. A Sparta je chrám a tady takovádle bordel tam. Vubec. Nexistuje."
    :DDDDDDDDDDDDDDDD
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    lol ;o)))
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MLIBREVIRGEA: pravděpodobně neoorganická architektura :D
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    jsem tu dlouho nebyla chicht
    JORERU: ta zlata.. ja nevim.. me se na ty zlaty nelibi, ze by mohla hodne oslnovat nebo odvadet pozornost a zvlast, kdyz bude svitit slunickooooo :))) to by mohlo byt ai nebezpecne tamnimu silnicnimu provozu, pokud tam bude jeste tak husty, jako je doposud.. jinak kombinace zlata - fialova - v pohode.. mozna by bylo dobry fialova - zlata.. imho lepci by to bylo.

    a zas je dobre, ze to neni naky pseudocokoliv, bo jak to nazvat.. do jaky kategorie umeni se to radi - terrasupermoderna? :-o :-P
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JESSIEATREIDES: reagoval sem na celou tu diskuzi
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    OMNIHASH: z příspěvku, na který odkazuješ, je mým názorem pouze toto: monokulturním trávníkem pokrytá střecha čehosi, co připomíná spíš plechový hangár než budovu do centra města, spojená s parkem vizuelně velmi nepovedeným můstkem, celkový dojem nezachrání... interiér pak návštěvníka dodělá...

    Nauč se číst a jestli to něčemu pomůže, klidně si nafackuj.


    Kaplický kolem sebe nezačal kopat, kopat, vyhrožovat přivazováním se k bagru, propagovat série lží a další manipulace začali jiní a když to nevíš, tak o celé kauze nevíš nic.

    pác a pusu!

    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JESSIEATREIDES: za podobný výroky by sis měla nafackovat. názorově s tebou sice souhlasim, ale způsob jakym diskutuješ je tak na úrovni patnáctiletýho fakana. Což je ostatně problém i Kaplickýho. Stavba fajn, ale styl, jakym pak začal kolem sebe kopat mě dost zamrzel.

    Ad barva: Kaplický sice udělal na pecha kucha (a asi i na bambilionu jinejch míst, kde mluvil) hrozný haló, že to není zelený, ale šampaňský, ale je to jenom jeho problém, co vypouští za materiály do světa. Jinak je jedno, jestli barvě budem řikat zelená, žlutozelene, zlatá nebo jak chcete, všichni sme ty slidy viděli s všichni víme o co de.

    Ad chobotnice/blob atd: zaráží mě, že i v Tv a novinách má furt někdo snahu dávat knihovně pofiderní jména.

    Ad laickej/odbornej názor: Já sice chápu, že studovanej architekt má trošku progresivnější pohled na věc a dokáže vytvořit nadčasový dílo, kterej laik nepobere a smíří se s tím v průběhu několika desetiletí, ale na druhou stranu, ve chvíli, kdyhe stavba placená z daní ČR a ne z příspěvků architektonický komory, tak postoj já sem architekt a vy mo do toho dopyči nemluvte, já vám taky nekecám do toho, jak máte obrábět na soustruhu je víc než arogantní. co si budeme povídat, i architekti tvořej sračky, za který se pak poplácavaj po zádech, ale všichni, co sou přinucený jejich výplody užívat, je proklínaj kudy choděj. Namátkou - guggenhaimovo muzeum v NY se stěnama na který se nedá přádně pověsit obraz, nebo to v bilbau, kde je v létě z toho superefektního sklotitanovýho pláště takovej hic, že se tam dobelhat je skoro o život.

    Nakonec ad novej smíchov: střecha je fajn, můstek sice neni uplně ideální, mě třeba sere, že je skrz podlahu vidět, ale což, jedinej obchoďák s priváním výstupem do parku, co víc ještě chcete.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    JESSIEATREIDES: It`s brilliant! :o)
    BLABOUS
    BLABOUS --- ---
    JESSIEATREIDES: urcite casti ano (na strankach NK je i videt, ktere), ne ovsem ty, na nez poukazuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam