• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BETSABE:. Zrovna u Klause mám pocit, že se občan dozví i to, zda-li Livie umí vajíčka na tvrdo líp než hradní kuchař.


    JESSIEATREIDES: Tak to zas prrrr- dokud je architektura placená ze státního rozpočtu, tak se naopak diskutovat musí. Umění neumění. Navíc o vztahu architektury a umění by se dalo dalece polemizovat. V prvé řadě by měla architektura vytvářet prostor pro lidskou činnost, umění je až přidaná hodnota, která být může a nemusí a navíc její výše je neodhadnutelná. Je sice pěkné, že se odborníci shodou, že minimalismus je super věc, ale má jejich slovo větší váhu než slovo 85% populace, kteří v tom vidí jen demenci, kdy dotyčnej stavitel ani nebyl schopnej nakreslit jakejkoliv složitější tvar než kvádr a objednat stejný okna?

    Kdy se pozná, že se Klaus ventiluje jako soukromá osoba? Mám pocit, že zrovna u výroku, že se přiváže k bagru řikal něco o soukromý osobě.
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    JESSIE: urcite to tu uverejni!
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    jestli vás to zajímá, večer zde uvedu rozbor návrhu hšh (porotou během arch. soutěže), který dokazuje, že s tím dodržením a nedodržením zadání to zdaleka není tak, jak se snaží tvrdit hradečný a čeští architekti, kteří nemají kaplického v lásce.

    teď ale využiji hezkého počasí a jdu s dcerou ven. takže někdy po sedmé večer.
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    bohuzel U NAS ano, ale byt by to tak nemelo. nebo myslis, ze je normalni, ze se ARCHITEKT sam pred verejnosti a politiky obhajuje, proc navrhl to co navrhl???
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    ehm
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    BETSABE: Ale samozřejmě, že je architektura TAKY politika, obzvlášť v centru hlavního města. A zdá se mi, že právě to Ježek asi přece jenom podcenil.
    VANEK
    VANEK --- ---
    JESSIEATREIDES: Jo tak, špatně jsem rozuměl. Sorry, vyhledám - aha, http://www.respekt.cz/clanek.php?fIDCLANKU=638&fIDROCNIKU=2008
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: já jsem nikdy netvrdila, že vyjde MŮJ článek... článek Martina Jazairiho, na kterém jsem spolupracovala, již vyšel před měsícem.


    OMNIHASH: vyjadřovat se může, ale vzhledem k tomu, že otázky týkající se národní knihovny spadají do kompetence vlády, konkrétně ministra kultury, může svůj názor ventilovat jen jako soukromá osoba.
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    omni: ale ano, muze, ale ne timto zpusobem, opakovane a uz vubec by jeho osobni nazor tyto veci nemel nijak ovlivnovat. architektura je umeni, ne politika. taky prece na potkani Klaus nerika, na co chodi do kina nebo co videl v divadle. v pripade knihovny to prehnal.
    VANEK
    VANEK --- ---
    JESSIEATREIDES: Že jsem tak smělý, co ten tvůj článek? Chudák autor http://cs.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1rodn%C3%AD_knihovna_na_Letn%C3%A9 taky nestíhá všechno, a většinou jen digestuje standardní zdroje.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BETSABE: Zas prezident se k tématu vyjadřovat můžře a podle mě i má - to že je v ODS na úrovni generalissima je o něčem jiným, že.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    BETSABE: podle opměrně důvěryhodného zdroje bude Bém na příštím sjezdu ODS soupeřit o předsednické křeslo - že k jeho zisku potřebuje souhlas čestného předsedy na věčné časy netřerba dodávat
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    no a pak ty pozemky, ale to je zase zastupn problem, protoze tomel jezek prislibene... proste mi z toho vyplyva, ze se o proste NELIBI - Klausovi, potazmo jeho pohunku Bemovi, kterej se potazmo boji ztraty popularity a kresla. vlastne za to muze Klaus. nevim, co se ma jako prezident k tomuhle vubec vyjadrovat. to byla obrovska chyba.
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    BETSABE: prave, to je na tom to zvlastni... zadny realny problem vlastne neni. Snad jedine, ze by nebyly penize, ale vsichni vime, ze "zdroje jsou". :)
    BETSABE
    BETSABE --- ---
    hlavne uz pomalu dochazi k tomu,o co "mestu" ve smyslu Bema a spol. jde - skrumazi lzi, pololzi a nesystematickeho jednani zastrit, kde je realne problem (protoze vlastne zadny problem realne neni, probehla soutez a tu nekdo vyhral)..takze to vypada, ze je problem, ale kdyz analyzujete ty clanky, tak nikdo zadny problem proste nepopisuje...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: navíc ten článek obsahuje několik lží:

    Podle zdroje Práva z pražské ODS je ale problém právě v aktivitě knihovny a politizaci celé kauzy. „My jsme jim vyšli vstříc, dokonce jsme souhlasili, že dostanou pozemky za výhodnějších podmínek než jiný investor,“ uvedl zdroj s tím, že jiný subjekt by za ně zaplatil až dvojnásobek.

    „Oni ale nerespektovali územní plán a nyní se diví, že je problém. Je to, jako kdyby kdokoliv jiný chtěl stavět dům, ale ten by podle architekta zabral i sousedův pozemek. To zkrátka nelze povolit, protože by to byl precedens, který si nikdo nedovolí,“ vysvětlil.

    - že je toto lež, se dá doložit velmi jednoduše.

    stejně tak tvrzení Béma, že je to v rukou antimonopolního úřadu, protože podle peciny žádné řízení neprobíhá
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MECHTILD: to bych byla natolik zmožená caipirinhou a haldami pečeného hovězího, že bych nevnímala nic...


    VANEK: jemu už nic jiného než optimismus nezbývá... jiná věc je, co říká svým přátelům v soukromí...

    kdo se však díval na předávání cen Magnesia Litera a viděl kratičkou komunikaci mezi Burianem a Bémem na pódiu, určitě se dobře pobavil.
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    MECHTILD: to uz je proste moc...egocentrik nejvetsiho kalibru...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam