• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JAMES_DICK:
    PRAVDA: Důmyslná směs přání a zdání.
    (Ambrose Bierce, Ďáblův slovník)
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    VANEK: ten hradecny ma ale naprostou pravdu.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    a ještě pikanterie z online diskuze s Janem Kaplickým na serveru tyden.cz

    Alena Novotna

    Pane architekte , co rikate tomu , ze clenem expertni pravni komise, ktera posuzuje vas projekt je i pan JUDr M.Jansta ( z prav. kancelare Jansta - Kostka ) , jenz je nechvalne medialne znamy (napr. dostal 100 mil provizi od CSOB , ktery vice jak 9 let dostava pravni zakazky od prazskeho magistratu , jenz mu za tu dobu oficialne vyplatil pres 117 000 000 Kc a v kazdem ze stovek posudku , coz jedolozitelne krje rozhodnuti prazskeho magistratu ... ?? Myslite , ze takovy typ cloveka se dokaze poctive vyjadrit k vasemu pripadu ?


    iure et iustitia
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    WITTGENSTEIN: s tím pozemkem samozřejmě žádný problém nebyl... ostatně, kdo našel ve výstupu komisí slovo pozemek, dostane tabulku lindt čokolády s příchutí dle libosti.

    http://www.nkp.cz/files/nk_pozemky_p1.pdf
    http://www.nkp.cz/files/nk_pozemky_p2.pdf
    http://www.nkp.cz/files/nk_pozemky_p3.pdf

    Změna nutná nebude, s pozemky žádný problém není a nebyl. To město při prodeji pozemků NK zapomnělo na pozemky potřebné pro Městský okruh.
    Teď se ovšem hraje o to, že když do konce roku nebude uděleno stavební povolení, k převodu pozemku nedojde. V roce 2010 pak končí platnost územního plánu, který počítá s kulturní nebo sakrální budovou a parcely budou volné... A o TO, dle mého skromného tygřího názoru, JDE PŘEDEVŠÍM.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JESSIEATREIDES: A ta věc s pozemkem si teda stojí jak? Bude nutná změna územního plánu?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    WITTGENSTEIN: totéž říkal během našeho telefonického rozhovoru...

    inu, do Vlastimila Ježka se strefuje velmi snadno. jednak je v prostoru nepřehlédnutelný, jednak se snaží dosáhnout svého cíle (dovést NK do nové budovy), což je spojeno s leštěním takového množství klik a několika lety doprošování se na všech možných a nemožných místech, u politiků, na Ministerstvu kultury, na Magistrátu, v Parlamentu, zkrátka a dobře všude... Málokdo si uvědomuje, že dostrkat celou věc až k mezinárodní soutěži a po soutěži ji opět dostrkat až sem (což znamená, rozmluvit Bémovi nesmysl s údajně problematickým pozemkem - nikoliv dobrým slovem, ale na základě zdlouhavých byrokratických řízení - a další hromadu podobných).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    WITTGENSTEIN: Upozornění: Texty v rubrice Dopisy redakce nerediguje, publikuje je ve znění, ve kterém je čtenáři zaslali redakci. Příspěvky nejsou honorovány. Redakce neručí za obsah dopisů. Své příspěvky posílejte emailem na adresu blablabla
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: To mi teda přišlo obzvláště ubohé. Být editorem, neotisknu mu to... a podám mu ubrousek na utření pěny od úst.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JESSIEATREIDES: ten dopis dostali samozřejmě po prvním kole...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    OMNIHASH: protože si za účelem výběru toho nejlepšího návrhu zaplatil poměrně nákladný proces mezinárodní architektonické soutěže... protože zadavatel není architektem.

    protože zástupkyně zadavatele, Bohdana Stoklasová, seděla v porotě. Ač je osobou spíše konzervativní, u vítězného návrhu ocenila míru naplnění požadavků, co se organizace knihovny týče - což bylo z jejího pohledu ředitelky správy novodobých fondů - naprosto zásadní. Porota rozhodla všemi osmi hlasy PRO návrh č. 297.

    Zde je protokol jednání poroty
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Tu výhru přijali všichni z umístěných, tedy i ti, co si stěžovali. Přitom postup byl takový, že nejprve podali své stížnosti (HŠH) a posléze přijali peníze, které jim došly na účet.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JESSIEATREIDES: hmmm to je mozna skoda - nevidim duvod, proc by si zadavatel nemoh vybrat z navrhu ten co se mu nejvic libi, samozrejme po vypsani prislusnejch seku vsem co vyhrali zeo. Kdyz si to sam plati.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    OMNIHASH: a na tvou první otázku: to nejde, nicméně v naší zemi jde vše...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    OMNIHASH: přímé napojení se mi nepodařilo zjistit.. ale v Komoře sedí, samozřejmě, parta lidí s dlouhými prsty - mezi jinými arch. Králíček, autor IBC v Karlíně a též jeden z lidí, kteří o Kaplickém lžou, kudy chodí.

    Je ovšem evidentní, že ze všech nezastavěných parcel v Praze, jsou ty na Letné určitě nejatraktivnější a tlak na jejich komerční využití tak velký, že to našemu státu stojí i za mezinárodní ostudu, potupení jednoho z mála nesportovců a nemodelek, jejichž dílo (obličej) obsadilo titulní stránky magazínů na celém světě, člověka, který několik desetiletí obeznamuje anglofonní (a nejen ten) svět s českou kulturou, designem, architekturou... Je tak velký, že i priorita, jakou by srdce znalostní společnosti, Národní knihovna, měla mít, bledne....
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    jenom se zeptám je možné zamítnout vítězný návrh a vybrat jiný, který obsadil dejme tomu páté místo? A není nějaká pzúčastněná firma napojená na pražský magistrát?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    Jo, a ještě něco. HŠH, stejně jako ostatní, dostali po druhém kole dopis, v němž byli informováni, že na základě jednání poroty a zadavatele soutěže, byla podmínka umístit jádro konzervačních fondů nad zem, zrušena. Hradečný říkal, že nevěděli, jestli to mají udělat, když se s fondy nad zem dostali do druhého kola a že dva měsíce jim připadaly málo, když předtím na projektu pracovali měsíce tři.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JAMES_DICK: Přijetí výhry ze soutěže je v civilizovaném světě považováno za implicitní souhlas s jejími výsledky.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JAMES_DICK: Jak tohle můžeš říct? Buď nexsouhlasím a protestuju, tedy bojkotuju všechny věci s danou věcí spojenou, nebo souhlasím a šmytec. Pokud přijímám benefity, ale odmítám nést negativa chovám se jako zmrd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam