• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JESSIEATREIDESNárodní knihovna ... CHCEME TO NA LETNÝ!!!
    Jan Kaplický by se 18. dubna dožil 73 let. V pražské galerii DOX zároveň otevřela výstava jeho díla.
    rozbalit záhlaví
    HARALD
    HARALD --- ---
    JORERU: Obávám se, že nerevoltuje. On to myslí vážně.
    JORERU
    JORERU --- ---
    Knížák za komunismu celkem zajímavě revoltoval, viz zdejší kresba. Bohužel, revolujte i nyí, jako reprezentant státu a to je vskutku absurdní.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    BONGMAN: on měl ještě jeden, takový šišatý...
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    BONGMAN: tyjo, to sem presne hledal! diky! Odvazne :D
    BONGMAN
    BONGMAN --- ---
    OT jenom mi to přišlo vtipné. Ja se zde často skloňovalo jména Našeho velikého Pána umělce Knížáka tak tady je jeden z jeho velikánských počinů
    Návrhy Staroměstské radnice
    Ideový návrh Milana Knížáka z roku 1987.
    Autor: Útvar rozvoje hl.m. Prahy
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    A dáme jim ještě jeden problém do rezervy, kdyby se ty ostatní nějakou náhodou vyřešily: dvě miliardy a ani halíř navíc!
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=604047
    MACHALPACHAL
    MACHALPACHAL --- ---
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/karel-hvizdala.php?itemid=3296
    tady je cely clanek.......takze napiste panu hvizdalovi ze skanska neni ceska firma...ale o tom to neni....aloha
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    VANEK: jenom dceřiná společnost nadnárodní korporace...
    VANEK
    VANEK --- ---
    JESSIEATREIDES: Skanska CZ do jisté míry ano (srov. nedávný vyhazov ředitele za fixlování účtů).

    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=603903
    Ježek připustil, že by mohl kvůli knihovně rezignovat
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MACHALPACHAL: skanska ale není česká firma...
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    MACHALPACHAL: až na ty chyby to dává smysl
    MACHALPACHAL
    MACHALPACHAL --- ---
    vytrhnuty nazor s blogu pana hvizdali,se kterym ja plne souhlasim..............Jinými slovy, že by se spřátelené firmy na projektu nepodílely a že by v mezinárodním konkurzu na realizaci nevyhrála ani žádná česká firma jako je Metrostav, Skanska a další, protože s technologiemi, s kterými pracuje pan Kaplický, tyto firmy nemají žádné zkušenosti. Jinými slovy někteří politici či jejich strany by zřejmě přišly o rychlé peníze
    SANDIS
    SANDIS --- ---
    VANEK: základy politologie ne?
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Na žádost v poště dovysvětluji: s W. jsme slyšeli od dobře informovaného zdroje historku, že zimní ministryně kultury rezignovala kvůli tomu nechvalně proslulému náměstkovi z ODS, jehož jméno si nepamatuju, jenž jí byl vehementně tlačen, naposledy s tím, že tedy nebude náměstkem, ale ona bude mít náměstka z ODS a on bude jeho poradcem (Topolánek: "Paní Heleno, když jsem do politiky šel, věděl jsem, že to je svinstvo; ale že je to takové svinstvo..." i když to už si možná pamatuju špatně). Dotyčný že je právě k zajišťování, aby z miliardových investic šla procenta do správných kapes.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    S_M_LOMOZ: Wow, to by bylo super. Jedna překážka překočena, ale spoustu dalších je potřeba zdolat. Pokud magistrát bude chtít, může Kaplického utejrat na Stavebním úřadě.
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Praha 29. dubna (ČTK) - Tým Jana Kaplického Future Systems upravil projekt návrhu nové budovy Národní knihovny (NK). Stavba by se tak vešla na letenský pozemek původně pro knihovnu vybraný a nemusela by se provádět změna územního plánu. Právě potřeba změny územního plánu se dosud mimo jiné uvádí jako jedna z překážek výstavby Kaplického knihovny na Letné.
    Náš projektový tým našel nové řešení, které umožní realizaci knihovny na pozemcích na Letné, které zastupitelstvo Prahy schválilo k prodeji Národní knihovně a kde lze knihovnu postavit bez jakékoli změny územního plánu, sdělil dnes ČTK Kaplický. V částečně upraveném návrhu není podle něj potřeba zastavovat malý kus území, který dosud údajně brzdil další postup.
    Kaplického tým, který loni zvítězil v mezinárodní architektonické soutěži na podobu nové budovy Národní knihovny, se dál nechce vyjadřovat k možnostem postavit svoji stavbu na jiném místě než na Letné, pro něž byla soutěž vypsána. Nechce případná další místa komentovat do té doby, dokud nebude předložen konkrétní návrh jiného staveniště. "Tímto současně popíráme, že náš projekt může být realizovatelný kdekoliv jinde po světě," píše Kaplický.
    Future Systems je připraven pokračovat v přípravě stavby, podle pravidel soutěže by měla NK dát pokyn k zahájení projektových prací. "Čekáme tedy pouze na pokyn Národní knihovny a ministerstva kultury," uvedl architekt a dodal, že pokud dostane v nejbližší době pokyn zahájit komplexní studii proveditelnosti stavby, je možné vše potřebné dokončit ještě do konce tohoto roku.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ANAIS, BETSABE, MISON, PREVIT: pekne, pekne, ale ako to budeme riešiť? nejakú stratégiu by som aj mala, ale nemám najmenšiu chuť sa ďalších šesť mesiacov hrať na don quijota...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ANAIS: ...a me se zase nelibi Urban ..:)
    MISON
    MISON --- ---
    to chce revoluci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam